Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Tak dcerka se ve vajíčku v těch 10 měsících taky dost vztekala, ale měla smůlu, měla jen cca 7 kg. Do větší sedačky šla opravdu až když měla těch 9 kg, tj. někdy ve
12 měsících. Holt jsme ten vztek museli vydržet, naštěstí na delší cesty po půl hodině usnula.
Posměrné sedačky jsou až 5× nebezpečnější než protisměrné a to z toho důvodu, že dítě (miminko)má vzhledem ke zbytku těla velikou a těžkou hlavičku a slabé krční svaly a při nárazu zepředu (kterých je statisticky nejvíce) mu to trhne hlavičkou dopředu takovou silou, že mu to může zlomit vaz. Takže dítě je v podstatě nezraněné, protože má bezpečnou autosedačku, ale stejně zemře.
Ve Švédsku se v protisměrných autosedačkách musí povinně jezdit až do 4let věku.
Koukněte na internet, youtube, něco si k tomu přečtěte a už nikdy nebudete chtít dítě dávat do posměrné autosedačky.
Děkuju za všechny názory.. Ono by asi vyhovovala ta 0-18 kg (na ty jsem úplně zapomněla), přece jen je to trochu vzpřímenější, než to vajíčko.. Jasně že mi jde o její bezpečnost, vím, že protisměrně vozit co nejdéle, ale my jezdíme cca 1× za týden až 14 dní trasu 2×60 km a pak třeba jednou za čtvrt roku delší stakilometrové trasy a to se fakt s křičícím dítětem nedá
Ne vždy usne…
Teď jsem jen tak jukla a docela ujde Britax First Class Plus 2016… zvážím to… v úterý zas jedem, tak uvidíme, jak bude veselo ![]()
@Klanel mě půjde nedevítikilové (asi 8,5 kg) dítě možná do sedačky 9-18 za 14 dní. Ale bude jí 16 měsíců, začíná chodit a 0-18 se nám nevejde do auta.
Desetiměsíční (možná nesedící) dítě bych se teda bála dát po směru. to bych přežila nějaké to kňourání a raději do zblbnutí zabavovala.
@Klanel píše:
Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat na váš názor. Máme desetiměsíční dceru, stále se vejde do vajíčka, váží asi 8 kg, ale řekla bych, že se jí tam už vůbec nelíbí. Má tendenci se zvedat do sedu a pak se vzteká.. i když si k ní sednu, tak je nevrlá.. Proto jsem uvažovala, že bych jí pořídila už normální sedačku holt po směru jízdy, aby měla rozhled.. Vím, že vajíčko je dobré kvůli používání proti směru jízdy, ale já už opravdu nevím.. Na delší trasy se to takhle nedá… Co myslíte, vyměnit sedačku? Myslíte, že můžu vzít 9-18 kg? Případně jakou značku…
Děkuju za rady
Ne, nevymenila bych, pockala bych, az bude mit tech 9 kilo. Dcera se ve vajicku vztekala vzdycky a vydrzeli jsme to az do 14 mesicu.
@Klanel píše:
Děkuju za všechny názory.. Ono by asi vyhovovala ta 0-18 kg (na ty jsem úplně zapomněla), přece jen je to trochu vzpřímenější, než to vajíčko.. Jasně že mi jde o její bezpečnost, vím, že protisměrně vozit co nejdéle, ale my jezdíme cca 1× za týden až 14 dní trasu 2×60 km a pak třeba jednou za čtvrt roku delší stakilometrové trasy a to se fakt s křičícím dítětem nedáNe vždy usne…Teď jsem jen tak jukla a docela ujde Britax First Class Plus 2016… zvážím to… v úterý zas jedem, tak uvidíme, jak bude veselo
Ale da, jezdili jsme s vajickem trasy pres 5-6 hodin a zabavovala jsem nonstop, dcera v aute nespala. O to vic si ted uzivam tu posmernou
![]()
60 km je uplne nic.
Dobrý den,
Najde se zde dobrá duše, která by mi pomohla s výběrem té správné autosedacky? Malému je 11měsíců, vazi 12,5kg a měří 80cm.Je to kus chlapa ![]()
A vajíčko už je mu vazne maly.
Proto koupě nové sedačky už celkem spěchá. S naším rychlým růstem bych asi nejraději sedačky od 9-36kg, ale nejsem si jista. A další vec je zda s pultikem od značky Cybex nebo bez, jde mi o to aby se mi do ni vubec vešel. A užili ten půltik. Vubec si nevím rady.
Dekuji za rady