Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, mohu se zeptat jak se provádí vypálení cévky v nose u 5 letého dítěte? Máme jít na ORL a tam mu to budou dělat, protože se malýmu spouští často z nosu krev. Předem se toho děsím ![]()
Mě to dělali v dospělosti - lokálně umrtvili, vypálili a dali tampon do nosu, který jsem po určité době vyndala. docela to bolelo. s dítětem si to nedovedu představit. asi ho budete muset dost držet…
Ja to mivala jako mala snad 100×… vzdy vypalili (ten pristrojek vypadat jako pajka na cin), neboli to, jen to trosku stipne, kazdopadne je to - nebo u me to tak alespon bylo - prozatimni reseni, nez zase pukne jina cevka a tak porad dokola. Pomohla az nakonec tamponada, nic uzasneho, ale fakt to zabralo a od te doby mam relativni klid ![]()
pravda, ze jeste po tom vypaleni mi tam narvali takovy samorozpustny tampon, zustal tam a sam se nejak rozpustil - byl tam tak den.
Taky mi to dělali - cca. v 5-6 letech.. Moc si to nepamatuju, stejně to nezabralo a s té dírky mi často teče krev i v dospělosti.. Ale když jsem byla malá, tak to byly masakry - ráno vlasy přilepený krví k posteli
Ustalo alespoň to šílený množství..
Zažila jsem minulý rok po tom, co mi malá dala takovou ránu hlavou do nosu, že krev něšla zastavit a odvezla mě rychlá. Je to nepříjemné a bolestivé. Nedovedu si to moc představit u malého dítěte. Jinak jsem pak dostala tamponádu do nosu, dva dny jen ležet a pak na vyndání. Byl to super zážitek. Chudinka chlapeček, je mi ho líto.
Holky no to mě děsíte, tak snad nám budou dělat něco jinýho nebo nevím… každopádně díky za info.
A ještě…vyleotání a vypálení je něco jinýho?
Podle me je vyleotani a vypaleni to stejne, jen slovo leotovat - vyleotovat neexistuje, tak nevim, odkud to mas ![]()
kazdopadne se nedes vubec, u ditete to opravdu neboli (spise to opravdu stipne jen), dospelaci - to je neco jineho, to je jako mandle, kdyz trhaji diteti, tak to ani o tom nevi a dospelak se trapi klidne mesic pak se zotavovanim
… jeste me napada - jestli neni preklep ve vyleotani a nemysli se vyleptani
… coz by davalo smysl - jak rikam, ten pristrojek vypada jako pajka na cin, v podstate ti vypali - vylepta to mistecko, kde je cevka, ktera neustale praska
Také jsem na tom byla jako dítě, do dnes si to pamatuju, fuj zážitek…
Zdravím dnes mi vypalovaly cevky v nose..(bez umrtveni) byla to silena bolest…spustila se mi krev ale na ORL sem sla jen ze nemuzu dychat nosem protože mi kapky nezabiraji. Upozornovaly me kdyby neco at prijedu…
ale nevím jako co a proč…Tam jsem málem omdlela bylo mi zle bylo to strašný chvíly sem tam i ležela s hadrem od sestry na hlavě…tedka se mi rozmlžuje vidění… bolí mě hlava v zátylku a točí se mi…neměla sem do večera smrkat protože mi tam nacpaly ten tampon aby se vstřebal ted sem smrkala a ještě sem ho zbytky vysmrkala…vůbec nevím co ted…je mi zas na omdlední krev teda neteče ale bojím se nikdy sem to nezažila ![]()
Ahoj, já tedy nevím, nevím…byla jem va tom se synem. A on to zvládnul úplně úžasně. Bylo to rychlé a jak pak říkal tak ani ne tak bolestivé.
Káždý člověk zvládá bolest jinak.Syn je spíše citlivka a u všeho ječí, ale tohle dal, tak snad to bude ok. ![]()
No snad jo dneska me jeste boli hlava ale snad to bude dobrý spíš mě trápilo že sem vysmrkala ten tampon