Vypeče se alkohol v koláči ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9994
8.7.14 11:42
@Liz píše:
ježiš sorry to byl olej :roll:
;) a toho cukru dávám také méně. Dohromady i s vanilkovým 200g.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
8.7.14 11:49

Teda pdp mi dalo hodne prace vymyslet coze to je :-D, ale jinak diky, vyzkousime, manzel je na sladky, tak at si uzije ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
8.7.14 16:54

Jinak všem dík. Také jsem si myslela, že se vypaří, ale chtěla jsem to potvrdit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
9.7.14 12:20
@atominnka píše:
Alkohol se vypařuje při 75stupních, takže jo

To je teplota varu, ne vypařování. Etanol se vypařuje už při pokojové teplotě, u vaření/pečení je teplota nad 100 stupňů, takže určitě se velká část vypaří, asi bych se toho nebála. Ale dítěti bych už z principu nenechala sníst půlku pekáče. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
22614
9.7.14 13:25

@kvetinka56 :oops: aha :oops: no tak hlavně, že jsem maturovala zchemie :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
9.7.14 14:25
@atominnka píše:
@kvetinka56 :oops: aha :oops: no tak hlavně, že jsem maturovala zchemie :mrgreen:

já to jenom upřesnila ;) taky jsem maturovala z chemie, ale je to už hodně let. tedy pak jsem si ji zvolila za studijní obor

• Citovat
  • Upravit
27305
9.7.14 14:30

@Paoloska @Liz
a jak to chutná, nějak nezvykle či výjimečně? Jako já vím, blbá otázka, ale stojí to za to? :-) já peču hodně, takže mě jen tak něco neuspokojí ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
9.7.14 20:27
@Clementine píše:
@Paoloska @Liz
a jak to chutná, nějak nezvykle či výjimečně? Jako já vím, blbá otázka, ale stojí to za to? :-) já peču hodně, takže mě jen tak něco neuspokojí ;-)

Jako bábovka je výborná. Není suchá, voní po vaječňáku, dělám klasicky mramorovou. Ale pořád je to „jen“ bábovka.. ;) Samozřejmě jsou lepší koláče a dortíky. Taky hodně peču, ale když bábovku, tak ořechovou nebo tuto. Vyzkoušej, sice je dražší, ale za pokus stojí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí