Výměna pláště na kolo, jak na to

Anonymní
21.4.25 19:11

Výměna pláště na kolo

Ahojtee, zajímala by mne výměna pláště u kola. Nevyznám se v tom a byla bych ráda, kdyby mi někdo poradil, jestli můžu na kolo, kde mám teď plášť o rozměrech 26×2.0 dát menší a to 26×1,95. Četla jsem, že užší jsou i lepší, když nejezdíte někam do hor apod. Četla jsem si o tom na internetu, ale bohužel spoustě věcem tam nerozumím. Děkuji za rady.😊

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
805
21.4.25 19:40

Ano můžete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.25 19:56
@Anonymní píše: Více

Já bych spíše vyměnila kolo za kolo s koly 29, 26 vůbec nejede, mám 162cm a kolo s 29 koly mám už asi 10 let…jinak ano, užší plast není problém, pokud to neumíš vyměnit, tak ti to vymění i v servisu…

• Citovat
  • Upravit
3525
21.4.25 22:54

Plast 26×2.0 mozes bez obav vymenit za plast 26×1.95, rozdiel bude niekolko malo mm podla toho ktory plast bol od akeho vyrobcu. Skor pozeraj na dezen ten bude mat vacsi vplyv. Napriklad taky Marathon ma ~20w zatial co Hans ma ~40w. Ja som roky jazdil treningove plaste BlackJack , moc nestoja a dost vydrzia… Ale na mna nedaj, vyber si podla toho co jazdis - ako nad vsetkym treba pozriet co je na trhu, trosku popremyslat a dobre vybrat.

Kolo 29 do ramu 26 samozrejme nedas. Autorka dotazu evidentne nieje pretekar a vyhody 29 kolies zrejme nepociti. Pokial z inych dovodov nepotrebuje vymenit komplet bicykel tak 26 jej urobi rovnako dobru sluzbu ako 29.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze