Syn pije málo tekutin

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
67
16.1.15 10:04

Vypije malo tekutin

Prosim o radu - mam rocniho syna a pije malo tekutin. Musim ho porad nutit, zkousim ruzne lahvicky i caje, vodu, sirup a sam uz vubec ne. Z ceho, co a kolik piji/pily vase deti??? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81477
16.1.15 10:06

A kolik je málo? oni ty tabulky jsou dost přestřelené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
16.1.15 10:17

@Reninac nas malej nikdy nepil a nepije do ted (19m) Mlicko mi zacal hodne brzy odmitat uz cca snad od pul roka ma mlicko jen rano a pres den vubec to proste ani nahodou. Takze jsem samozrejme zkousela piti (vsechny druhy piti, vsechny druhy lahvicek hrnicku proste vseho moznyho) nic nezabralo a kdyz, tak jen proto ze to bylo nove a vydrzelo mu to stejne max den.

Jsem rada kdyz mi vypije kolem 70 ml denne. Pak ma i svetle chvilky, kdy vypije treba i 150ml, ale to je teda uz co rict. Ale cura, kaka, zadne znamky dehydratace. Takze mu to proste nejspis staci.. nekdo potřebuje vic, nekdo min.
Podle tabulek se hlavne nerid jinak z toho budes vystresovana. rid se podle stavu ditete. Pokud je sastne, zdrave, nesmrdi moč apod tak je to ok.

Jinak teda jeden cas, jelikoz jsem do nej pres den fakt cca od toho pul roka do toho roka priblizne, dostala opravdu maximalne kolem 20ml denne, coz mi teda prislo fakt hodne malo, tak jsem mu davala pit vodicku strikackou. To ho i u pohadek bavilo a otviral rad pusinku. Takze tou strikackou jeden cas pil a tak jsem do nej aspon neco dostala no ted uz se sem tam napije, ale teda taky nic moc.

Jinak me tady posledne dost uklidnila jedna maminka. Resila jsem právě ze skoro nepije a uz vubec ne podle tabulek a ze na tu strikacku uz je proste velkej a ja uz mu tou strikackou davat nechci a ona mi rekla, ze byli s jejim synem v nemocnici a ze taky nechtel pit a primo tam ji rekli sestricky, ze se do prijmu tekutin pocita skoro vse (presnidavky, ovoce, polivky, jogurty, kase…) takze si tohle vse secti a uvidis, ze to dite urcite ma odkud tu tekutinu cerpat ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
16.1.15 10:21

V roce jsem myslím ještě 2-3× denně kojila a ostatního vypil 50-100ml. Pil hlavně vodu a max. dětský čaj z netekoucího hrnečku. Ve dvou letech vypil za den 3-4 deci tekutin, víc do něj nedostala (ještě večer polévku), ale známky dehydratace neměl. Asi bude po mně, ke spokojenému životu mi stačí taky půl litru denně. Dětská mi řekla nabízet, nabízet, nabízet, ale že si sám vypije kolik potřebuje.

Příspěvek upraven 16.01.15 v 10:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Soňa Zacharová
16.1.15 10:22

@Reninac My to máme tak u bratránka dělalo se to i u nás že máme skleničku s obráskem krokodíla a toho jsme zásadně zalily a říkaly že potřebuje vzduch že mu ho musí dát a tím pil hodně to budu praktikovat i u mého syna.

• Citovat
  • Upravit
7198
16.1.15 10:27

Syn v roce nepil skoro vůbec, když moc tak vypil 200ml. Ona je hlavně voda i ve většině jídel, takže pokud neprojevuje známky dehydratace tak bych nepanikařila. Rozhodně bych kvůli tomu nezařazovala něco s cukrem, protože to mu akorát zničí zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
16.1.15 10:55

Podle mě se s tím nic moc dělat nedá. Mám dva kluky, ten mladší chlemtá jak duha už od mimina. Po najetí na příkrmy začal dostávat pití a od té doby prostě pije. Za den vypije víc jak 600ml tekutin, nepočítám samozřejmě polévky. Pije neslazený pytlíkový čaj nebo vodu, případně občas kvalitní šťávu (Grunhof, Happy Day). V jedné ruce má neustále kus žvance a v té druhé hrníček s pitím. Ten starší začal dostávat tekutiny úplně stejně, ve stejných hrníčkách a nepije dodnes. Má 3,5 roku, vrchol jeho pitného režimu je 150ml čaje za celý den. A neudělám s tím vůbec nic, vyzkoušeno snad kde co. Já taky nepiju, je to nešvar, ale též to mám od dětství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
16.1.15 11:02

V tom roce pil z prsa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
16.1.15 11:04

Syn tomu pití taky nikdy moc nedal. V roce byl stále kojený a v té době jsem už dávala i ochucené UM, jinak vody, nebo čaje moc nevypil. Co mu jelo, tak Cappy junior. On do teď moc nepije, je mu šest. Ráno si dá mléko, nevím, kolik toho vypije ve školce, ale doma pak tak jednu skleničku šťávy. :think: A já taky moc nepiju, takže ani jeho v tom nehlídám. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
16.1.15 11:07

Rano a vecer UM (max.150ml/2×) a pres den 250ml caje oslazeneho medem. Vic ani tuk :( pocuranych plenek moc nema a sem tam miva okorale rty, tkz proto to resim :( ostatni deti, ktere zname, pijou jak duhy (ale samy od sebe). Premyslim, ze koupim flasku s brckem, ale netusim, jestli pomuze. Tu jedinou jsme jeste nezkusili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
16.1.15 11:22

@Reninac nam nepomohla ani ta s brckem.. suchy rtiky ma malej obcas trosinku taky ale to mam i ja jen kdyz se chvíli neoliznu a nemusis mit zizen abych mela trochu oschle rty..
ale co ty plinky? Jako malej jich taky nema pocuranych nijak moc ale jde spis o to jestli ta moc neni zluta a nezapacha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
16.1.15 11:25

@Reninac A spocitej si kolika co pres den ji. Vazne ty tekutiny se pocitaj z presnidavek, z kasi z jogurtu… ja nakonec kdyz jsem to vse spocitala tak to zas tak malo nedela j pres to ze prdlajs vypije..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
16.1.15 12:27
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994
16.1.15 13:18

Dcera mi taky vůbec nepije, sama dá hrneček za den a to zase nechci, aby pila tak málo, takže jí s pitím dost pomáhám, polévky, ťukáme si na zdraví, kaše a občas jí dávám i lžičkou!! a to je jí 21 měsíců..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
16.1.15 14:59

@valina1 8o??…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie