Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lalelale píše: Řekla bych, že jdu na zákrok. Za celý život jsem se nesetkala s tím, že by někdo v práci byl tak drzý, a vyzvídal, co přesně se bude dít. Pokud ale víš, že kolegyně jsou drzé a budou se vyptávat, tak bych si vzala volno…
Moje kolegyně se taky nevyptávaly… jen pak za mýma zádama pomlouvaly, že jsem byla určitě na interrupcí, protože jsem kariéristka. A já přitom byla na revizi po ZT v 10.tt. Takže za mě lepší nějaká přijatelná verze, než jen říct, že jdu na zákrok
@Anonymní píše:
Holky, moc děkuju. Zítra musím k obvodní na krevní obraz, v pondělí na gyndu a v úterý na covid…se picnu…kdyby to samo odešlo, byla bych fakt radši![]()
![]()
A nemáš rozumného obvoďáka, že by ti třeba napsal neschopenku na pár dní?
@ivašot. A to mi nenapíšou případně v nemocnici? Jdu na revizi ve středu, tak jsem myslela, že si vezmu volno jen v tu středu
Řekni cystu. Mne dělali punkci a druhý den jsem mohla jít do práce. Když si vezmeš volno jakože raději, nikdo nic neřekne
Pokud máš kolegyně šťouralky, a chceš se jich zbavit, tak bych nějaký důvod řekla. Pokud řekneš jen zákrok a intimní, tak budou akorát rozvíjet teorie a bude to trvat mnohem déle. Pokud rovnou něco řekneš hned, tak to bude lepší.
Na neschopence není tvoje diagnoza, prostě řekni že řešíš nějaké zdravotní problémy a nechceš to probírat.
Řekni, že jdeš na gyn. zákrok, třeba ta cysta nebo že máš nějaký nález na čípku. Pod pojmem intimní problém si představím minimálně labioplastiku. ![]()
Neschopenku ti urcite napisou, kdyby zapomneli, tak se pripomen. Klidne bych si ji nechala do konce tydne, asi te s tim poslou k tvymu gynekologovi. Uvidis, jak se budes citit, hlavne asi psychicky. Ale je pravda, ze po SP s revizi mi pomohlo jit brzy do prace.
Holky díky. Nakonec jsem řekla, že mám nějakou sraženinu a ta se musí odstranit. A vše v pohodě, tohle je evidentně uspokojilo
. Kdybych nic neřekla, budou vymýšlet nesmysly
… takže dobrý, teď už jen ať už je to za mnou a můžeme se snažit dál ![]()
Já si připravila půdu, abych vysvětlila, že si nemůžu připít na návrat do kanclu po skoro 3 měsících home office, že mám nějaké problémy se žaludkem a nemůžu pít, dneska jsem šla na kontrolu a dozvěděla se, že bohužel ZT a na revizi jdu v úterý. vzhledem k tomu, že místo kontroly na 1h max, jsem strávila další 3h v Podolí na dalších vyšetřeních, aby vše posoudili a řekli co a jak, tak jsem do práce napsala, že mě honí po vyšetřeních od čerta k ďáblu a že příští týden ještě potřebuji zůstat na home office a v den zákroku, že potřebuju volno… šťourat se v tom snad nikdo nebude ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.