Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Maminky chtěla jsem se zeptat, syn začal jíst před každým jídlem polévky. Dělám to tak, že uvařím polévku, dám různé zavářky do kousku maso apod (v podstatě z jednoho vývaru třeba udělám 5 „druhů“ polévek a mám kalíšky na týden, ve kterých ji dám zamrazit. Teď mám ale naprosto natřísknutý mrazák… a asi na týden polévky z květáku a brokolice. Je možné ji zavařit stejně jako přesnídávku? V části mám vejce, v části rybu… nezkazí se to? Máte s tím zkušenosti?
Děkuji
Nezavařovala bych - hlavně, pokud je v tom maso. A myslím, že pokud by v tom byly nudličky, byla by z toho šlichta…
Raději dělám polévky čerstvé - pokud stejně ten den vaříš, tak polévka už moc práce nedá.
@malinika To ne ale my právě teď dostali neuvěřitelnou dávku zeleniny a masa… maso do mrazáku dát musím, zelenina aby se mi nezkazila jsem se rozhodla zpracovat… jinak u nás se polévky nedělají vůbec, jen teď pro malého protože je vyžaduje. Takže když už udělám vývar, udělám polévky a zas mám ta týden „klid“ a vařím jen hlavní. Také přemýšlím co z toho mrazáku vyhodit, aby se mi tam ty lahvičky vešly. Chjo… ![]()
A co udělat vývar, hodně ho zredukovat - nandat do tvořítek na led a pak používat jako masox? Zeleninu sice hned nezpracuješ, ale to maso ano a nezabere to tolik místa.
@malinika No teď už to mám hotové… nějak jsem nepočítala že mi dnes mamka doveze ještě maso, ráno bylo v mrazáku místa dost
Mám tu víceméně brokolicový, špenátový a květákový krém, jednou s vejcem, jednou s nudličkama, jednou s lososem a pak čisté jen s vývarem. Potřebuju 8 skleniček tam narvat no…
je to s ním ale potíž, že jsou chlapi takoví vybíraví už odmala
On mi krásně papal, najednou přestal a pak jsem zjistila že bude jíst jen když mu dám nejdřív polévku (navykl si tak na dovolené asi)
Čert jeden!
Moje babička maso zavařovala, mívali jsme ho i přes půl roku a nepamatuju, že by se zkazilo. Obzvlášť, jestli je to jen na týden, tak jestli to ještě necháš v ledničce… O ty nudle bych asi ale strach možná měla, ty se asi rozvaří. Já zavařuju lečo (papriky s rajčaty) a mám to tu rok a ještě se mi nic nezkazilo. Pravidelně bych to nedělala, ale v téhle situaci, než to vyhodit, bych to zkusila.
Já to dělám tak, že ty polévky také vyvářim na co nejhustější. Po rozmrazení naředit vodou. A jednou jsem zavařila vývar, ale měla jsem ho v ledničce. Bála jsem se ho mít venku. A stejně jsem to raději spotrebovala za 2 týdny, protože jsem nezavářela poctivě, ale jen vařící nalila do vařící sklenice a zavřela. Přežili jsme to jak já, tak můj malý synek bez úhony. Takže pokud potřebuješ jen na přechodnou dobu a zavaříš pořádně. Tak by to mohlo pomoc?
Když už to máš hotový, tak bych to zkusila zavařit, a dala do lednice, myslím že by to vydržet mělo. max ty nudle se tam úplně rozvaří no. za zkoušku nic nedáš, lepší než to vyhodit rovnou.
Nalej to do sáčku /raděj dva/ a zmraz v sáčku, je to skladnější, než sklenice, snad tam pár porcí ještě nacpeš. Nemůžeš to na chvíli dát do mrazáku mamce nebo někomu?
Taky si to mrazím, hlavně vývary, potom když se mi nechce vařit, tak mám aspoň po čem sáhnout, klepnu do toho vajíčko, nebo udělám drobení a celkově zavařím, aby polívka byla hustá, a malá má aspoň dobré jídlo.
@Misulicka 1
Tak ja tedy poolevky jakoby zavaruji-delam to tedy tak, ze do umytych, suchych sklenic naliji uplne varici polevku a zatahnu sroub. vickem(jakoukoli-mam ozkouseno vse od vyvaru, pres cockovou, brokolici, borc, s knedlicky-proste cokoli) po vychladnuti skladuji pouze v lednici! Vydrzi v pohode 3-4 tydny-dele to vetsinou nenechavam ![]()
Tak jsem to zkusila zavařit stejně jako přesnídávky a uvidím
Snad to týden vydrží ![]()
@Misulicka 1
Ale dala bych to radeji do lednice…bala bych se nechat to normalne venku…
@Papia takle jsem to udělala minule já. Mám minimrazáček (ježíš, to je slovo, ale jiné mě nenapadá), takže také mam často problém s místem. Jen jsem tedy polévku nalila do horké sklenice. Raději jsem ji (tu sklenici) vylila vařící vodou, abych zničila co nejvíce bakterií. A také jsem se bála to nechat venku
Ale přežili jsme bez úhony oba dva.
@trpaslinka
Jojo-ja takhle delam treba i omacky -mrazak mam taky maly a tohle je fajn reseni ![]()
S tou horkou vodou je to mozna jeste lepsi
Ja to okoukala od mamky-dela to takhle uz asi 20 let-tak je to proverene-uz jsem to naucila i kamaradky-vsichni si o chvali