Také hlásím první jedničkuuu!!!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5532
5.10.09 21:12

Také hlásím první jedničkuuu!!!

JJ, nezbláznila jsem se :lol: . Náš předškoláček dnes dostal první jedničku - v klubu předškoláka se naučil podepisovat (já ho to pracně učím posledního půl roku a paní učitelka to zvládla za půl hodiny 8O :oops: :lol: ).
Takže jsem na svého chlapečka náležitě hrdá a je mi úplně jasné, že nejvíce se naučí v kolektivu, protože se bude chtít vytáhnout před spolužáky :roll: :D

(Omlouvám se za asi divné téma, ale já se prostě musela pochlubit, protože mi udělal fakt strašně velkou radost :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3329
5.10.09 21:26

chápu! a gratuluju!!! :D :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12968
5.10.09 21:29

Tterko - taky gratuluju a ať to jde takhle pěkně dál :wink:
Klub máte jako kroužek nebo v rámci MŠ nebo MC?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
5.10.09 21:41

Jee taky chodime do predskolaka :) Gratuluju!
Mmch. nas predskolak dneska psal Jeziskovi…slovy: MYLÍ JEŽÍŽKU! Nekecam! :D Asi bude po tatinkovi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
5.10.09 22:03

Tak moc gratuluji :srdce: a čumím, co ti předškoláci dneska všechno umí 8O 8O 8O Ty jo, já když uměla číst, tak jsem byla rarita a dneska už umí i psát 8O No, to taky budem muset zamakat, aby nebyl v první třídě zaostalý :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
5.10.09 22:39

Gino, ja nevim…ja mam z toho dost smiseny pocity, chtela jsem, aby se cist a psat naucil az ve skole, protoze jinak se tam bude nudit a budou z toho jenom problemy. Jenze cist se naucil sam na jare a psat uz vic jak pred rokem. Teda zadna slava, pise priserne :D Ale sama bych ho to neucila. I kdyz jak slysim, tak v prvni tride uz to umi skoro vsichni, tak doufam, ze tam na to jsou pripraveny, jinak to tyhle deti asi otravi.
No jo, za nas to bylo jinak, ja si pamatuju, jak jsem pomalu slabikovala az v prvni tride…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
5.10.09 22:45

No já bych na to za nás byla opatrnější, já se uměla podepsat a napsat Ježíškovi nebo jinej souvislej text ve 4 letech a rozhodn jsem nebyla jediná, kdo si psal ve školce dopisy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
5.10.09 22:45

GRATULUJUUU!!!

Asho, neboj, Adli v první třídě je a písmenka a čísla se sice učí, ale tak, že je to nenudí. Dokonce bych řekla, že to je minimum toho, co používají, jedou pomalu, pomalinku, ale za ten měsíc se toho strašně moc naučili.
Maty se nudit nebudde - pokud bude mít teda dobrou pančelku :)

Adla dneska pravila, že je škola o moc lepší než školka. Jinak penál máme poloprázdnej, gumu sežral čokl a cvičební úbor mi zapomněla přinést na vyprání…

:D:D:D:D:D

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
5.10.09 22:51
janine24 píše:
No já bych na to za nás byla opatrnější, já se uměla podepsat a napsat Ježíškovi nebo jinej souvislej text ve 4 letech a rozhodn jsem nebyla jediná, kdo si psal ve školce dopisy…

No za nas…ja nevim, kolik je tobe :D U nas neumel nikdo (ale netvrdim, ze nikde nikdo, ale ted umi fakt snad skoro vsichni). Rok 1981 tusim.

Lesi, prave to pomalinku mne desi. Kamoska mi rikala, ze u nich ve skole se cte az ve druhy tride. Mates je do vseho desne hr, jak je to pomalu, tak ho to nebavi a zlobi. Doufam, ze budou mit dobrou ucitelku.
A Adla je dobra :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
5.10.09 22:58

Evculindo , klub předškoláka máme přímo ve školce. Každý týden tam dochází moc příjemná paní učitelka ze ZŠ.

Co se týče toho psaní, tak Martínek si ve školce připadal hloupě, protože většina jeho vrstevníků si uměla sama podepsat obrázek - i když špatně, ale jeho to prostě mrzelo. Tak teďka už se to naučil a správně. Doufám, že mu to nadšení vydrží :lol:

A čtení? Neteřinka v září nastoupila do první třídy, 26. září měla svátek, dostala knížku, příběhy o jakémsi poníkovi. Maličkatá písmenka, knížka o cca 100 stranách. Včera mi telefonovala, že by chtěla pokračování toho příběhu, že už to přečetla 8O 8O 8O

Fakt nechápu, dnešní děti by asi první třídu mohly vynechávat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
5.10.09 22:58
asha píše:
janine24 píše:

No za nas…ja nevim, kolik je tobe :D U nas neumel nikdo (ale netvrdim, ze nikde nikdo, ale ted umi fakt snad skoro vsichni). Rok 1981 tusim.

Lesi, prave to pomalinku mne desi. Kamoska mi rikala, ze u nich ve skole se cte az ve druhy tride. Mates je do vseho desne hr, jak je to pomalu, tak ho to nebavi a zlobi. Doufam, ze budou mit dobrou ucitelku.

1975 jsem ročník a myslím, že uměla tak 1/3 :wink: Neteř nastupovala s ročníkem 1996 a uměly tak 2/3 :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
5.10.09 23:18
janine24 píše:
asha píše:
janine24 píše:

1975 jsem ročník a myslím, že uměla tak 1/3 :wink: Neteř nastupovala s ročníkem 1996 a uměly tak 2/3 :roll:

No tak to jsme stejnej rocnik ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
5.10.09 23:54

A ja se sebestredne vtirnu, mam prvni zapocet na vysoky… 8) :oops: :wink: (a az bude detatko skolickovat, taky si stopro zalozim diskuzi, uz se na to tesim :) teda na to chlubeni, na to, ze mi vyroste, se netesim vubec… :oops: :( )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
6.10.09 00:31
asha píše:
janine24 píše:

Oni už slabikují - MA, ME, MI MO MU, LA, LE, LI, LO LU, SA SE, SI, SO, SU…

MAMA MA MASO, ELA MÁ MAMU, EMA MELE MALO… Počítám, že budou brzy číst. Ale přesto jedou pomalinku, polehounku. Například ještě nepíšou psací písmena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
6.10.09 13:27

Gratuluju k první jedničce…klub pro předškoláky je super, když je přímo ve škole…děti to tam poznají a není to pro ně potom takový stres…

Co se týče psaní a čtení, aby se to předškoláček dokázal naučit, musí být na to mozek připravený. „Naučit“ ho to moc nejde, většinou na to takové děti přijdou samy…Takže by procento dětí, které čtou před první třídou mělo být napříč generacemi zhruba stejné.Nicméně asi je opravdu raných čtenářů poslední dobou víc, je to zřejmě tím, že děti jsou odmala více vystavované psanému textu (nemyslím cíleně, prostě písmen všude okolo je mnohem víc), takže děti, které dozrají dříve, mají větší šanci tuto svoji zralost využít.

U Vašíka ve třídě četly z 25 dětí asi tři a podobně to je i v jiných třídách z mého okolí(myslím opravdu čtení, s porozuměním, kdy je dítě schopné číst si samo knihu, i potichu, ne znalost písmen nebo slabikování).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí