Můžu zavařit polévku?

504
7.7.14 11:02

Muzu zavarit polevku?

Maminky chtěla jsem se zeptat, syn začal jíst před každým jídlem polévky. Dělám to tak, že uvařím polévku, dám různé zavářky do kousku maso apod (v podstatě z jednoho vývaru třeba udělám 5 „druhů“ polévek a mám kalíšky na týden, ve kterých ji dám zamrazit. Teď mám ale naprosto natřísknutý mrazák… a asi na týden polévky z květáku a brokolice. Je možné ji zavařit stejně jako přesnídávku? V části mám vejce, v části rybu… nezkazí se to? Máte s tím zkušenosti? :think: Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5730
7.7.14 11:17

Nezavařovala bych - hlavně, pokud je v tom maso. A myslím, že pokud by v tom byly nudličky, byla by z toho šlichta…
Raději dělám polévky čerstvé - pokud stejně ten den vaříš, tak polévka už moc práce nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
7.7.14 11:20

@malinika To ne ale my právě teď dostali neuvěřitelnou dávku zeleniny a masa… maso do mrazáku dát musím, zelenina aby se mi nezkazila jsem se rozhodla zpracovat… jinak u nás se polévky nedělají vůbec, jen teď pro malého protože je vyžaduje. Takže když už udělám vývar, udělám polévky a zas mám ta týden „klid“ a vařím jen hlavní. Také přemýšlím co z toho mrazáku vyhodit, aby se mi tam ty lahvičky vešly. Chjo… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
7.7.14 11:24

A co udělat vývar, hodně ho zredukovat - nandat do tvořítek na led a pak používat jako masox? Zeleninu sice hned nezpracuješ, ale to maso ano a nezabere to tolik místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
7.7.14 11:27

@malinika No teď už to mám hotové… nějak jsem nepočítala že mi dnes mamka doveze ještě maso, ráno bylo v mrazáku místa dost :D Mám tu víceméně brokolicový, špenátový a květákový krém, jednou s vejcem, jednou s nudličkama, jednou s lososem a pak čisté jen s vývarem. Potřebuju 8 skleniček tam narvat no… :D je to s ním ale potíž, že jsou chlapi takoví vybíraví už odmala :D On mi krásně papal, najednou přestal a pak jsem zjistila že bude jíst jen když mu dám nejdřív polévku (navykl si tak na dovolené asi) :D Čert jeden!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2046
7.7.14 11:34

Moje babička maso zavařovala, mívali jsme ho i přes půl roku a nepamatuju, že by se zkazilo. Obzvlášť, jestli je to jen na týden, tak jestli to ještě necháš v ledničce… O ty nudle bych asi ale strach možná měla, ty se asi rozvaří. Já zavařuju lečo (papriky s rajčaty) a mám to tu rok a ještě se mi nic nezkazilo. Pravidelně bych to nedělala, ale v téhle situaci, než to vyhodit, bych to zkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
7.7.14 11:49

Já to dělám tak, že ty polévky také vyvářim na co nejhustější. Po rozmrazení naředit vodou. A jednou jsem zavařila vývar, ale měla jsem ho v ledničce. Bála jsem se ho mít venku. A stejně jsem to raději spotrebovala za 2 týdny, protože jsem nezavářela poctivě, ale jen vařící nalila do vařící sklenice a zavřela. Přežili jsme to jak já, tak můj malý synek bez úhony. Takže pokud potřebuješ jen na přechodnou dobu a zavaříš pořádně. Tak by to mohlo pomoc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
7.7.14 12:06

Když už to máš hotový, tak bych to zkusila zavařit, a dala do lednice, myslím že by to vydržet mělo. max ty nudle se tam úplně rozvaří no. za zkoušku nic nedáš, lepší než to vyhodit rovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
7.7.14 12:12

Nalej to do sáčku /raděj dva/ a zmraz v sáčku, je to skladnější, než sklenice, snad tam pár porcí ještě nacpeš. Nemůžeš to na chvíli dát do mrazáku mamce nebo někomu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
7.7.14 12:31

Taky si to mrazím, hlavně vývary, potom když se mi nechce vařit, tak mám aspoň po čem sáhnout, klepnu do toho vajíčko, nebo udělám drobení a celkově zavařím, aby polívka byla hustá, a malá má aspoň dobré jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
7.7.14 13:19

@Misulicka 1
Tak ja tedy poolevky jakoby zavaruji-delam to tedy tak, ze do umytych, suchych sklenic naliji uplne varici polevku a zatahnu sroub. vickem(jakoukoli-mam ozkouseno vse od vyvaru, pres cockovou, brokolici, borc, s knedlicky-proste cokoli) po vychladnuti skladuji pouze v lednici! Vydrzi v pohode 3-4 tydny-dele to vetsinou nenechavam :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
7.7.14 13:45

Tak jsem to zkusila zavařit stejně jako přesnídávky a uvidím :) Snad to týden vydrží :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
7.7.14 14:37

@Misulicka 1
Ale dala bych to radeji do lednice…bala bych se nechat to normalne venku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
7.7.14 15:07

@Papia takle jsem to udělala minule já. Mám minimrazáček (ježíš, to je slovo, ale jiné mě nenapadá), takže také mam často problém s místem. Jen jsem tedy polévku nalila do horké sklenice. Raději jsem ji (tu sklenici) vylila vařící vodou, abych zničila co nejvíce bakterií. A také jsem se bála to nechat venku :mrgreen: Ale přežili jsme bez úhony oba dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
7.7.14 15:29

@trpaslinka
Jojo-ja takhle delam treba i omacky -mrazak mam taky maly a tohle je fajn reseni :palec:
S tou horkou vodou je to mozna jeste lepsi
Ja to okoukala od mamky-dela to takhle uz asi 20 let-tak je to proverene-uz jsem to naucila i kamaradky-vsichni si o chvali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí