Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Na co se mám vymluvit, když nechci pít alkohol protože jsem ve 4. týdnu těhotenství. Dnes máme u nás sraz s kamarády a bude se popíjet víno. Mají 9. měsíční dítě, které k nám berou s sebou. Samozřejmě můžu říct, že beru antibiotika - ale na jaký problém, abych je zase nevyděsila, že se jejich dítě může nakazit. Antibiotika jsem brala naposledy před 5 lety na angínu, tak se v tom, na co všechno se můžou brát. Díky za rady:-)
tak chytly mocak se neprenese takze zanet moc.cest bych rekla…ted v lete je docela aktualni ![]()
Na zánět močáku. Tím nikoho nenakazíš a antibiotika se na to berou.
Ja bych si teda trochu toho vina dala a pak bych rekla,ze uz mam proste dost a pila bych nealko ![]()
Mimcu to urcite neublizi,ja jsem zjistila ze jsem tehu v 5tt a to tyden predtim byl silvestr a jeste jsme byli na oslave narozenin a diky tomu,ze jsme tehu ani neplanovali,tak jsem uplne normalne pila.A zadny problemy nebyli,mame krasne zdrave dite ![]()
jééžiši, proč proboha každý potřebuje výmluvu, že nebude pít alkohol, prostě dneska by mi to nesedlo, pít ho nechci..... takhle to praktikuju x let - když chci piju alkohol, když nechci, stačí říct, teď ne a nikdo na mě nenaléhá ani nevyzvídá
Proč se na něco vymlouvat? Pokud nechceš říct, že jsi těhotná, dej si slabý střik a je to. 2-4 deci vína ti neublíží.
tak ja treba u posezeni s kamoskama si dala vino,michany alko koktejl,ony take-mely jsme takove sedanky-ne ze bych byla alkoholicka a nebo klopila lahev vinka denne-alkohol jsem si davala takhle jen ve spolecnosti,vyjimecne doma,ale pak kdyz jsem si nedala,tak jsem uz byla podezrela-tehdy jsem tehu nebyla a vazne mela ty ATB a dalo mi praci jim jejich podezreni vymluvit…
Tak já se vymlouvala, že jsem si udělala něco se zády a beru na to silné léky proti bolesti na které se nesmí pít. zabralo to.
ynax píše:
jééžiši, proč proboha každý potřebuje výmluvu, že nebude pít alkohol, prostě dneska by mi to nesedlo, pít ho nechci..... takhle to praktikuju x let - když chci piju alkohol, když nechci, stačí říct, teď ne a nikdo na mě nenaléhá ani nevyzvídá
Tak to já mám extrémně podezíravou kamarádku. Ona je moc hodná, fajn holka, ale strašně upovídaná. Já jsem jí přiznala, že jsem těhotná - ona to otipla, že asi budu, tak jsem neměla to srdce jí lhát, že ne, jenže pak jsem potratila (později), ona to roznesla a já místo klidu, který jsem potřebovala, jsem musela lidem vysvětlovat, co-proč-a jak, což bylo fakt poslední, co jsem v té chvíli chtěla. Při dalším těhotenství mě nepodezírala, ale i kdyby jo, tak bych jí lhala, jako když tiskne - jednou mi to fakt stačilo ![]()
Ty záda jsou dobrá výmluva - lidi se tě aspoň neštítí
nebo skříplé mezižeberní svaly se léčí dryákem Miolastan, na který se pít nedá ![]()
nebo můžeš říct že jsi pila včera a dneska ti není moc dobře, tak že nechceš zase pít. ![]()
no ty záda teda nevím aby se pak nevyptávali jak se ti to stalo, co u doktora atd. a musela by si pak něco vymýšlet. ![]()
fia80 píše:
Na co se mám vymluvit, když nechci pít alkohol protože jsem ve 4. týdnu těhotenství. Dnes máme u nás sraz s kamarády a bude se popíjet víno. Mají 9. měsíční dítě, které k nám berou s sebou. Samozřejmě můžu říct, že beru antibiotika - ale na jaký problém, abych je zase nevyděsila, že se jejich dítě může nakazit. Antibiotika jsem brala naposledy před 5 lety na angínu, tak se v tom, na co všechno se můžou brát. Díky za rady:-)
já jsem brala antibiotika na zánět spodku… je to taková věc, na kterou se ani nikdo nebude moc vyptávat a když už, tak nebude moc divný, že si o tom nebudeš moc chtít povídat… a nakažlivý to neni ![]()
moje babička při společenských akcích pila vždy pití, které se podobalo barvou alkoholu, který se podával. Takže bez výmluv, stačí odejít z místnosti se sklenkou plnou vína a vrátit se s něčím nealkoholickým ve stejné barvě..většinou lidi vůbec nenapadne, že nepiješ to samé ![]()
výhoda toho, že je to u vás
Já bych to neřešila, prostě řeknu, že nepiju alkohol a je to. Já ho nepiju vůbec. Asi 13let jsem brala antiepileptika na těžké migrény, takže žádný alkohol nepřipadal v úvahu a teďka bych si sklenku dát mohla, ale nemám potřebu, vůbec nepiju nikdy nic. Nechutná mi to. Když jsem v nové společnosti, prostě oznámím, že pít nebudu, je to moje věc, nikdo mě nemůže nutit, nijak nekomentuju, proč nepiju a lidi se neptaj. A je to. Proč hledat výmluvy?!