Vynechaní 1. tablety HA v platíčku

8
25.12.14 08:49

Vynechaní 1. tablety ha v platíčku

Ahoj
Hrozně bych potřebovala radu. Už necelý rok beru pravidelne HA. Tento měsíc jsem ale zapomněla úplně první tabletu v platicku. hned jakmile jsem se to dozvěděla, tzn. cca po 18hodinách, prasek jsem si vzala. Před zapomenutou tabletou jsem týden pohlavní styk neměla. Avšak místo sedmidenní pauzy (v sexu) po zapomenuté tabletě jsem si pauzu udělala pouze pětidenní. Vím že na pribalovem letáku bylo napsáno, ze se má týden počkat. Bohužel jsem si to nespocitala úplně tak přesně. Potřebovala bych vědět jak moc je možné abych byla těhotná. Jsem opravdu vyděšená. Dítě ještě neplanuji a nechystam se mít. :nevim:

Příspěvek upraven 25.12.14 v 09:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4465
25.12.14 08:54

Bude to ok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
25.12.14 08:55

Jakou pauzu v sexu nebo v brani tabletek? Nechapu. Pokud zapomenes prvni tabletku, je potreba se chranit jinak, idealne cely mesic, ale dle navodu to vetsinou byva ten tyden.

Kazdopadne pokud uz se vse toto odehralo, tak muzes jen pockat, zda po dobrani platicka prijde menstruace, co jineho? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
25.12.14 08:58

@Bibi239
No myslím právě pauzu v sexu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
25.12.14 08:59

Sance je mala…nicmene si muzes rozhazet cyklus. Jinak obecne pravidlo - pokud mas pochybnosti, pridej na dany cyklus dalsi ochranu - napr. kondom. Ja to delala vzdy, kdy se mi stalo neco nestandartniho - zapomenuty prasek, brani jinych leku, strevni potize atd…proste rizikove veci dle letaku. Pak se sance na otehotneni opravdu blizi 0 (i kdyz 100% antikoncepce je jen zadny sex;))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
25.12.14 09:05

@beruska9
Dobře dekuji. :)
A nevíš jestli občasné picháni v žaludku a mírně ztmavnuti okolo beadavek není něco z příznaků těhotenství. Mám totiž před menstruaci a nevím, jestli to souvisí s ní nebo s tehotenstvim. :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
25.12.14 09:05

Jo ja tu petidenni pauzu taky chapala jako pauzu v brani tabletek pak…nez jsem to dotukala, tak je tady vysvetleni…no tak snad to bude ok, porad si myslim, ze sance neni zavratne velka, ale asi o neco vetsi nez pri dodrzeni navodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
25.12.14 09:19
@michallka píše:
@Bibi239
No myslím právě pauzu v sexu.

A chranit se jinak misto sexualniho pustu, ktery jste nedodrzeli, to neslo? To uz je fuk, zkratka cekej a doufej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
25.12.14 09:22

Já se vtírnu s dotazem, doktorka napíše HA a řekne kdy se má začít brát to chápu. Ale od kdy je ta žena chráněna, hned od první pilulky nebo až třeba po prvním platíčku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
midlajs
25.12.14 09:34

Myslim, ze se nic nestane. Ale pro priste, pokud jde o otehotneni bych pocitala minkmalne desetkrat…dve deti mam a uplne to staci… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14309
25.12.14 09:41
@Blackova.K píše:
Já se vtírnu s dotazem, doktorka napíše HA a řekne kdy se má začít brát to chápu. Ale od kdy je ta žena chráněna, hned od první pilulky nebo až třeba po prvním platíčku :think:

po prvej MS po dobrani platicka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
25.12.14 09:48
@Blackova.K píše:
Já se vtírnu s dotazem, doktorka napíše HA a řekne kdy se má začít brát to chápu. Ale od kdy je ta žena chráněna, hned od první pilulky nebo až třeba po prvním platíčku :think:

Právě podle toho, kdy se začne brát. Pokud se 1. prášek vezme v 1. den MS, tak hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
25.12.14 09:49
@miisenka píše:
po prvej MS po dobrani platicka..

takže začnu brát třeba v lednu a TO až v únoru jo? teda já ne, mě už to neba :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
25.12.14 09:53
@Blackova.K píše:
takže začnu brát třeba v lednu a TO až v únoru jo? teda já ne, mě už to neba :lol:

tak TO mozes furt, ale musis sa chranit inak-treba prerusovane, to je velmi spolahliva a oblubena forma antikoncepcie…tam je dolezite, aby prisla ta prva MS po tabletkach-hormonalne..obcas pride driv, obcas pozde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
25.12.14 09:54
@Blackova.K píše:

Pisou v pribalovem letaku…jako ostatne vsechno dulezite ;) Myslim, ze obecne je to po tydnu, ja jsem posera, kdybych dite fakt nechtela, tak radeji beru ze mesic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí