Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dík za názory. Vlaštovičník máme za barákem, patlali jsme - nepomáhá ani náhodou. Zkoušeli jsme i ocet a česnek na noc - jen se okolo udělal puchýř a jedna bradavice jakoby vylezla nahoru. No tak to nechám už na kožní, třeba nebude vypalovat.
Do bazénu pořídím pantofle. Asi to tam taky chytil, protože kde jinde
Ale zas kvůli tomu nechodit plavat, to je škoda, když plave rád.
Já je v mládí měla párkrát taky, ale byla jsem drsoňka vystříhala jsem si je malými nůžkami a „zaříkávala“ (jde o to soustředit se na to místo a aktivovat imunitu). To u syna nepřipadá v úvahu ![]()
@bublinek píše:
Jak píše @Amys nebo v lékárně mají ricínový olej a tím „ťupkat“ po bradavici a měla by zmizet. Mi se to podařilo.
Vypalovat bych dítku nenechala, ale to je můj subjektivní pohled.
Ty jo, ricíňák, to slyším poprvé. Ale dík, mám ho doma, tak vyzkoušíme.
Mam taky bradavice na chodidle a mam za sebou prvni dusik. Prvni den jsem si vzala prasek proti bolesti a asi ctyri dny me to bolelo a pajdala jsem. Pak uz celkem dobry. Kazdy den propichavat puchyre, dezinfikovat a mit zalepene. Do bazenu zakaz. Lecba bude trvat pry klidne rok, dva. Ale mam je uz nekolik let. Jo a doporucili mi tablety na imunitu, napr hliva ustricna.
@Amys píše:
@Daduka A někdo několik let, jako třeba já@Gina108 Tak základem je pořídit do bazénu pantofle (dělají se i speciální) a prostě do sprch a všude musí chodit v nich. Tak to nebude roznášet a zároveň ani žádnou další nechytne. Ale abych pravdu řekla, kdyby bylo tak jednoduché chytit bradavici, měli bychom je furt všichni. Spíš mi přijde, že někdo je k tomu prostě náchylnější, no.
Presne tak. Bradavice chytne clovek, ktery ma problemy s imunitou (deti, starsi lidi, lidi zijici ve stresu a pod).
Kdyz se ke mne nastehoval muj manzel, tak jsem s hruzou zjistila, ze ma na chodidlech cca 7 bradavic. Hnala jsem ho k doktorovi, ale jemu se nechtelo. Tak jsem to nejaky cas zkousela vypalit kasi ze soli… moc to nezabiralo, tak jsem toho nechala s tim, ze na to kozni pujde. Nesel… dost jsem se bala, ze to od nej chytim, ale nechytila.
A po nekolika mesicich mu vsehny bradavice zmizely. Zrejme opadl stres, lepsi strava, stastny manzelsky zivot a imunitni system se s bradavicemi vyporadal.
Co se tyka toho vypalovani, nejdriv bych zkusila nejake babske metody. Ono to vypalvani neni zadne lizani medu.
@Gina108 Ty jo, fakt jste několikrát denně patlali tím mlíkem z lvaštovičníku a nepomohlo
Tak to je mi ho fakt líto, to vypalování je hrozná mučírna ![]()
Co jsem si postupně nastudovala, tak jsou různé druhy bradavic. Zjistila jsem to, když jsem zkoumala homeopatika, co by na to mohla pomoct. Jestli si to dobře pamatuju, byly tam snad 3 základní typy.
Tak třeba vlaštovičník působí taky jen na některé.
Já měla dvakrát v mládí na patě a dvakrát mi je vypalovali. Nicmoc zážitek, ale pokaždé se zadařilo na poprvé. Po dvaceti letech bez bradavic jsem si jednu, znovu na patě, přinesla z porodnice od Apolináře, z těch příšerných sprch. Na kožní se mi moc nechtělo, na radu kamarádky jsem zkusila Duofilm bez předpisu z lékárny a opravdu zabral. Ale chce to pravidelnou péči, každý večer bradavici trošku shora „ošmirglovat“ a potřít roztokem, u mě to trvalo tak tři týdny, ale píšou až šest týdnů.
@MaM ja pouzivala duofilm dva mesice a nepomohl. Podle me to zabira na „mladou“ bradavici.
Duofilm, verumal, lapis… Mně taky nepomohlo nic. Ale zajímavá je ta myšlenka, která se týká těch druhů bradavic, to by pak vysvětlovalo, proč každému funguje něco jiného.
Tady jsou ty tři druhy (ale ono se to může i překrývat…):
https://svethomeopatie.cz/…cba-bradavic
A tady je to rozpitvané ještě podrobněji:
http://www.maminka.cz/…-homeopatika
@Amys píše:
@Gina108 Ty jo, fakt jste několikrát denně patlali tím mlíkem z lvaštovičníku a nepomohloTak to je mi ho fakt líto, to vypalování je hrozná mučírna
JJ patlali. Já věřím, že někomu pomůže vlaštovičník, někomu vypalování a doufám, že teda patří aspoň do té druhé skupiny.
@warita píše:
Presne tak. Bradavice chytne clovek, ktery ma problemy s imunitou (deti, starsi lidi, lidi zijici ve stresu a pod).Kdyz se ke mne nastehoval muj manzel, tak jsem s hruzou zjistila, ze ma na chodidlech cca 7 bradavic. Hnala jsem ho k doktorovi, ale jemu se nechtelo. Tak jsem to nejaky cas zkousela vypalit kasi ze soli… moc to nezabiralo, tak jsem toho nechala s tim, ze na to kozni pujde. Nesel… dost jsem se bala, ze to od nej chytim, ale nechytila.
A po nekolika mesicich mu vsehny bradavice zmizely. Zrejme opadl stres, lepsi strava, stastny manzelsky zivot a imunitni system se s bradavicemi vyporadal.
Co se tyka toho vypalovani, nejdriv bych zkusila nejake babske metody. Ono to vypalvani neni zadne lizani medu.
Je mi to jasný, jenže babský metody nezabírají. Kluk začal chodit do první třídy, což stres přeci jen je, i když to nevypadá. Njn zkusím ještě tu hlívu. Bude to tak s tím přenosem, jak říkáš. On všude chodí s mladší ségrou, doma chodí bos do sprcháče po něm chodíme my, ručníky na ruce taky máme společné a nikdo jiný z rodiny to nemá. Njn, co není, může být
ale radši bych to fakt měla sama, já už bych s tím na sobě zatočila ![]()
Prcek se teda hned po zákroku rozběhne, jak mu spadne náplast už nezalepuju. Večer mažu betadine a rozhodně puchýřky nepropichuji. Vytvoření puchýře po vypalování má pozitivní efekt. Odstřihne se i s bradavicí. To jsme zvládli i doma. Teda z ordinace kluk věděl, že to nebolí.
@Amys já fakt zkoušela všechno. Na některé pomohl i ten česnek. Já bych to přirovnala k boji proti vším ![]()
Kdyby lidi s bradavicemi na bazén nechodili, ostatní by je tam nechytili, moc tomu nerozumim, je to prostě sobeckost lidí - malýho to baví, tak proč se omezovat, že… Je to prostě infekční onemocnění, které sice nechytí každý, ale někdo je na to náchylnější - já jako dítě je měla furt dokola, jakmile jsem šla na bazén nebo jiná místa, kde lidi chodí bez bot, chodila jsem opakovaně na vypalování. Nikdy mě máma s bradavicí na noze nepustila na bazén - asi ji nebylo fuk, že jiné dítě pak bude muset na vypalování!