Vypálení cévky v nose

210
7.2.13 11:24

vypálení cévky v nose

Ahoj holky, mohu se zeptat jak se provádí vypálení cévky v nose u 5 letého dítěte? Máme jít na ORL a tam mu to budou dělat, protože se malýmu spouští často z nosu krev. Předem se toho děsím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21576
7.2.13 11:27

Mě to dělali v dospělosti - lokálně umrtvili, vypálili a dali tampon do nosu, který jsem po určité době vyndala. docela to bolelo. s dítětem si to nedovedu představit. asi ho budete muset dost držet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
7.2.13 11:27

Ja to mivala jako mala snad 100×… vzdy vypalili (ten pristrojek vypadat jako pajka na cin), neboli to, jen to trosku stipne, kazdopadne je to - nebo u me to tak alespon bylo - prozatimni reseni, nez zase pukne jina cevka a tak porad dokola. Pomohla az nakonec tamponada, nic uzasneho, ale fakt to zabralo a od te doby mam relativni klid :)

pravda, ze jeste po tom vypaleni mi tam narvali takovy samorozpustny tampon, zustal tam a sam se nejak rozpustil - byl tam tak den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
7.2.13 11:30

Taky mi to dělali - cca. v 5-6 letech.. Moc si to nepamatuju, stejně to nezabralo a s té dírky mi často teče krev i v dospělosti.. Ale když jsem byla malá, tak to byly masakry - ráno vlasy přilepený krví k posteli :roll: Ustalo alespoň to šílený množství..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
7.2.13 11:42

Zažila jsem minulý rok po tom, co mi malá dala takovou ránu hlavou do nosu, že krev něšla zastavit a odvezla mě rychlá. Je to nepříjemné a bolestivé. Nedovedu si to moc představit u malého dítěte. Jinak jsem pak dostala tamponádu do nosu, dva dny jen ležet a pak na vyndání. Byl to super zážitek. Chudinka chlapeček, je mi ho líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
7.2.13 12:58

Holky no to mě děsíte, tak snad nám budou dělat něco jinýho nebo nevím… každopádně díky za info.
A ještě…vyleotání a vypálení je něco jinýho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
7.2.13 13:01

Podle me je vyleotani a vypaleni to stejne, jen slovo leotovat - vyleotovat neexistuje, tak nevim, odkud to mas :)

kazdopadne se nedes vubec, u ditete to opravdu neboli (spise to opravdu stipne jen), dospelaci - to je neco jineho, to je jako mandle, kdyz trhaji diteti, tak to ani o tom nevi a dospelak se trapi klidne mesic pak se zotavovanim :)… jeste me napada - jestli neni preklep ve vyleotani a nemysli se vyleptani :)… coz by davalo smysl - jak rikam, ten pristrojek vypada jako pajka na cin, v podstate ti vypali - vylepta to mistecko, kde je cevka, ktera neustale praska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
7.2.13 13:57

Měla jsem na mysli vyleptání :oops: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.13 16:20

Také jsem na tom byla jako dítě, do dnes si to pamatuju, fuj zážitek…

• Citovat
  • Upravit
1182
27.3.13 21:18

Krev z nosu a vypaleni cevek

Zdravím dnes mi vypalovaly cevky v nose..(bez umrtveni) byla to silena bolest…spustila se mi krev ale na ORL sem sla jen ze nemuzu dychat nosem protože mi kapky nezabiraji. Upozornovaly me kdyby neco at prijedu… :nevim: ale nevím jako co a proč…Tam jsem málem omdlela bylo mi zle bylo to strašný chvíly sem tam i ležela s hadrem od sestry na hlavě…tedka se mi rozmlžuje vidění… bolí mě hlava v zátylku a točí se mi…neměla sem do večera smrkat protože mi tam nacpaly ten tampon aby se vstřebal ted sem smrkala a ještě sem ho zbytky vysmrkala…vůbec nevím co ted…je mi zas na omdlední krev teda neteče ale bojím se nikdy sem to nezažila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
28.3.13 06:29

Ahoj, já tedy nevím, nevím…byla jem va tom se synem. A on to zvládnul úplně úžasně. Bylo to rychlé a jak pak říkal tak ani ne tak bolestivé. :mavam: Káždý člověk zvládá bolest jinak.Syn je spíše citlivka a u všeho ječí, ale tohle dal, tak snad to bude ok. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
28.3.13 11:43

weriska

No snad jo dneska me jeste boli hlava ale snad to bude dobrý spíš mě trápilo že sem vysmrkala ten tampon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí