Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj dámy,
chtěla bych od vás slyšet názor na moji kamarádku…
Známe se asi 5 let, bydlíme od sebe asi 200 m, rozumíme si, máme stejné názory, do teď jsem si myslela, že je fajn a upřímná.
Ale k věci…poslední dobou se nějak vyhýbá kontaktu se mnou. Byly jsme domluvené týden, že se uvidíme a zajdem na kafe, v den, kdy jsme se měly sejít se neozývala, tak jsem jí napsala, že jestli to platí a kde se sejdem.
Odepsala, že se jí dnes na kafe nechce, že je zima venku atd…tak jsem ji pozvala k nám, bydlí za rohem. To napsala, že je unavená.
Není to poprvé, kdy v den schůzky to zruší, pořád mi říká, jak nemá čas a vidíme se tak 1× za 3 měsíce a to jen chvilku…
Přitom na FB dává pořád nějaké fotky s kámoškama, jak byla na nějaké akci atd.
Dřív jsme se vídaly dost, jezdily na kole a teď?
Nechápu, co se stalo. Nesnáším lidi, co mě vodí za nos a takovou kamarádku, to raději žádnou. Dost mě to od ní mrzí, už je to poněkolikáté, co se vymlouvá ![]()
Už bych jí první nepsala, čekala bych na kamarádky aktivitu.
@Terez001 Taky bych jí už nekontaktovala a čekala bych až se ozve první. Neprovedla jsi něco kamarádce za jejíma zádama? třeba se něco dověděla a proto z její strany ta změna ![]()
@Terez001 Přesně takovou kamarádku mám taky. Od ZŠ se naše cesty rozešly, ale dlooouho jsme zůstali v kontaktu a aspoň jednou za měsíc jsme se sešli. Potom to postupně ustávalo a teď v červenci jsme se domluvili na hezký večer u vína (neviděli jsme se rok) a když jsem jí psala, jestli to teda platí, tak ona napsala, že s tím počítá, ale má čas jenom na půl hodiny
Tak jsem to uraženě odřekla. Nebylo to poprvé, co jsem si s ní domluvila večer a ona si neudělala víc času, pokud vůbec nějaký. Pokud se ozve sama, tak s ní ráda někam zajdu. Ale vnucovat se nebudu ![]()
A nebo jí prostě tak nějak lidsky nesedíš, jak sama říkáš, má spoustu jiných kamarádek, které upřednostňuje, tak jí nezbývá moc času na další, které nejsou pro ni v tom nejužším kruhu ![]()
Mám to možná podobně se sousedkou z vedlejšího domu - je opravdu fajn, rozumíme si, jsme stejně staré, máme to zhruba stejně co se týče dětí, ona by se se mnou ráda viděla častěji, posedět, popovídat, někam zajít, ale já jsem v našem případě ta, která při setkání řekne, jasně, na něčem se domluvíme, něco vymyslíme, ale pak dlouho nic z mé strany..
Mám toho prostě dost, a mám i jiné kamarádky, se kterými se taky vidím málo a ráda bych více, tak prostě na tuto opravdu moc chvil nezbývá. A i když mám volno a nic na práci, tak si třeba zase radši sama odpočinu doma, než abych si plánovala čas s někým ![]()
Být tebou, přestanu jí dávat návrhy na společný čas, když ji potkáš, pozdravte se, prohoďte pár slov, ale co se týče společně stráveného času, čekala bych na impulz od ní a uvidíš..
Lidé se vyvíjejí. Asi má už jiné zájmy a má pocit, že už si nemáte co říct. A je jí hloupé říct Ti to do očí. Počkala bych, až se sama ozve. Pokud už se neozve, tak bohužel. Z její strany už přátelství asi skončilo.
Vůbec nic ![]()
Máte pravdu, nebudu ji už kontaktovat.
právě toho máme hodně společeného…prožívala jsem s ní a byla jí oporou, když se rozváděla, plakala mi na rameni, byla jsem jí oporou, když potratila, chodila za ní, snažila se jí držet nad vodou až se z nejhoršího dostala.
Teď mě nějak odstřihla…kdybych jí něco provedla, tak nezakládám toto téma, byla bych si toho vědoma.
Nepiš jí, nech to na ní. Takovou kamarádku jsem měla jen jednu, spala s mým partnerem. (ex, ne nynějším manželem)
EDIT: Nemyslím to zle, ale pokud jste se hodně vídaly a rozuměly si, tak je to vážně divné. Ale třeba má jen jiné zájmy a už jí nebaví si s tebou povídat, možné je vše.
To si nedovedu představit ![]()
Je to možné, ale když někde jsme, tak si hezky rozumíme, povídaly bychom si vždycky až do rána ![]()
@Terez001 Ona se se mnou taky bavila, ale že bychom prokecali celou noc, to zase ne. Nicméně se tvářila normálně, protože svědomí jí fakt netížilo, zjistila jsem to nakonec od ní, dost hnusně, ale co naděláš.
Možná je jen líná, já se taky kolikrát s někým domluvím a pak se mi nechce, někdy se přemůžu, někdy ne.
Nechtěla jsem tím říct, že je ti nevěrný, jen sdělit zkušenost.
Jako on se člověk opravdu vyvíjí a co bylo fajn a super před pěti lety, nemusí být fajn a príma teď. Já mám dlouholetou kamarádku pouze jednu a i když se třeba rok nevidíme tak nám stačí napsat si párkrát do roka a když se sejdeme tak máme dojem že jsme se rozešli včera, ale takových lidí je málo. Ber to čistě pragmaticky, jsou lidé které potkáme pouze proto, že nás mají někam posunout, čím dřív se stím smíříš tím ti bude líp.
Je zajímavé že toto chlapi neřeší
Já to takhle mám pořád a téměř se všema. Vždycky se na něco s někým domluvím a nakonec z toho z jeho strany sejde. Nechápu, proč ti lidi na rovinu neřeknou, že se jim nechce, nebo jestli se jim nechce se mnou, což je také možné, mají se vymluvit hned a ne až těsně před schůzkou. Prosím anonym. Děkuji
@Terez001 píše:Máte pravdu, nebudu ji už kontaktovat.
právě toho máme hodně společeného…prožívala jsem s ní a byla jí oporou, když se rozváděla, plakala mi na rameni, byla jsem jí oporou, když potratila, chodila za ní, snažila se jí držet nad vodou až se z nejhoršího dostala.
Teď mě nějak odstřihla…kdybych jí něco provedla, tak nezakládám toto téma, byla bych si toho vědoma.
Toto asi vysvětluje vše. Odpovídáš si vlastně sama
Měla tě jako vrbu, když jí bylo těžko. Potřebovala se z toho vypovídat, vyplakat na rameni. Když se dostala z nejhoršího a začalo se jí zase dařit, vrbu už nepotřebuje.
Tak to bývá..