Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj
takový dotaz pro někoho kdo stavěl..ať firmou nebo svépomocí.. říká se, že s dnešními technologiemi není třeba nechávat hrubou stavbu vymrznout přes zimu.. myslím že kde která stavební firma to vůbec nedělá.. Je tu někdo kdo má zkušenosti..? Nenechal stavbu sednout a teď má problémy s praskajícími zdmi, nebo naopak v pohodě? Jedná se mi spíš o zkušenosti po X letech bydlení…
Díky za zkušenosti ![]()
Ono se to dělalo spíš kvůli vodě, která byla v maltě a přišlo jí tam fakt hodně. Aby dům co nejvíce vyschnul. Dneska se do směsí dává vody minimum a navíc se dává minimální vrstva lepidla na itong. Takže vymrznutí poněkud ztrácí smysl. Paradoxně dneska přijde více vody do omítek.
Noo to už jsem taky někde vyčetla, ale taky že tihou stavby si půda za tu zimu sedá… Jak se mění počasí a různě..a když se pokračuje ve stavbě hned, tak to pak může dělat zmiňované praskliny… ![]()
@mmmonca píše:
Noo to už jsem taky někde vyčetla, ale taky že tihou stavby si půda za tu zimu sedá… Jak se mění počasí a různě..a když se pokračuje ve stavbě hned, tak to pak může dělat zmiňované praskliny…
Od toho je kvalitně udělaná základová deska a podklad. Pokud někdo navyšuje pozemek a odflákne to, tak to může sedat a dům praskat. Ale to je vždy špatnou prací.