Vypalování bradavic

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23847
18.11.16 21:27

Vypalování bradavic

Ahoj, sedmiletý syn má bradavici na dlani a na noze, pediatr nás poslal na kožní asi na vypálení dusíkem. Jsme objednaní, tak mám pár dotazů dopředu:

1. může se hned ten samý den po vypálení koupat v bazénu?
  2. kolik těch procedur je zhruba nutno absolvovat, než se bradavic člověk zbaví?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66798
18.11.16 21:30

@Gina108 s bazénem neporadím. Délka "léčení je závislá na to, jak hluboko bradavice jsou. Časem se vytvoří puchýřky, které se odstřihnou i s bradavicí. A nechci ti brát iluze, ale ty mrchy se množí :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
18.11.16 21:35

@Gina108 Jestli ti můžu poradit, zkus si sehnat spíš vlaštovičník, už bude zmrzlý, ale budou na něm semínka, v květináči to vyroste poměrně rychle. Pokud to není hluboká bradavice, stačí pár dní poctivě několikrát potřít tou šťávou a je po bradavici. Do té doby bych tu bradavici nechala asi být a zbytečně ho netrápila vypalováním. Píšu z vlastní zkušenosti. Poslední bradavici jsem měla na ruce a stačily mi čtyři dny, na to, aby odpadla. Dokonce jsem si tak vyléčila i hlubokou patnáct let starou bradavici, u které jsem to už vzdala, vypalování bolelo, ještě to bylo na chodidle a nepomáhalo a zabralo až tohle. Možná na zahradě ještě nějaká semena seberu, jak dlouho to klíčí, netuším. Jinak tuhle poslední jem měla na ruce v ohbí článku prstu. Já furt myslela, že tam mám nějaký trn, takže jsem si ji dvakrát vypreparovala, než mi docvaklo, že je to bradavice (pokaždý dorostla, protože jsem vyndala jen vršek :roll: ). Ještě štěstí, že jsem to na nikoho nepřenesla :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
18.11.16 21:37

Bazén v žádném případě. Bradavice jsou silně nakažlivé a zvlášť v bazéně se lehce přenáší. Takže stačí, když někdo bosou nohou stoupne tam kam předtím šlápl syn a už ji má. Jinak bradavice se vypalují dusíkem a mohou se ještě mezi vypalováním „leptat“ doma roztoky z lékárny. Ty doporučí na kožním, některé jsou pouze na pŕedpis. Někomu se bradavice vyloupne po prvním vypálení, někdo s tím zápasí i několik měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
18.11.16 21:39

Bez předpisu je Verunal. @Amys já zkusila všechno, některé odpadly, jiné zůstaly a pomohl jen dusík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
18.11.16 21:42

Jak píše @Amys nebo v lékárně mají ricínový olej a tím „ťupkat“ po bradavici a měla by zmizet. Mi se to podařilo.
Vypalovat bych dítku nenechala, ale to je můj subjektivní pohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
18.11.16 21:46

@Daduka A někdo několik let, jako třeba já 8)

@Gina108 Tak základem je pořídit do bazénu pantofle (dělají se i speciální) a prostě do sprch a všude musí chodit v nich. Tak to nebude roznášet a zároveň ani žádnou další nechytne. Ale abych pravdu řekla, kdyby bylo tak jednoduché chytit bradavici, měli bychom je furt všichni. Spíš mi přijde, že někdo je k tomu prostě náchylnější, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
18.11.16 21:51

@Gina108
S bradavicemi na bazén? :roll: 8o To je jeden z důvodů, proč tam nijak extra nechodíme, protože je to ideální místo pro předávání takových dárečků.

Jinak na mě doporučím dusík, různá roztoky mi spíš přišly, že bradavice roztahaly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
18.11.16 21:53
@matkabagristy píše:
Bez předpisu je Verunal. @Amys já zkusila všechno, některé odpadly, jiné zůstaly a pomohl jen dusík

Mně se objevila bradavice na chodidle někdy v patnácti. jelikož jsem neměla tušení, že je to bradavice, nic jsem s tím nedělala, ani jsem to nikomu neřekla, takže se dostala do stavu, kdy mi to chodidlo začalo hrozně při došlapu bolet. Tehdy se na to přišlo. To už bylo v době, kdy jsem chodila do práce :oops: Vypalování nepomohlo, prostě nic. Nakonec jsem to vzdala a že to chvilku nechám, protože bych za chvíli měla v noze díru. Mezitím jsem se odstěhovala do Prahy. Pak to zase začalo být nesnesitelné, tak jsem tedy našla další kožní a už to frčelo - zase vypalovat a v mezidobí patlat různými sajrajty (existuje jich nepřeberné množství, vyzkoušela jsem nejspíš všechny) a pak jsme koupili barák za Prahou a tam plná zahrada vlaštovičníku. Vzpomněla jsem si, že by mělo stačit potírat tím mlíkem. Takže každý den poctivě minimálně dvakrát, když to vyšlo třikrát, jsem utrhla stonek, přehnula, aby toho mlíka teklo co nejvíc a bradavice potřela (ona se tam mezitím rozšířila, měla hluboké kořeny a vedle sebe maličké bradavice). Po měsíci jsem měla pokoj. Jako musela jsem fakt poctivě, nakonec mi sám dermatolog potvrdil, že tam není vůbec nic. I se to hezky zhojilo, nemám jizvy. Je to už asi deset let a teprve letos se mi jedna objevila, jak jsem psala výše a na tu mi stačily tři nebo čtyři dny intenzivního potírání. Jen potřít nechat zaschnout, nic víc. Nijak to nepálí, nebolí, jen na to člověk musí vzpomenout a je s tím trošku práce, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11791
18.11.16 21:56

Chodila jsem s petiletou dcerkou na vypalovani dvou bradavic na noze vic nez pul roku, vzdy po 14 dnech. Do bazenu ji nejdriv nechteli poustet vubec (plavani se skolkou), potom jsme bradavice zacali na plavani zalepovat vodeodolnou naplasti. Takovou, co ma uprostred polstarek a lepi vsude kolem.
Podle informaci od kozni lekarky se nakaza prenasi tim, ze se z bradavice odloupne kousicek kuze, ten se prichyti na nekoho dalsiho a teprve potom dojde k nakaze, tedy ne jen slapnutim na stejne misto.

Jinak do bazenu bych ho ten samy den neposlala, muze to byt hodne citlive. Dcerka mi nektere dny ani nebyla schopna dojit k autu, nez to odeznelo, trvalo to nekdy i 2 hodiny. Ale jindy zase byla v pohode uz po ctvrt hodine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
18.11.16 21:59

@Titty my chodíme každý týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
18.11.16 22:00

Jinak prcek chodí doma naboso a nikdo jiný to nechytl- k tomu bazénu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11791
18.11.16 22:00

@Amys vlastovicnik si ukladam do pameti, kdyby se potvory chtely vratit, diky za tip.
U nas byl taky problem, ze jsem bradavici nepoznala. V lete mi to prislo jako ztvrdla kuze od behani na boso. Takze taky stihla dost narust. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
18.11.16 22:03

@matkabagristy A chceš poslat ten vlaštovičník? V květináči to vyraší snad během týdne (když předpěstovávám rostlinstvo, tak toho mám plný květináče), ale přesně si tu dobu nepamatuju. Hihi, ten jsem ještě na osivo nesbírala, ale všechno je jednou poprvé :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
18.11.16 22:06

@Titty V životě bych tomu nevěřila, ale manžel měl taky minulý rok bradavici a taky ji zlikvidoval vlaštovičníkem a kamarádce jsem před pár lety dávala do květináče, protože jí vypalování taky nějak nechtělo zabrat, chodila každých 14dní a ani po půl roce to nebylo v pořádku a vlaštovičník jí zabral. Od té doby na něj fakt nedám dopustit. Oni předci věděli, co použít. A to jsem vyzkoušela kdejakou babskou radu - lepení česneku a nevím, co ještě. Až koupě baráku mě zachránila, jinak s tím bojuji asi doteď :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí