Vyndat nosní mandli??

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
809
12.10.09 18:32

Vyndat nosní mandli??

Dceři jsou 3 roky a 4 měs. a začla od září chodit do školky. Od té doby se prakticky nezbavila rýmy a kašle - jen se ji mění intenzita a konzistence… Měli jsme s ucpaným nosem problémy už loni, kde ji nakonec na ORL museli i propichovat ouško.
Teď jsem byla u dr., radila různé kapky a říkala, že děti ve školce jsou často nemocné /naše ale nemá nic krom té rýmy a kašle, nicméně to má nonstop, ne že by se vyléčila a pak příp. chytla další rýmu…/ a že se jednou bude muset vyndat nosní mandle, když s tím měla už problémy loni.
Nemáte s takovou situací někdo zkušenosti? Pomůže v tomto případě vyndání nosní mandle nebo je to celé jen důsledek malé imunity a pobytem ve školce se to časem zlepší?
Děkuji za rady a zkušenosti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6927
12.10.09 18:50

Ahoj,
Bara byla na mandli v lete. Jednak mela mononukleozu, anginy, rymy, a pak otitidu a to bylo rozhodujici, mandle je venku a dobry :D Mela jsem ji nechat uz driv. Vyhledove ji cekaji nejspise i krcni, ale to uz az bude velka.
Tak ja jsem rozhodne pro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.10.09 18:57

Ahojky,
byli jste na alergologii? Měla by vás pro jistotu poslat. Třeba nebude potřeba trhat mandle. Vím, že teď moc alergenu není, ale já jsem třeba alergik celoročně. Může být třeba na roztoče, prach, atd.
Pokud jste nebyli na aler. tak bych to asi žádala.

• Citovat
  • Upravit
1837
12.10.09 19:04

Simčo já nevim,
kolegyně nechala chlapečkovi vyndat mandli kvůli rýmám, a nepovšimla jsem si žádného účinku. Nemocný je ale lautr úplně stejně.

Jiné kolegyňce to zas doporučovala, ona to zvažovala, ale nakonec mandli nechali a časem se to vyřešilo samo (ale až po roce).
Přiznám se, že nejsem moc zastánce trhání mandlí.
Naše malá co je ve školce, tak jde z rýmy do rýmy. Když je v létě doma, tak celé léto nezasmrká. A ostatní děti ve školce kašlou a popotahují o stošest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
12.10.09 19:05

Jinak vždycky v tomto ohledu uslyšíš názory pro i proti.
Kdyby to byla závažnější onemocnění, tak bych ji vyndat nechala, ale kvůli rýmě asi ne.
To záleží opravdu na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
12.10.09 21:35

Ahoj, u nas neco podobneho, jen uz to trva trochu dele… :-( Mala ma rymu od unora, v breznu zacla chodit do jesli a od te doby proste rymu ma porad neustale, jen jak pises se strida takova ta hustejsi zelenozluta s mirnym tecenim z nosu. V breznu mela i zanet ucha, nastesti ji to prasklo samo a nemusely jsme na pichani. Zitra s ni jdu ponekolikate na orl a chci konecne slyset neco jineho nez ze to ma z jesli… :? Tam skoro dva mesice nebyla a rymu ma furt.
U vas je to teda zatim jen mesic, dala bych ji cas ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
12.10.09 21:40

Ahoj,
máme úplně stejný problém. Taky zhruba od toho co začal chodit každý den do školky začal mít pořád rýmu. Žádné chřipky nebo angíny, ale rýmu, která je hustá a hnisavá, někdy sedne na průdušky někdy ne. Na ORL nás doktorka ještě neposlala, ale asi jí o to požádám, protože když mu neteče z nosu tak se mi zdá že huhlá, dýchá pusou a v noci chrápe :( Doktorka to vždycky vyřeší pamykonem, Aeriusem a jednou mu napsala Ventolin (sirup) z toho měl pěkný průjem, dermatitidu a byl spavý :? a stejně se mi zdá žýe to nepomohlo. Zkoušela jsem Sinupret, ale odmítal ho jíst. Po čtyřech dnech souboje :evil: se z něj pozvracel, takže jsem to vzdala :roll:
Taky váhám jestli ho na to ORL hnát nebo ne. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
13.10.09 07:46

co kouknout do této diskuse ? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
13.10.09 20:17

Jo Gabinko,