Vykopli mě ze střední - co teď?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9918
20.8.20 13:55
@Anonymní píše:
@vokishka z mamky se minuly rok stal az zavisly alkoholik, a vypada, ze ji to moc nebere - ani to nezkousela semnou nejak probrat, a hazela vsechnu vinu na me. Otec s nami nezije a nevidela jsem ho od svych 7 let.

Byla jsem na tom stejne jako ty. nastesti to vzala do rukou socialka tehdy, je to uz moc let a dokonce tenkrat zaridili, ze nejake penize na me, chodilii do ruky primo me misto mamy.
Drzim ti moc pesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
20.8.20 13:57

Zakladatelko, co je to za školu A obor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
20.8.20 14:13

Jak už to tady psali holky, určuje Ospod držím Vám palce. Takovou bezohlednou matku jsem měla taky, sice nebyla alkoholička, ale vůbec moje vzdělání, že mi můžu zkazit život nezajímalo. Aspoň, že jste se dala na dobrou cestu, a chcete být vzdělaná :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
20.8.20 14:16

To ti mamka teda neusnadňuje zrovna život… :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
20.8.20 14:38

Bez do školy kamkoli bude možný se dostat, jestli ještě něco takovýho je, když půjdeš pracovat už teď, je malá šance že se do školy vrátíš. Ten rok vydrž a pak můžeš jít jinam. Jinak souhlasím s řešením jít na ospod, je to strašný, ale nedá se nic dělat. Třeba se máma probere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8298
20.8.20 15:25
@Anonymní píše:
Dobry den, hrozne moc vas prosim o radu.. tento rok, v zari, jsem mela nastoupit na stredni skolu (bohuzel, moje mamka nevyzvedla zapisovy list, ktery daji do ruky jenom ji, a vcera mi reditelka stredni skoly napsala, ze nastoupit kvuli tomu nemohu. mamce jsem uz nekolikrat domlouvala schuzky, i behem karanteny, i prazdnin, ona se nezajimala..
Vazne nechci skoncit bez stredni skoly a placat se z jedne hrozne prace :9 druhe, a prezivat na oko.
Napadlo me, zda by bylo mozne podat prihlasku znovu pristi rok? Vubec nic mne nenapada, a opravdu nechci skoncit takto..

pozadej soud o ustanoveni „opatrovnika“ z duvodu, ze rodice neplni svoje rodicovske povinosti a tobe to znemoznuje se radne pripravovat na budouci povolani, ziskat stredoskolske vzdelani a zarizovat bezne veci, ktere zakon ci instituce pozaduji od zakonych zastupcu.
je uplne jedno, kolim, ti je, soud se bude muset tvym navrhen zabyvat a resit to.
obracet s ena OSPOD, socialku je jen ztrata casu, pokud soud naridi socialce nebo SOPODu konat, tak budou, kdyz s ena ne obratiz sama, budou si z tebe delat „pripad“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
20.8.20 15:31

Zkuste se ještě obrátit na ředitelku školy, řekněte jí celou pravdu a že se chystáte to řešit s Ospod, možná bude ochotná vám ještě místo podržet, je zbytečný čekat ještě rok.
Dospělé mají vždy pochopení pro tyhle situací.

Nebo zkuste obvolat ještě nějaké střední školy ve Vaším kraji. Není ještě pozdě, můžete klidně nastoupit v polovině září ještě. Hlavní je to nezahodit za hlavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
20.8.20 15:41

Jsi sikovna, ze to resis. Drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8298
20.8.20 16:02

Ja si myslel, ze je to vyjimecne, kdyz matka vyhodi dceru v 15 na ulici,
nekolik takovych jsem v zivote potkal,
prace nacerno, z ruky do ruky, prezivani jak se da,
jednu takovou jsme ake kdysi mel zamestnanou,
jeste ji nebylo 16, vedela si rady, jak se probit zivotem,
kdyz ctu tady plac mnohych, kterym je vic nez dvakrat tolik,
rikam si, co vy byste delaly v 15, na ulici, ze dne na den,
a starej s eo sebe,
zajimave bylo, ze nespadla zadna ani k fetakum ani neslapala a podobne,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
20.8.20 17:07

@prejeta_zaba Oni zas mají dané počty přijatých žáků, pokud je to žádaná škola, třeba gympl, beztak mají frontu za vraty. Ale jsem přesvědčená, že po osobní domluvě, popř. intervenci ospodu nebo sociálky slečnu nakonec vezme.
Jen teda zakladatelko musíš se připravit na to, že se to neobejde bez kontrol v domácnosti a možná nějakých dalších změn ve Tvém životě. Ale žít v 15 s nepoužitelnou matkou, to musí být tak jak tak dost děs. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
22.8.20 10:27

Jak to dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
22.8.20 11:41

Též by mě zajímalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.20 00:30

@Kolarkaa v pondeli rano musim obvolat skoly, ktere se nachazi blizko meho kraje. OSPOD zavola na mou skolu, na kterou jsem mela puvodne jit a uvidime, co se bude dit. Kazdopadne me napadly i rekvalifikacni kurzy, kdyby neco nedopadlo, tak snad budu mit alespon tuto moznost.

• Citovat
  • Upravit
8866
24.8.20 07:11
@Anonymní píše:
@Kolarkaa v pondeli rano musim obvolat skoly, ktere se nachazi blizko meho kraje. OSPOD zavola na mou skolu, na kterou jsem mela puvodne jit a uvidime, co se bude dit. Kazdopadne me napadly i rekvalifikacni kurzy, kdyby neco nedopadlo, tak snad budu mit alespon tuto moznost.

Jaký máš obor na tě původní škole?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65243
24.8.20 07:18
@Anonymní píše:

Tomu moc nerozumím, proč školy v jiném kraji? A pochybuji, že rekvalifikace bude bez podpisu rodičů. A hlavně jsou placené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin