Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, trilety syn mi kaslal do ted jen v noci z rymy.Byly jsme u doktora, ale s jinym problemem-s ockama. Rovnou mi ho doktorka poslechla, tak vim, ze je poslechove cisty.Ale uz sem se nezeptala, jestli mu mam na ten kasel neco davat, kdyz kasle jen z rymy
Rano vstal a uz s kaslem.Diky za rady. Jinak kdyz to ma z rymy, tak asi neco na vlhky kasel?
My na tenhle problém dávali sinupret, jsou to kapky a léčí rýmu i kašel
@jednažena můj syn takhle kašle každou zimu celou zimu
nedávám nic, nepomáhá. Jedině přípravky na podporu imunity, aby se mu to nerozjelo v něco horšího. Tahá to ze školky.
On mi prave taha taky vse ze skolky.Rada bych ho tam zas v pondeli dala, ale kasle jak tuberak.Ale ma jen rymu.Ted uz je skiro bez rymy.Ja uz sem na prasky z toho, jak mu furt neco je.
Ahoj, určitě je nutné, aby ze sebe dostal hleny. Smrká už? Dokáže to, co vykašle, vyplyvnout? Někteří pediatři nedoporučují u menších dětí sirupy na vykašlávání, protože se toho vykašlaného děti stejně nedokážou zbavit. Ale obecně se na vykašlávání doporučují různé sirupy - šetrný je třeba Prospan (je to, myslím, javorový sirup). Před spaním se hodí naopak něco na utlumení kašle, aby se dítě v noci mohlo vyspat (třeba stoptussin). Nejsem odborník, jen prezentuji zkušenosti nastřádané od dvou dětí.
Abych nezapomněla, také mi naše doktorka vždy doporučuje Psí sádlo (je to mastička z bylinek, psí sádlo neobsahuje
), nebo třeba Tymiánovou mast od Justu - i to má uvolňovat tlumit nachlazení.
@Nika9 Smrkat umi. Strikam mu morskou vodu s CU a pak smrka a davat 3krat dene Olynth. U nej je uspech kdyz ze zlute rymy ma vodnatou.Je to des
.
No jo, to je tema hlenama, co mu tecou do krku…
Jak pisou holky- at hodne smrka, na vykaslavani bych asi ani nic nedavala, kdyz v sobe nic nema a tece mu to trubkou
bylinkovy caj s medem a citronem ![]()
Jo a zkus koupit v dm echinaceovy sirup- co to deti uzivaji (pol lzici denne), tak nejsou nemocny (tuk, tuk)…
@jednažena My jsme teď také byly 3 týdny doma - holky si tuhle hnusnou rýmu předávaly mezi sebou, tak jsme také odhleňovaly. Jedné nakonec doktorka napsala i Pamycon (antibiotické kapky do nosu). Je to boj. Nejhorší je, že nechám děti doma úplně uzdravit, a první den ve školce slyším, jak je ve třídě plno chrchlajících dětí. Tak si vždy říkám, za jak dlouho to máme zpátky.
@jednažena my to měli doma podobně, hlavně hodně smrkat. Dávali jsme čaj s medem, mořskou vodu do nosu a na kašek ACC sirup a po pár dnech byl klid
@Nika9 @Nika9 prave ja ho doma nechavam s kazdym prdem, ale vleze do skolky a po tydnu je zase doma.
Uz zameskal ve skolce 40dni.
My jsme to měli minulou zimu, z rýmy dostal kašel a pak celou zimu prokašlal v noci, nakonec jsem udělala domácí tymiánový sirup a kašel mu přešel opět na rýmu. dostal antibiotické kapky od doktorky do nosu a bylo za týden po kašli i po rýmě. Také jsem zkoušela všechno možné, od sinupretu, po homeopatika a nic nezabralo.