Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
dnes som bola s holkou ( 2,5 r ) u doktorky. Predpisala nam ATB. V lekarni mi bolo povedane, ze sa ma davat po jedle.Doma dcerka zjedla k snidani 1/2 rohliku a pak dostala leky. K svacine pak zjedla cele jablko, obed nic, vecere nic. S pitím problém, nechcela vůbec, vždy som do nej dostala iba par kvapiek nasilim.Ma hodně zarudle hrdlo a evidentne ju to hodne boli při polykání. Asi před hodinou mi zvracela ( to jabko z rana )a teraz mala dostat druhu davku ATB, ale potom zvraceni to proste vynecham. Myslite, ze to muže byt tým onemocnenim ( angina? ), nebo ze ji ta ryma tece do zaludku? Nebo téma liekmi?…Rano radsej opet zajdu k doktorke se zeptat vic…
Co má za léky? Já šla k doktorce hned, blila mi po nich pořád. Dostala jiné.
@Sibyla0 má Sumetrolim 4ml po 12 hod. Akutat mi je divne ze by zvracela po nejakých 10hodinach a to este jabko co zjedla rano v 11-hod ![]()
U Sumetrolimu se nemá jíst nic kyselého. To teda to jablko nebyl moc dobrý nápad. No a když nic jiného neměla, tak se nediv, že zvracela zrovna to. Já teda malou při nemoci jen kojila, nic jiného prostě nechtěla. Ale ona naschvál vyhodila i to mléko. Já bych jí to zkusila dát, když to udrží, tak zaberou a dřív se jí uleví..
@mimma.on je hladová a jestli ji tečou nudle do žaludku tak se nedivím že blindila. Děti většinou tu rýmu vyblindí, normálně ji léky dej. Pokud by zase zvracela už bych přemýšlela nad tím že je nesnese.
Já byhc jí to tedy dala, pokud má angínu, ta se bez antibiotik léčí blbě. dala bych jí to, a pokud by blinkala zase, ráno bych zašla k dr.
Holky a nemohlo by ji tedka ublížit keby som tie lieky dala na uplne prázdny zaludok?
@mimma.on jak by jí to mohlo ublížit
v nejhorším to vyblinká