Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Diskuze na jednu odpověď - omlouvám se, ale nemůžu nikde dohledat, zda je možně zamrazit bločky eidamu. Mají teď v akci, tak mě napadlo koupit celou cihlu, rozkrájet a hodit na mrazák, ale vůbec netuším, jestli to lze. ![]()
Jasně, že to jde. Já to dělám už spoustu let a ne jenom Eidam, jakýkoliv jiný tvrdý sýr.
Delam, nakrajim cihlu na platky jako na smazeni a dam zamrazit
@Kapaz Já ho dávám do mrazáku, ale už rovnou obalený v trojobalu a pak ho rovnou osmažím, ale jen tak jsem ho nezkoušela, že bych ho pak třeba strouhala nebo tak.
Taky jsem to tak párkrát udělala, ale po rozmražení už to nebylo ono, takže jsem ho nastrouhala nebo rovnou na smažák.
A už to nedělám ![]()
@Kapaz já to dělám běžně, když je nějaký sýr levnější, tak ho koupím víc a v mražáku je pak jako najitej
.
Kupuji plátky. Buď je obalím a chlapi mají rychlý oběd, nebo je nechám a pak použiji pouze na strouhání. Tenké plátky nezamrazuji.
Také zamrazuji v podstatě jakýkoliv zbylý tvrdý sýr, ale mrazím ho nastrouhaný a sypu na jídlo, samotný už není tak dobrý.
Počítej s tím, že jenom tak na jídlo to už nebude. Chuť se mění. Na smažení je to asi jedno.
Eidam je tak levný sýr, že jsem ještě neměla důvod ho mrazit, ale běžně mrazím nastrouhané Pecorino, Gran Moravia a Cheddar.
@Lette píše:
Počítej s tím, že jenom tak na jídlo to už nebude.
a možná to ani neukousneš ![]()