Vylitý odlakovač na pračce

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.8.21 22:07

Vylity odlakovac na pračce

Dobrý večer, prosim děvčata nevíte zda jde necim odstranit odlakovac vylity na pračce? Dcera si odlakovala nehty a omylem ji spadl špatně zavřený odlakovac a přední část pračky včetně dvířek je flekata… Nevím co ted s tím pračka je rok stará 🤧

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21499
24.8.21 22:14

Podle mě to bude spíš poleptané než klasicky špinavé. Pak to nepůjde ničím. Možná pokud tam máš nerezové plochy, tak je zkus rozleštit přípravkem na nerez. Ale jestli to jsou plasty, nepomůže podle mě nic. Ale je to jen estetická záležitost, na funkčnost to určitě vliv mít nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
24.8.21 22:14

Jakože to vyzralo barvu? To asi neostranis, bys tu pracku musela nějak přelakovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.21 06:27

Ona je jako bílá ta pračka ale jsou na ni vylite fleky…jak tekl ten odlakovac dolů, tak tam jsou fleky cik cak jak to teklo…takže to neodstraním nijak? :( vyfotit to nejde takze nemohu poslat fotku. Manžel mi rika ze to nejde vidět že kdybych mu to neřekla ani neví ze to tam je ale ja to prostě vidím hnedka co přijdu do kuchyne a vidím tu pračku

• Citovat
  • Upravit
16
26.8.21 19:56

Zkusil bych ředidlo (technický benzín) nebo aceton
Teoreticky by to mělo jít i silnou kořalkou (ethanol)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7701
26.8.21 20:03
@fafula píše:
Zkusil bych ředidlo (technický benzín) nebo aceton
Teoreticky by to mělo jít i silnou kořalkou (ethanol)

To bude ještě horší, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
26.8.21 20:12
@Taktinevím píše:
To bude ještě horší, ne? :think:

Záleží na konkrétním složení odlakovače. Pokud je to polární sloučenina, stačí voda s mýdlem. Pokud ne (pravděpodobnější) je třeba použít třeba ten benzín. Mělo by to pustit, ale je třeba pracovat opatrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7701
26.8.21 20:30
@fafula píše:
Záleží na konkrétním složení odlakovače. Pokud je to polární sloučenina, stačí voda s mýdlem. Pokud ne (pravděpodobnější) je třeba použít třeba ten benzín. Mělo by to pustit, ale je třeba pracovat opatrně.

Ty máš znalosti… :lol: Mě právě vždycky přišlo, že odlakovač je" slabej odvar ředidla" :oops:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7701
26.8.21 20:35

@fafula Hele, ale já se přifařím k zakladatelce, já teda udělala asi blbost. Jen jak to popsat. Prostě máme v ložnici bílý skříně, takový…hladký, lepený neboo jak se tomu říká, je to už trochu stařešina, jo a já tuhle, že je to takový zažloutlý, tak jsem to postříkala Savem do kuchyně (hezky voní :P ) a jala se to umýt. Ale ono se mi to jaksi vybělilo a hlavně asi vyžralo(ale taky ne úplně strašně moc) převážně v těch místech, kde jsem to cákla. Ale já na svou obhajobu chci říct, že jsem to v žádným případě nennechávala působit, stírala jsem to hned. Akorát že ten materiál to jaksi nesnesl. :? Mám to nafotit? A co myslíš, umyju to ještě někdy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
26.8.21 20:40
@Taktinevím píše:
@fafula Hele, ale já se přifařím k zakladatelce, já teda udělala asi blbost. Jen jak to popsat. Prostě máme v ložnici bílý skříně, takový…hladký, lepený neboo jak se tomu říká, je to už trochu stařešina, jo a já tuhle, že je to takový zažloutlý, tak jsem to postříkala Savem do kuchyně (hezky voní :P ) a jala se to umýt. Ale ono se mi to jaksi vybělilo a hlavně asi vyžralo(ale taky ne úplně strašně moc) převážně v těch místech, kde jsem to cákla. Ale já na svou obhajobu chci říct, že jsem to v žádným případě nennechávala působit, stírala jsem to hned. Akorát že ten materiál to jaksi nesnesl. :? Mám to nafotit? A co myslíš, umyju to ještě někdy? :think:

Savo je roztok kyseliny chlorné. A ano, chlor se používá k bělení prádla. Prostě jsi vybělila barvy na té skříni. To už asi zvrátit nejde :mrgreen:. Fotka by asi pomohla, ale nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7701
26.8.21 20:42
@fafula píše:
Savo je roztok kyseliny chlorné. A ano, chlor se používá k bělení prádla. Prostě jsi vybělila barvy na té skříni. To už asi zvrátit nejde :mrgreen:. Fotka by asi pomohla, ale nevím.
:zed: Ty jo, jsem se toho bála. Můj mužskej to ještě neviděl. Setrvej, jdu spsem, zkusím nafotit. Nebo zítra přes den. Nebo večer i přes den :mrgreen: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7701
26.8.21 21:13

Vidíš něco? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
26.8.21 21:24
@Taktinevím píše:
Vidíš něco? :lol:

Tak tohle nebude odbarvení. Savo do kuchyně je koneckonců bez chlóru?. Jenom to udělalo flek, zkusil bych mýdlo nebo jar, ale mělo by se to dát vyčistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7701
27.8.21 18:45

Já se na to kouknu a zítra zkusím drbat a drbat a drbat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie