Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojda,
potřebovala bych se zeptat, jestli máte některá zkušenost s výměnou oken v paneláku. Mají nám to přijít dělat příští týden, ohlásili se, že to bude trvat dva dny - okna vymění hned ten první den, ale musí se vyzdít taková ta ohavná meziokenní vložka plná skelné vaty a pak druhý den zednicky upravit.
Manžel totiž straší, že je z toho spousta nepořádku, do kterýho by neměl náš píďalka přijít. Takže bychom noc mezi tou výměnou měli trávit jinde.
Ptám se tedy, jestli jste to některá řešila a případně jak? Je z toho opravdu tolik nepořádku, že bychom v tom bytě nemohli s Kubou být?
Ahoj Marjanko,
dám ti jednu dobrou radu. Pokud máš možnost, sbal se i s Kubíkem a jděte co nejdál od staveniště. My jsme měnili okna před rokem, to byla Petra tak stará jak tvůj Kubík. Sice jenom v přízemí, takže nahoře jsem měla klid, ale můžu ti říct, že i tak to bylo psycho. neustále jsem běhala mezi děckem a okny. Navím malá jak naschvál chtěla jenom mě a babičku dost ignorovala. Taky jsem v té době ještě kojila, takže jsem musela vždycky vyběhnout nahoru, sundat špinavé hadry, nakojit, přebalit , obléct se zpátky do těch hader a mazat dělat pořádek, pomáhat zedníkovi a tak dále… Takže moje rada je jasná - opusť prostor.
Odjed, jestli muzes. U nas to probihalo v srpnu, malemu bylo deset mesicu a ja jsem tyden stravila od rodicu. I kdyz manzel kazdy den odklizel bordel, stejne mne to cekalo i pri navratu. Ale to nejhorsi za mne manzel udelal.
Já jsem u toho byla, malou jsem měla 1 den u babičky. Dělali nám to od 11 h do 18h, do 19 h jsem lítala abych stihla uklidit než se vrátí malá. Malou bych tu mít nechtěla, všude bordel, hlavně průvan neboť vy:,–(í vše najednou a ještě bylo otevřeno na chodbu. O prachu i v zavřených skříňkach bych mohla vyprávět. Takže prchni.
Marjánko,
jestli můžeš, určitě odjeď
Nejen, že budete mít doma neskutečně prachu a rámusu, ale taky hlavně pěknou zimu !!!
Aby jste to neomarodili!
Nám dělali okna před 14-ti dny a i když nebyla taková koska jako teď, manžel který tu byl ty dva dny s nima pěkně vymrzl.
Takže tak, pevné nervy!
Simča
Jestli mas moznost, vyklid pole. My to delali v lete, nasi byli na dovolene, takze sme se uchylili k nim. Me prijde nejhorsi, muset zalezt do pelechu na stavenisti. I kdyz budes uklizet jak blba, stejne tam budes mit prach, ktery se ti odkrytim folii dostane do cele postele.
A nesetri na zakryvani, tim se ti hodne prace usetri. My jsme prelepili vsechny skrine, zabalili vsechno do folii, bylo tak jak ve stare reklame na Oskara - „jsme posedli pokrytim“ - a dost to pomohlo!!
Pevne nervy preje
Dekuju Vam moc za odpovedi. Behem dne se z bytu urcite odsuneme, ale co myslite ta noc? Muzeme tam byt v noci mezi jednim a druhym montaznim dnem?