Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobry den, ahoj,
prosim vsechny tematu znale
o doporuceni ci tip:
Dekuji za odpovedi.
Pekny den a prijemne leto preje Alena
Meli jsme 9-18kg a ted jsme koupili 9-36kg z duvodu, ze je v ni mozno poutat do 25kg petibodovym pasem.
https://m.mall.cz/…cosmos-black
Koukni na ADAC testy co se tyce bezpecnosti!
Römer nebo Cybex ![]()
@Alistair Zkoušela jsem pro staršího 9-36 a naprosto nevyhovují mým požadavkům. Přijdou mi to jako takové hybridy. Pro malé dítě jsou nepolohovací a děsně velké (mám teda drobné děti), větší dítě by mi v nich naopak přišlo děsně napasované (takže nevěřím, že by v nich vydrželo do těch 36 kg nebo 150 cm).
Takže mi půjdeme zatím cestou postupných autosedaček, i když to bude stát víc peněz. Za pohodlí dítěte mi to ale stojí.
Mame dve auta, v jednom ma 2,5lety syn s 15kg sedacku 9-18kg ve ktere jezdi od 11mesicu a do druheho auta jsme ted pred 2mesici koupili 9-36kg. Nechci sedacku, kde bych ho od 15kg poutala jen tribodovym pasem. Na to mi prijde hodne malej.
Koukej hlavne po bezp testech, super vychazi prave ten Römer a hlavne Cybex s pultikem, coz u naseho hyperaktivisti neprichazi v uvahu
Mame romer 9-36. Jsem plne spokojena. Polohovaci, nastavitelna. Pochybuju, ze by vydrzela do 36 kilo. Ale do 25 je 5 bodovy pas coz mi plne vyhovuje. Pak uz ji stejne podedi sourozenec, krasne to vyjde. Myslim ze je to jedno. V kvalitnich znackach neudelas chybu z hlediska bezpečnosti. Co jsem ale videla, tak bych pro dite od 9 kilo urcite poridila polohovaci.
Mame 9-36 kilo, polohovací Romer
naprostá spokojenost teď jsem ji kupovala i do druhého auta
Máme cybex a pultikem a naprostá spokojenost. Pultik do cca 23kg. Máme je v obou autech pro obě děti.
@Alistair vždy je lepší jít po jednotlivých třídách, tedy po vajíčku 9-18 a poté 15-36 kg než jednu 9-36. Ty jednokategorické jsou většinou bezpečnější a hlavně pohodlnější, jsou přizpůsobené určité velikosti dítěte.
Ze značek nejlépe je na tom Römer, Cybex, Concord, Besafe, Maxi-cosi, jak jsou dobré najdete v testech,
Máme cybex 9-36kg s pultikem, je polohovatelná a prostorná. Malá je v ní maximálně spokojená.