Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj maminky, vzhledem k tomu, že se nám v bytě na stěnách pořád tvoří plíseň, budeme muset vymalovat celý byt. Ráda bych vás poprosila, zda máte nějaké typy, jak ozvláštnit výmalbu obýváku ( myslím třeba nějaké pruhy, obrazce…) Dvě stěny máme tmavě hnědé a dvě okrové, takto to chceme zachovat, jen by to chtělo nějaké oživení. Uvažovala jsem o samolepkách na zeď, ale nechám se inspirovat vašimi typy. Můžete přidat i fotky. Moc děkuji!!!
Ahoj, my teď taky malujeme. Do obýváku budeme za televizi lepit tapetu.Jenom asi dva pruhy, aby byl kontrast oproti ty telce.Tapety maj moc hezký třeba v Hornbachu nebo ve specialních obchodech.Děláme si to sami,tak nevím jak by se nám třeba pruhy přímo malbou povedly
,takže jsme raději zvolili tuhle variantu..
Jiank jsem slyšla,že na ty samolepky musí být úplně rovná zeď jinak to špatně drží,ale sama zkušenost nemám..
Ahoj u nás je to taky aktuální výmalba celého domu, takže i obýváku…
My budem mět dvě zdi tmavě červnené spíš vínové a dvě nějaké béžové, hnědkavé nebo tak..
My oživujem bílou a nebo bílou kávou nebo jak se ta barva jmenuje… asi budem dělat nějaké pruhy. Nyní máme oranžový a máme v koutě například květinový kout a máme v nem několik bílých prujů, takže ten byt neni takový tmavý..
Osobne samolepky nedám,i chtěla jsem, ale byla jsem odrazena že se odlepují časem, to už radši na jednu stenu světlejší tapetu třeba za televizi atd
Ahojky, my teď máme obývák dvě stěny světle žluté a dvě stěny červené, na jedné straně skosený pruh a na červené černou samolepku tulipány s listy 2× a vůbec se to neodlepuje, už rok to drží i když se synek snaží to sloupnout.
A jelikož jsme museli udělat vložku do komínu tak je zeď poničená, tak mám v plánu oranžovou s bílou a za krbovky nalepit cihlovou tapetu a chtěla bych si s tím až tak pohrát aby to vypadalo jako opravdové cihly a třeba i vystřihovat ![]()
Tak snad se to povede, za týden začínáme ![]()
My máme takovou bílou kávu plus komín, co trochu vystupuje ze zdi, je oranžový. Máme sytě červenou velkou sedačku, tak už žádná divočina=)
Takže max. nějaký pruh, záleží, jak máte vysoké stropy, když vysoké, může být i vodorovný, jinak svislý raději.
Ovšem malování plíseň nevyřeší, bude se dělat i na nově vymalovaném ![]()
A má to smysl, abyste se dělali s nějakou krásnou výmalbou, když se vám tam za čas udělá opětovně plíseň? A neexistuje nějaká barva, která by současně bojovala s plísní?
Ahojky, my právě budeme nejprve dělat venkovní izolaci, abychom se zbavili vlhkosti, pak budem vysoušet ,zbavovat se plísně Savem nebo jiným přípravkem, necháme zdi pořádně vyschnout a následně až vymalujeme, prot. Savo vyběluje a z neustálého ničení plísně Savem máme stěny nepěkně flekaté.
Barvy a čičarády bych řešila až následně po vyřešení problému s plísní. Pokud jsou zdi prochládají a vlhnou zvenku nebo odspoda (severní strana, celoroční zastínění, vlhké základy…) tak bych zkusila termoizolační nátěr a fungicidní malbu. My jsme letos celou severní stranu malovali Eternalem In Thermo (včetně penetrace), na to jednu vrstvu malby (Primalex plus s přídavkem nanostříbra).
mým snem je obývák vínovou a na straně naproti oknu (máme panelákovej byt) chci mít velikou tapetu z tohoto obrazu
kocunka píše:
mým snem je obývák vínovou a na straně naproti oknu (máme panelákovej byt) chci mít velikou tapetu z tohoto obrazu
Na ozvláštnění malby jsou určitě fajn ty samolepky na stěny nebo fototapety, taky to teď řeším a vymýšlím. Akorát mám asi tisíc variant a pořád nevím, jak to udělám ![]()
Dobrý den
mám problém s plísní a hodně teď čtu o fungicidních penetracích a natěrech,chci se jen zeptat zda už máte nějaké poznatky či zhodnocení opatření tímto přípravkem.
děkuji
U nás zatím po půl roce dobrý, ale bylo hodně sucho, tak uvidíme až po zimě.
@BaraF Ahojky, můžu se zeptat, jak to vypadá s tím nátěrem. Dneska nám ten In Thermo doporučili na zeď, kde se nám dělá plíseň a vlhkem opadává nátěr, že by to prý mohlo pomoci. Jak to u vás na zdi vypadá? Děkuji ![]()