Výměna obecního bytu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
487
13.10.11 12:04

výměna obecního bytu

Dobrý den,prosím vás o názor či radu..............Bydlíme v obecním bytě novostavbě 3+kk o velikosti 56m2,Bydlíme v bytě čtyři (2 děti,2 dospelí),máme větší dětský pokoj,malinkou ložnici a obytnou kuchyň,která je také malá.V bytě je vlastní kotel na ohřev vody a topení.Obec nám nabídla větší byt 3+1 o rozloze 86m2,ale je to ve starším paneláku 30 let starém.Jsou zde stará dřevěná okna,topení je dálkové a zrovna tak i ohřev vody je z centrály,ale bytové jádro se bude před nastěhováním celé rekonstruovat,dále má větší byt navíc balkon.A otázka zní máme si byt vyměnit za větší i když je to starý panelák?Plánujem ještě jedno miminko a více místa by se hodilo,ale pořád váhám.Děkuji za názory :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
13.10.11 12:12

kdyby me nekdo nabidl vymenu sla bych do to.I za to ze si to opravim a je to stary byt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
13.10.11 12:23

Ahoj. Jestli dobře chápu, tak byste měnili 3+kk za 3+1 (i když na metry o dost větší). To už zas taková změna není. Já bych do toho šla asi jen v případě, že bychom neuvažovali o jiném řešení a tohle by pro nás byla „konečná“. Nebo naopak pokud bychom o něčem uvažovali (třeba vlastní bydlení) a tohle by bylo jen na chvilku (ale pak bych do toho bytu samozřejmě nic neinvestovala). Jde o to, že je to větší byt, takže se dá předpokládat, že i náklady by byly větší (zvlášť, pokud tam jsou stará okna atp). Přitom ložnici navíc z toho asi mít nebudete.

My jsme se stěhovali z obecního nepanelákového bytu do družstevního panelákového, a to z 3+1 (skoro 100m2 a původně to byl dokonce 2+1 a my jednu místnost přepažili sádrokartonem) do 4+1 (necelých 80m2) a přijde mi výhodnější mít víc místností než metrů. Samozřejmě záleží, jak je který byt řešený, ale my měli dobře řešené oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aady
13.10.11 12:25

Ahoj, já měnila před cca 4mi lety. Měla jsem krásnou novou garsonku a šla jsem do 2+kk do paneláku. A nelituji. Ale v tom je přece jen rozdíl.
Být Tebou, hodnotím víc věcí. Líbí se Ti na novém místě? Neuvažujete o vlastním bydlení? „Můj“ panelák jsme před rokem zprivatizovali, takže byt je můj, což u předchozí garsonky nehrozilo. Tak nechcete třeba radši byt, co by se zprivatizoval? Pak revitalizace paneláku přijde určitě na řadu taky.
No a co se třeba porozhlídnout sama po nějakým bytě na výměnu? Tenkrát by se mi obec na takový nabídky vyprdla. Našla jsem si sama inzerát zájemce o výměnu.

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
13.10.11 12:55

janikhlavik já bych do toho šla, ono ten rozdíl 22metrů je znát, já taky měnila obecní.A když plánuješ ještě miminko, já bych do toho šla :palec:

• Citovat
  • Upravit
merett
10.12.11 16:21

výměna obecního bytu v Brně

poradte mi prosím kolik se tak může pohybovat doplatek za výměnu obecního bytu v Brně z 2+1 na 3+1, stejná ulice, jiný dům, byt je větší o cca 20m2, ve zhruba stejném stavu… naskytla se mě nabídka tak abych věděla kolik asi řádově můžu čekat že si paní řekne (je mi jasné že mi to nikdo nevyčíslí přesně ale jde o představu)

• Citovat
  • Upravit
1757
10.12.11 17:39
merett píše:
poradte mi prosím kolik se tak může pohybovat doplatek za výměnu obecního bytu v Brně z 2+1 na 3+1, stejná ulice, jiný dům, byt je větší o cca 20m2, ve zhruba stejném stavu… naskytla se mě nabídka tak abych věděla kolik asi řádově můžu čekat že si paní řekne (je mi jasné že mi to nikdo nevyčíslí přesně ale jde o představu)

my jsme měnili před měsícem, paní z realitky říkala 50-80tis, záleží v jakém je byt stavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
10.12.11 17:52

děkuji moc :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat