Vyplacení hypotéky v době fixace

399
16.1.14 13:05

vyplacení hypotéky v době fixace

Hezké odpoledne :-)

Chci se zeptat, asi před rokem a půl jsme se rozhodli si vzít hypotéku, ale momentálně chceme byt s hypotékou prodávat a poté hypotéku vyplatit, máte s tím někdo zkušenost? Slyšela jsem, že to bude stát hodně peněz, jelikož máme fixaci na 5 let..Nějaké penále. Máme potom v úmyslu si brát další hypotéku na jinou nemovitost, ale samozřejmě nevíme kdy a jestli to bude 100% na hypotéku.
Předem děkuji za rady. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15225
16.1.14 13:08

@Susenka.M Podívej se do smlouvy, tam je uvedená sankce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
16.1.14 13:26

Mrkni do smlouvy, určitě je tam uvedená výše sankce. Nejspíš to bude nějaké procento z částky.
A určitě zavolejte do té banky nebo si sjednejte schůzku. Pokud byste vzali další hypotéku od nich, mohli by vám dát lepší podmínky. Nebo přímo tu hypotéku převést na jinou nemovitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
16.1.14 13:26

Je několik možností

1. zaplatit hypo předčasně se sanckí (dle smlouvy)
  2. nebo najít kupce, který by si na byt také bral hypo a tudíž tu vaší převést na něj (musí mít dostatečný příjem, být bez dluhů atd…) on přistoupí k úvěru a bude najednou více dlužníků, pak vy od úvěru odstoupíte a pak se byt na katastru přepíše, se vším banka musí souhlasit
  3. nebo si najít jinou nemovitost (ideálně v podobné výši jako stávající) a domluvit se s bankou na převodu hypo (změna zástavy) ale musíte mít už kupce na tu první, abyste zaplatili tu druhou
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
16.1.14 13:56

Moc vám děkuji za Vaše reakce, moc jste mi pomohly a určitě se na to všechno podívám a promyslím.

Ještě jednou moc děkuji :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
16.1.14 14:04

@subsomi Máš nějaké zkušenosti s bodem 3.)? řešíme totožný problém jako zakladatelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
16.1.14 14:05

Předčasné splacení nutně nemusí být sankcionováno. Já třeba mám hypotéku, na kterou můžu splácet víc kdykoli. Musíš se podívat na svou konkrétní smlouvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
16.1.14 15:58

@amazon
kdysi dávno (cca 6 let zpátky) jsem pracovala pro jednu nebankovní společnost, která poskytovala hypotéky a toto byla možnost jak hypo převést, ale nevím jak je to nyní a nevím jak u bank.
Každopádně je možné do banky přijít a informovat se na tuto možnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel