Vyměnit vajíčko za autosedačku?

413
17.7.16 12:21

Vyměnit vajíčko za autosedačku?

Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat na váš názor. Máme desetiměsíční dceru, stále se vejde do vajíčka, váží asi 8 kg, ale řekla bych, že se jí tam už vůbec nelíbí. Má tendenci se zvedat do sedu a pak se vzteká.. i když si k ní sednu, tak je nevrlá.. Proto jsem uvažovala, že bych jí pořídila už normální sedačku holt po směru jízdy, aby měla rozhled.. Vím, že vajíčko je dobré kvůli používání proti směru jízdy, ale já už opravdu nevím.. Na delší trasy se to takhle nedá… Co myslíte, vyměnit sedačku? Myslíte, že můžu vzít 9-18 kg? Případně jakou značku…
Děkuju za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1017
17.7.16 12:26

Ne, nevyměnila bych ani za nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
17.7.16 12:27

Musí mít aspoň těch 9kg. Pak bych vyměnila, do te doby bude muset vydržet vajíčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
17.7.16 12:27

Všem čtyřem dětem jsem kolem toho desátého měsíce, jak se naučili sedět, vyměnila sedačku za tu sedící. Ve vajíčku se vztekali, tak to byl obrovský pokrok a změna, najednou je cestování autem začalo bavit, a mě tím pádem taky :)
Takže za sebe radím, neboj se a klidně sedačku vyměň :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
17.7.16 12:31

Jo ale až teď čtu těch 8kg, je fakt, že do sedící sedačky by měli jít až od 9kg… :think:

Ale já bych ji asi na tvém místě, alespoň na kratší cesty, stejně zkusila sedačku vyměnit, já všechno dodržuju tak plus mínus, takže jedno kg mínus by mi nebylo na překážku :oops:
Je to tvoje dítě, tak holt rozhodni, jak myslíš že to bude nejlepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.16 12:31

@Klanel Nam jsou 4 mesice a mala ma skoro taky 8 kg :? :roll:…budu resit za chvili, ze se mi tam nevejde…Ja bych asi byt tebou sla do vetsi sedacky, ale te kategorie 9-18…ne do tech 36 nebo jak to je… resila jsem podobny dilema s kocarkem…do kirby uz se mi skoro nevejde a vzteka se, ze nevidi ven.tak ma sportak, jde skoro do lehu-jen mirne zvedly, coz je pro ni fajn, ma reflux…ale spousta lidi by me urcite ukamenovala, ze tak brzo ve sportaku…ale co nadelam…je to macek zvedavej :mrgreen: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8284
17.7.16 12:33

Ale určitě sedačku, která je sklápěcí. Já mám maxi-cosi tobi, jinou jsem nezkoušela, ale těch sklápěcích musí být hodně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
17.7.16 12:37
@Anonymní píše:
@Klanel Nam jsou 4 mesice a mala ma skoro taky 8 kg :? :roll:…budu resit za chvili, ze se mi tam nevejde…Ja bych asi byt tebou sla do vetsi sedacky, ale te kategorie 9-18…ne do tech 36 nebo jak to je… resila jsem podobny dilema s kocarkem…do kirby uz se mi skoro nevejde a vzteka se, ze nevidi ven.tak ma sportak, jde skoro do lehu-jen mirne zvedly, coz je pro ni fajn, ma reflux…ale spousta lidi by me urcite ukamenovala, ze tak brzo ve sportaku…ale co nadelam…je to macek zvedavej :mrgreen: :nevim:

Proč by tě kamenovali za sporťák, který jde do lehu? Já vozila ve sporťáku od narození, vůbec jsem korbu neměla.

A co se týče té váhy, je to fakt plus mínus doporučení, protože jak píšeš, některé dítě má v roce 12kg, jiné 8. Moje měla v roce 8kg a normálně v sedící sedačce jeztila, protože ve vajíčku by se zbláznila vzteky jak ona, tak já z ní :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
17.7.16 12:52

Já řeším něco podobného, Miriam má pul roku a 9 kg, do vajíčka ji doslova zapasovávám :roll:, ale sama ještě nesedí, ve sporťáku je taky v ležící pozici.
Promluvím o tom s pediatrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
17.7.16 13:12

@Klanel a uz umí sedět? Někde jsem četla, ze by dite mělo nejméně 6 měsíců samo pevné sedět, aby při případném nárazu byly uz svaly dostatečně schopné udržet hlavu.
Jinak v tomto období i me deti byly nevrlé při prosazování. Proste je zajímá spousta jiných věci nez se nudit v autě. A vydržely obě do 18 měsíců jezdit ve vajicku. Mám prcky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
17.7.16 13:14

Koupila bych sedacku 0-18 kg…co vim meli by jit dat jak po smeru, tak protismeru, jsou olohivaci a vahove tam zapadne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
17.7.16 13:24

Mladší byla taky pěknej macík, tak jsme asi v půli roce, možná později koupili sedačku 0-18, která jde dát proti směru jízdy a pak normálně po směru. Ale v těch 10 měsících bych už asi koupila tu klasickou 9-18. Holky šly v roce do této. (tedy mladší zůstala v té 0-18)¨Máme maxi cosi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
17.7.16 13:32

Dítě musí mít 9 měsíců, 9 kilo a musí umět si samo sednout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
17.7.16 13:42

@Klanel resila jsem taky…jenom nase mala se do sedacky uz na dýlku nevešla..vyskou jede nejvyssi hranici percentilu(pomer vyska vaha zase tu nejnizsi..)…davala jsem pred 9kg to bych ji tam dala az nekdy pred 18m..ale uz docela dlouho sedela svaly krku mela dostatecne zpevněné..ted uz se nektere sedacky delaji podle delky..rozhodne bych ale pokud se do sedacky vejde nemenila!!!jsou to faze nase ma taky treba tyden kdy se muze vzteknout a jindy je zase uplne v pohode ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
17.7.16 14:01

Urcite bych do posmerne nedala do doby, kdy bude mit 9 kg a bude umět sedět. Pokud nesedí, tak pri nárazu nebo prudkém brzdění, si muže treba zlomit vaz. Šla bych do sedacky 0-18, která se v těch 9kg dá otočit po směru jízdy a pak funguje jako 9-18.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí