Vylezlý konečník, průjem

121
10.2.14 21:03

Vylezlý konečník, průjem

Ahoj,
už asi 5den má málá (1,5 roku) trochu jakoby vylezlý konečník a průjem, první dny měla stolici tak 3× za den, skoro vodnatnou, další dny tak dvakrát a pořád řidší… Neměla teploty, nezvracela, jedla normálně a lidi okolo říkali, že řádí nějaká viroza a o tom konečníku jsem četla, že se to i vrací, tak jsem s ní k mudr. nešla a pak jsme jeli pryč. Pořád je ta vytlačeninka stejná a stolice řídká… Dneska kakala jen jednou ale pořádně a pořád vodnatě, smrdí i mnohem víc a dneska nechtěla ani skoro nic jíst, snídala, vypila trošku mlíčka a pak spíš ochutnala trošku chleba, kousla do banánu a pak už nic… Doktorka zítra neordinuje, tak jsem se chtěla zeptat, jestli jste se s něčím takovým setkali, co by to mohlo být a co bych jí zatim mohla dávat. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4077
10.2.14 21:05

To je prolaps rekta a je to na navstevu nemocnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
10.2.14 21:12

Já bych frčela k lékaři :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
10.2.14 21:16

A záskok tvoje dr. nemá? Ten vylezly konecnik, pokud je to trošku by nemělo být nic vážného, měl to druhorozeny syn, chodili jsme na kontroly do prokto poradny, ale nejsem lékař, takže to nevím 100%. Ten průjem k tomu by se mi ale vůbec nelíbil. S návštěvou lékaře bych neotalela ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
10.2.14 21:16
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5256
10.2.14 21:19

Já teda nejsem odborník a je mi blbé, že to srovnám, ale my jsme to měli nedávno u psa - měl zánět análních žláz. Dostal silné ATB, dietu a prý byl ve velkých bolestech. Po této zkušenosti bych neváhala ani minutu, zvlášť pokud dr. zítra neordinuje a jela na pohotovost. Přece jen se jedná o dítě a budeš klidnější :think: :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
10.2.14 21:20
@MartinKa36 píše:
To je prolaps rekta a je to na navstevu nemocnice

můžu se zeptat, co to je a co nás čeká? jsem se teď až lekla… neřešila jsem to až tak a myslela, že je to jak u klasických průjmových onemocnění a do dneška jedla normálně, a ještě pije tak jako vždycky… určitě s ní hned ráno někam zajdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
10.2.14 21:20

Kazdopadne k doktorovi, i kdyz to neni vas. A prosim te nedavej prujmujicimu diteti mleko. To radeji jen cistou vodu a hladovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
10.2.14 21:21
@misamt píše:
můžu se zeptat, co to je a co nás čeká? jsem se teď až lekla… neřešila jsem to až tak a myslela, že je to jak u klasických průjmových onemocnění a do dneška jedla normálně, a ještě pije tak jako vždycky… určitě s ní hned ráno někam zajdu…

nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
10.2.14 21:24

A to jsme zrovna byli minulej týden na prohlídce a už to malinko měla, asi si to mudr. nevšimla, když koukala na pulinku… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
10.2.14 21:30
@misamt píše:
A to jsme zrovna byli minulej týden na prohlídce a už to malinko měla, asi si to mudr. nevšimla, když koukala na pulinku… :nevim:

Jasne, mue za to doktorka. To myslis vazne? Pokud mela mala problem, mela jsi o tom pediatru iformovat. Pri prevenci je opravdu mozne, ze to mohla prehlednout. Kontroluje zejmena jine veci a toto fakt nemuselo byt tak patrne, aby si vsimla.
Mimochodem fakt nechapu, proc prujmujici dite (byt z domnele virozy) ji normalni stravu a neni na nejake zahustovaci diete. Neni prece tak slozite uvarit mu napriklad ryzi s mrkvi, dat banan, proste neco, co vodnaty prujem zastavi. Jak by bylo tobe po peti dnech vodove stolice, byt by to nebyl umorny prujem s behavkou? Taky by sis dala chleba k snidani a zapila to mlekem?

Pardon, ale tohle je fakt mimo moje chapani. Chudak dite. Mohlo na tom byt uz lepe. Kdyz uz se rozhodnu nenavstivit Dr, tak alespin nastuduju, cim diteti pomuzu sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
10.2.14 21:48

Neříkám, že za to může doktorka… všimla jsem si toho taky až v ordinaci a průjem ještě neměla, nějak mě to nenapadlo se jí na to ptát, když koukala taky a sestřičky mě v tu chvíli zahrnuli otázkami, co umí, co dělá a tak… S tou stravou jsem udělala chybu, uznávám… do teď jsme průjem neměli a já si měla zjistit, co dávat nebo nedávat… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
10.2.14 21:57

Tak ji hlavne uz fakt nedavej mleko ani jine nevhodne potraviny. Navic pokud nema chut, nenut ji. Nedavej ji ani MM, pokud jeste kojis. Budete to muset vydrzet. Dulezity je pitny rezim, pokud by nechtela vodu, zkus nejlepe cerny caj. Pokud nevypije horky, tak prislad. Cim min tim lip. Cerny by sice deti nemely, ale narozdil od ovocnych nedrazdi zaludek. A nejpozdeji rano k doktorovi. K snidani ji kdyztak nabidni banan, pri nejhorsim neco sucheho, co ji neprotahne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
10.2.14 22:19

Vim, že se bavili o tom, že tam doktorka teď nebude, když jsme tam byli minulej týden…zkusim tam zítra zavolat, a když nebude mít mít záskok náhodou, půjdem do nemocnice. Doufám, že jsem jí nějak nepřihoršila a bude to v pořádku. Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
10.2.14 22:21

S tim konecnikem bohuzel neporadim, jen k te diete u prujmu, ted jsem to zrovna resila s doktorkou - ryze, banan, mrkev, piskoty, brambora, kdyz nebude chtit jist, tak nenutit, hlavne pit, cerny caj a ten poradne osladit. Ja mu ho davala, ale bez cukru, tak se zhrozila, ze musim sladit, ze ma aspon nejakou energetickou hodnotu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí