Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše: Více
No, a nechceš odejít ty? Ať vyplatí on tebe.
Chápu ze byt stal hodně úsilí a chtěla bys ho. Zkus se ale od toho oprostit, alespoň navenek.
Nemůžeš se manželovi divit ze z toho chce vytriskat co nejvíc a chtěj to taky. Tvar se ze ti to je vlastně jedno a ma 3 možnosti. Jako trotl co seka dluhy muze za A) dostat 2,3 mil kdyz se dohodnete bez právníků B) 2,1 mil kdyz s pravnikama C) byt se proda a peníze si rozdělíte, bude to trvat, budete platit právníky, hledat realitku, budou prohlídky atd. Jestli nemáte rozdělené sjm tak asi jeho dluhy nikdo moc řešit nebude, jsou to vaše dluhy. Ale prostě bych šla tímto stylem a prostě si kdyztak našla byt nový. Myslím ze kdyz uvidi ze je ti to úplně jedno a pro něj to bude min zařizování, spíš pristoupi na tvoje podmínky.
Dobrý den, s manželem se budeme rozvádět. Tři roky zpět jsme koupili byt a udělali kompletní rekonstrukci a vše stálo dohromady 4.000 000 (i s tou koupí). Manžel se nechce nějak rozumně domluvit. Říká, že to chce nacenit znalcem atd. Já mu nabídla 2,1M. Protože polovinu bytu nikdo moc nekoupí. Přistoupím max na 2,3M, ale víc opravdu ne. Nebydlíme ve velkoměstě. Byty se tu pohybují od cca 3,6-5,3M (podle toho, zda se jedná o byt v novostavbě, rekonstruovaný byt atd). Bojím se, že znalec to nadcení. Jak jste to měli vy? Kolik jste nakonec vypláceli? Pokud bude požadovat víc než jsou moje podmínky tak to asi můžu pak hnát pres to kolik peněz jsem za poslední dobu zaplatila za jeho dluhy nebo tu svou půlku můžu prodat nějakému flipařovi a bude. Mam strach, že bude dělat zbytečné skrz to zle a akorát to odnese syn. Chtěla jsem se dohodnout nějak normálně, ale vidím, že bude velký problém.