Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak řešíte výpadek rectodeltu v lékárnách? Popř. dá se ještě někde sehnat? Nebo nevíte kdy se obnoví dodávky. Minulý týden měl malý lyryngitidu, dostali jsme jeden čípek u doktora, ale bohužel v lékárně mi řekli, že je momentálně nedostupný, tak mám recept, ale to je vše. Navíc jedeme o svátcích na hory a byla bych klidnější pokud bych ten čípek měla v záloze.
My jsme byli s mladším synem na pohotovosti s laryngitickou atakou dnes v noci - Rectodelt opravdu není. Synovi je 8 měsíců. Dostali jsme na pohotovosti 1 prášek Fortecortinu a dnes ráno u naší dětské dr. klasický Prednison v tabletách - podávat nadrcené a rozpuštěné v něčem sladkém nejlépe dávkovačem na sirupy proti horečce. Rectodelt je vlastně Prednison, takže doporučuji skočit k dr. a poprosit o recept na nějakou alternativu toho Rectodeltu.
@aledud zkusila bych asi fakultní nemocnici s lékárnou, pokud máš nějakou v dosahu. Stejný problém jsem řešila na jaře, podařilo se sehnat ve fakultce.
Malej dostal rovnou Prednison. Rozpouštěla jsem ve flašce s mlékem.
@aledud Ne, neni.. tady v lekarne mi obvolavali skoro celou Prahu, mamka mi to zjistovala u nich.. nakonec jsem psala dodavateli a pry byla moc velka poptavka.. mel by byt v lednu. ![]()
Ja jeden nakonec vyskemrala na kamaradce a mam doma pripadne zmineny prednison.
@Anielka Tak pokud máš Prednison, ničeho bych se nebála - dnes mi dr. vysvětlovala, že dokonce účinkuje rychleji než Rectodelt - ten prý má nejvyšší účinnost cca 3 - 4h po podání, Prednison prý už 1,5h.
@alien21 Mne teda pediatricka tvrdila opak.. ze rectodelt zabere do 15 minut.. a ze prave prednison zabira za delsi dobu. ![]()
V kazdem pripade udelam prvni posledni, abych ani jeden nemusela dat.
@Anielka Fakt??? No tak jsem asi blbě poslouchala…tak to se omlouvám…už jsem asi mimoň obecný.
Jak do dusícího dítěte dostanete rozpuštěný prednison? Mě se teda holka nechtěla ani napít, když sotva dýchala. ![]()
My byli se záchvatem /laryngitida/v nemocnici před týdnem, taky jsme obdrželi recept na Rectodelt a nikde jsme ho nesehnali. Jak píšeš - výpadek dodavatele, prý nejdřív v lednu 2014. Pak jsem ho objevila v Brně /bydlím tady/ ve FN u Sv. Anny, kde si ho sami míchají. Slyšela jsem, že v Praze v lékárně ve FN si to taky míchají sami. Už ho máme doma a jsem klidnější.
@Katy2 No asi jsem měla štěstí a nedusil se mi tolik, abych to do něj nedostala…Jako je mi jasný, že čípek by byl lepší, ale pokud prostě není, tak jsem dnes byla vděčná i za ten Prednison - lepší než drátem do oka…
@Katy2 píše:
Jak do dusícího dítěte dostanete rozpuštěný prednison? Mě se teda holka nechtěla ani napít, když sotva dýchala.
To je dobra pripominka.
Ja mam hlavne 8m a predstava, jak to drtim a pak to do nej cpu, mne fakt vydesila. :/
@Anielka Tak máš stejně starýho jako já a dostala jsem to do něj. Ale taky se mi v první chvíli protáčely panenky, když jsme vyfásli ten prášek (taky jsem byla od staršího zvyklá na čípky). Nadrtila jsem to, nasypala do té dávkovačky od Ibalginovýho sirupu a natáhla k tomu trošku stoprocentního dětskýho džusu, protřepala, vrazila mu to co nejdál do pusy a vymáčkla. Manžel ho držel, byl to trochu brutál, ale co jsem měla dělat…hlavně že to zabralo.
@Anielka píše:
@mmarket A nevis ve ktere?
zatím ne, nabídla mi to jedna mamina tady z e-mimina, když jsem psala, že ho nemůžem sehnat. Ale zjistím ti to, jestli chceš