Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
Hrozně bych potřebovala radu. Už necelý rok beru pravidelne HA. Tento měsíc jsem ale zapomněla úplně první tabletu v platicku. hned jakmile jsem se to dozvěděla, tzn. cca po 18hodinách, prasek jsem si vzala. Před zapomenutou tabletou jsem týden pohlavní styk neměla. Avšak místo sedmidenní pauzy (v sexu) po zapomenuté tabletě jsem si pauzu udělala pouze pětidenní. Vím že na pribalovem letáku bylo napsáno, ze se má týden počkat. Bohužel jsem si to nespocitala úplně tak přesně. Potřebovala bych vědět jak moc je možné abych byla těhotná. Jsem opravdu vyděšená. Dítě ještě neplanuji a nechystam se mít. ![]()
Příspěvek upraven 25.12.14 v 09:07
Jakou pauzu v sexu nebo v brani tabletek? Nechapu. Pokud zapomenes prvni tabletku, je potreba se chranit jinak, idealne cely mesic, ale dle navodu to vetsinou byva ten tyden.
Kazdopadne pokud uz se vse toto odehralo, tak muzes jen pockat, zda po dobrani platicka prijde menstruace, co jineho? ![]()
Sance je mala…nicmene si muzes rozhazet cyklus. Jinak obecne pravidlo - pokud mas pochybnosti, pridej na dany cyklus dalsi ochranu - napr. kondom. Ja to delala vzdy, kdy se mi stalo neco nestandartniho - zapomenuty prasek, brani jinych leku, strevni potize atd…proste rizikove veci dle letaku. Pak se sance na otehotneni opravdu blizi 0 (i kdyz 100% antikoncepce je jen zadny sex;))
@beruska9
Dobře dekuji. ![]()
A nevíš jestli občasné picháni v žaludku a mírně ztmavnuti okolo beadavek není něco z příznaků těhotenství. Mám totiž před menstruaci a nevím, jestli to souvisí s ní nebo s tehotenstvim. :/
Jo ja tu petidenni pauzu taky chapala jako pauzu v brani tabletek pak…nez jsem to dotukala, tak je tady vysvetleni…no tak snad to bude ok, porad si myslim, ze sance neni zavratne velka, ale asi o neco vetsi nez pri dodrzeni navodu
@michallka píše:
@Bibi239
No myslím právě pauzu v sexu.
A chranit se jinak misto sexualniho pustu, ktery jste nedodrzeli, to neslo? To uz je fuk, zkratka cekej a doufej.
Já se vtírnu s dotazem, doktorka napíše HA a řekne kdy se má začít brát to chápu. Ale od kdy je ta žena chráněna, hned od první pilulky nebo až třeba po prvním platíčku ![]()
Myslim, ze se nic nestane. Ale pro priste, pokud jde o otehotneni bych pocitala minkmalne desetkrat…dve deti mam a uplne to staci… ![]()
@Blackova.K píše:
Já se vtírnu s dotazem, doktorka napíše HA a řekne kdy se má začít brát to chápu. Ale od kdy je ta žena chráněna, hned od první pilulky nebo až třeba po prvním platíčku
po prvej MS po dobrani platicka..
@Blackova.K píše:
Já se vtírnu s dotazem, doktorka napíše HA a řekne kdy se má začít brát to chápu. Ale od kdy je ta žena chráněna, hned od první pilulky nebo až třeba po prvním platíčku
Právě podle toho, kdy se začne brát. Pokud se 1. prášek vezme v 1. den MS, tak hned.
@miisenka píše:
po prvej MS po dobrani platicka..
takže začnu brát třeba v lednu a TO až v únoru jo? teda já ne, mě už to neba ![]()
@Blackova.K píše:
takže začnu brát třeba v lednu a TO až v únoru jo? teda já ne, mě už to neba
tak TO mozes furt, ale musis sa chranit inak-treba prerusovane, to je velmi spolahliva a oblubena forma antikoncepcie…tam je dolezite, aby prisla ta prva MS po tabletkach-hormonalne..obcas pride driv, obcas pozde..
@Blackova.K píše:
Pisou v pribalovem letaku…jako ostatne vsechno dulezite
Myslim, ze obecne je to po tydnu, ja jsem posera, kdybych dite fakt nechtela, tak radeji beru ze mesic