Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jsem s matyášem od soboty v nemocnici s laryngitidou byl do včera na jip
Tentokrát to bylo tak hrozný že bych v tu chvíli ani jeden lék nebyla schopna podat
Ale je pravda že čípek učinkuje rychleji
@Petra Z To je mi moc líto, ať jste brzy v pořádku. Znám to od staršího…laryngitida je fakt humus!
Ach jo, chudáci děti - no a i maminky - já jsem z toho špatná doteď, bojím se že se to bude opakovat a že to bude třeba horší. čípky mám sice doma, ale stejně bych znovu volala rychlou ![]()
Petra Z tak ať jste brzy fit ![]()
@Petra Z píše:
Jsem s matyášem od soboty v nemocnici s laryngitidou byl do včera na jip
Tentokrát to bylo tak hrozný že bych v tu chvíli ani jeden lék nebyla schopna podat
Ale je pravda že čípek učinkuje rychleji
At jste brzo doma! ![]()
@Katy2 píše:
Jak do dusícího dítěte dostanete rozpuštěný prednison? Mě se teda holka nechtěla ani napít, když sotva dýchala.
Moje dítě nesnáší čípky a miluje prášky (ale už je starší - 3R), takže jakmile na pohotovosti zaslechla, že jí dají čípek, propadla v hysterák. Naštěstí manžel vysvětlil situaci, doktor vytasil Fortecortin, ten bleskurychle spolkla (doktor čučel
) a byl klid.
Rectodelt měl výpadek loni i předloni, jak se výrazně zvýší nemocnost, má výpadek.
mám doma jednu kapsi, kdybyste ji někdo chtěl, pošlu. expirace leden 2014
har.
Asi je zbytečné psát, že Rectodelt není lege artis postup u laryngitidy. Než se přetaví na účinnou látku tak to trvá dlouho. Bohužel velmi zakořeněný zvyk.
Lege artis je dexametason, u nás si necháváme míchat speciál čípky, efekt výborný, u lehké laryngitidy Prednison v tabletách.
Jinak studený vzduch, v nemocnici inhalace adrenalinu. Na vlastních dětech mám ověřený efekt Mucosolvanu hned od počátku obtíží, ale je fakt, že já počínající nástup laryngitidy poznám. Rychle kašel provlhčí.
Anonym omluvte, zachovat.
@Anonymní píše:
Asi je zbytečné psát, že Rectodelt není lege artis postup u laryngitidy. Než se přetaví na účinnou látku tak to trvá dlouho. Bohužel velmi zakořeněný zvyk.
Lege artis je dexametason, u nás si necháváme míchat speciál čípky, efekt výborný, u lehké laryngitidy Prednison v tabletách.
Jinak studený vzduch, v nemocnici inhalace adrenalinu. Na vlastních dětech mám ověřený efekt Mucosolvanu hned od počátku obtíží, ale je fakt, že já počínající nástup laryngitidy poznám. Rychle kašel provlhčí.
Anonym omluvte, zachovat.
Naše dr. též píše Prednison, ale když musíme v noci na pohotovost, tak vyfásnem Rectodelt, ale tam nemám obvykle energii debatovat. A třeba ten Mucosolvan by u nás nezabral, mě začne kašlat až ve fázi, když už se nemůže nadechnout. Předtím začne sípat a chroptět.
No moc jste mě nepotěšily, zrovna dneska jsem si říkala, že budem rádi, když vánoce dáme bez laryngitidy. Starší je nemocná a je to přesně ten typ nemoci, který když chytí mladší, tak skončí s laryngitidou.Tak my budem doufat, že to mladší nechytí.
Jinak ten Prednison je příšerně hořký, takže doporučuji rozpustit v opravdu malém množství vody (čajová lžička) a klidně do toho nacpat třeba štávu.
Tak přeji všem ať Rectodelt nepotřebují.
@mmarket píše:
Prý ve fakultní lékárně na FN bulovka – dělají si svůj
Diky!
Já si dnes tyto čípky vyzvedla v Motole, měla jsem recept. Paní lékárnice mi vysvětlila, že je výpadek ve výrobě a že tedy, aby bez nich lidé nebyli, je vyrábí přímo oni (tzv. magistrality), takže vypadají jinak, ale je to stejné složení. Jen mají životnost jen půl rok.
Příspěvek upraven 10.11.14 v 19:27
Moc děkuji za veškeré informace, taky zkusím tu fakultní nemocnici, nejblíže máme Ostravu. Samozřejme nejraději bych je nepoužila nikdy, ale zase na druhou stranu, pokud je budu mít v zásobě, tak nebudu tak vystresovaná. tentokrát mě zachránilo to, že jsem měla v ložnici umyté okno a vypranou (mokrou) pověšenou záclonu), tudíž spal odpoledne v chladu a vlhku, tak ten záchvat byl asi menší, když jsem ho vzala na ruce a zavola manželovit hned dojede byl 200 m od bytu, tak se mu ulevilo. Ale večer se to zase horšilo a náš doktor říkal, že dát ten čípek na noc co nejpozději, že celou noc stehně nepokryje, tak jsme spali s otevřeným oknem, zabalení do spousty dek a hodinu od hodiny se to lepšilo, druhý den byl sice ještě téměř bez hlasu a druhou noc jen trošku kašlal, potom menší rýmy a ok. Navíc dva dny předtím měl zvýšenou teplotu, takže jsem ho více sledovala a čekala co bude - čekala jsem angínu tu měla dcera, ale toto mě nenapadlo. Navíc v ten den ráno, tak "divně kašlal, jako když odkašlává, ale v životě ještě vlastně vůbec nekašlal - má 16 měsíců, takže možná příště budu vědět. I když jak jsem se dočetla a i moje neteř na to trpěla - bývý to většinou z plného zdraví - u neteře se až potom objevila chřipka, angína atd, takže každý to má jinak.