Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Hezké odpoledne ![]()
Chci se zeptat, asi před rokem a půl jsme se rozhodli si vzít hypotéku, ale momentálně chceme byt s hypotékou prodávat a poté hypotéku vyplatit, máte s tím někdo zkušenost? Slyšela jsem, že to bude stát hodně peněz, jelikož máme fixaci na 5 let..Nějaké penále. Máme potom v úmyslu si brát další hypotéku na jinou nemovitost, ale samozřejmě nevíme kdy a jestli to bude 100% na hypotéku.
Předem děkuji za rady. ![]()
Mrkni do smlouvy, určitě je tam uvedená výše sankce. Nejspíš to bude nějaké procento z částky.
A určitě zavolejte do té banky nebo si sjednejte schůzku. Pokud byste vzali další hypotéku od nich, mohli by vám dát lepší podmínky. Nebo přímo tu hypotéku převést na jinou nemovitost.
Je několik možností
Moc vám děkuji za Vaše reakce, moc jste mi pomohly a určitě se na to všechno podívám a promyslím.
Ještě jednou moc děkuji
![]()
@subsomi Máš nějaké zkušenosti s bodem 3.)? řešíme totožný problém jako zakladatelka
Předčasné splacení nutně nemusí být sankcionováno. Já třeba mám hypotéku, na kterou můžu splácet víc kdykoli. Musíš se podívat na svou konkrétní smlouvu.
@amazon
kdysi dávno (cca 6 let zpátky) jsem pracovala pro jednu nebankovní společnost, která poskytovala hypotéky a toto byla možnost jak hypo převést, ale nevím jak je to nyní a nevím jak u bank.
Každopádně je možné do banky přijít a informovat se na tuto možnost