Výpadek v dodávce Rectodeltu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
843
17.12.13 14:50

Výpadek v dodávce rectodeltu?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak řešíte výpadek rectodeltu v lékárnách? Popř. dá se ještě někde sehnat? Nebo nevíte kdy se obnoví dodávky. Minulý týden měl malý lyryngitidu, dostali jsme jeden čípek u doktora, ale bohužel v lékárně mi řekli, že je momentálně nedostupný, tak mám recept, ale to je vše. Navíc jedeme o svátcích na hory a byla bych klidnější pokud bych ten čípek měla v záloze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2326
17.12.13 14:56

My jsme byli s mladším synem na pohotovosti s laryngitickou atakou dnes v noci - Rectodelt opravdu není. Synovi je 8 měsíců. Dostali jsme na pohotovosti 1 prášek Fortecortinu a dnes ráno u naší dětské dr. klasický Prednison v tabletách - podávat nadrcené a rozpuštěné v něčem sladkém nejlépe dávkovačem na sirupy proti horečce. Rectodelt je vlastně Prednison, takže doporučuji skočit k dr. a poprosit o recept na nějakou alternativu toho Rectodeltu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
17.12.13 14:59

@aledud zkusila bych asi fakultní nemocnici s lékárnou, pokud máš nějakou v dosahu. Stejný problém jsem řešila na jaře, podařilo se sehnat ve fakultce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
17.12.13 15:00

Malej dostal rovnou Prednison. Rozpouštěla jsem ve flašce s mlékem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
17.12.13 15:02

@aledud Ne, neni.. tady v lekarne mi obvolavali skoro celou Prahu, mamka mi to zjistovala u nich.. nakonec jsem psala dodavateli a pry byla moc velka poptavka.. mel by byt v lednu. :nevim:

Ja jeden nakonec vyskemrala na kamaradce a mam doma pripadne zmineny prednison.

• Citovat
  • Upravit
2326
17.12.13 15:04

@Anielka Tak pokud máš Prednison, ničeho bych se nebála - dnes mi dr. vysvětlovala, že dokonce účinkuje rychleji než Rectodelt - ten prý má nejvyšší účinnost cca 3 - 4h po podání, Prednison prý už 1,5h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
17.12.13 15:05

@alien21 Mne teda pediatricka tvrdila opak.. ze rectodelt zabere do 15 minut.. a ze prave prednison zabira za delsi dobu. :nevim:

V kazdem pripade udelam prvni posledni, abych ani jeden nemusela dat.

• Citovat
  • Upravit
2326
17.12.13 15:07

@Anielka Fakt??? No tak jsem asi blbě poslouchala…tak to se omlouvám…už jsem asi mimoň obecný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
17.12.13 15:07

Jak do dusícího dítěte dostanete rozpuštěný prednison? Mě se teda holka nechtěla ani napít, když sotva dýchala. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6399
17.12.13 15:08

My byli se záchvatem /laryngitida/v nemocnici před týdnem, taky jsme obdrželi recept na Rectodelt a nikde jsme ho nesehnali. Jak píšeš - výpadek dodavatele, prý nejdřív v lednu 2014. Pak jsem ho objevila v Brně /bydlím tady/ ve FN u Sv. Anny, kde si ho sami míchají. Slyšela jsem, že v Praze v lékárně ve FN si to taky míchají sami. Už ho máme doma a jsem klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
17.12.13 15:09

@Katy2 No asi jsem měla štěstí a nedusil se mi tolik, abych to do něj nedostala…Jako je mi jasný, že čípek by byl lepší, ale pokud prostě není, tak jsem dnes byla vděčná i za ten Prednison - lepší než drátem do oka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
17.12.13 15:09
@Katy2 píše:
Jak do dusícího dítěte dostanete rozpuštěný prednison? Mě se teda holka nechtěla ani napít, když sotva dýchala. :think:

To je dobra pripominka.

Ja mam hlavne 8m a predstava, jak to drtim a pak to do nej cpu, mne fakt vydesila. :/

• Citovat
  • Upravit
Any11
17.12.13 15:10

@mmarket A nevis ve ktere?

• Citovat
  • Upravit
2326
17.12.13 15:12

@Anielka Tak máš stejně starýho jako já a dostala jsem to do něj. Ale taky se mi v první chvíli protáčely panenky, když jsme vyfásli ten prášek (taky jsem byla od staršího zvyklá na čípky). Nadrtila jsem to, nasypala do té dávkovačky od Ibalginovýho sirupu a natáhla k tomu trošku stoprocentního dětskýho džusu, protřepala, vrazila mu to co nejdál do pusy a vymáčkla. Manžel ho držel, byl to trochu brutál, ale co jsem měla dělat…hlavně že to zabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6399
17.12.13 15:12
@Anielka píše:
@mmarket A nevis ve ktere?

zatím ne, nabídla mi to jedna mamina tady z e-mimina, když jsem psala, že ho nemůžem sehnat. Ale zjistím ti to, jestli chceš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí