Výplata odstupného

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.2.11 11:17
nakukovatelka píše:
Anonymní píše:
No me to po materske asi take ceka, ze dostanu vypoved z organizacnich duvodu :-( Dostm e to mrzi, nebot jsem mela dobrou praci a kousek od domova, ale s tim nic nenadelam hold krize se dotkla vsech.
To jsme dve, ja chodila do prace dokonce pesky.
Depku mam taky slusnou, dokonce jsem se uz smirila, ze tak dobrou praci uz ani nesezenu. Ja uz mam taky nic moc vek … k tomu maly dite …no konecna. :cry:

Nakukovatelko,
ja mam sice jeste cca 1,5 roku, ale stejne uz z toho mam depku a jsme z toho spatna. Mela jsme fakt skvele misto. Sice jsem do prace jezdila autem, ale byla jsme tam za 15 minut takze idelani. Krasne bych stihala rano davat deti do skolky a odpoledne je zase vyzvedavat… Plat take slusny, prace zajimava…
Take se silene bojim, ze proste praci nenajdu - kdyz vidim, jak to ted vypada uplne se desim. Firma co delam anzel na tom take neni nejlepe a tak jen cekame, jak t odopadne a uplne se desim, ze budeme bez prace oba. V miste kde bydlime moc moznosti zamestnani neni to by byl spis zazrak a daleko dojizdet kvuli detem zase nemohu. Take jsme smirena s tim, ze budu delat cokoliv - klidne i u kasy v supermarketu (ac ma VS), ale proste byt bez prace si nemohu dovolit, daleko dojizdet take nemohu, s malymi detmi (ac budu mit hlidani v pripade jejich nemoci) me take nikdo chtit vzit nebude - vim, ze se na to nesmeji ptal, ale i tak kdyz se zeptaji zapirat je nebudu.
Takze depku mam obcas fakt slusnou :-(

V.

• Citovat
  • Upravit
1894
25.2.11 11:25

ahoj nastoupila jsem v prosinci do práce a v lednu jsem dostala dvouměsíční výpověď pro organizační změny ve firmě a tříměsíční odstupné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
25.2.11 11:49
Anonymní píše:
j.a.n.i1 píše:
nakukovatelka píše:
j.a.n.i1 píše:
Máš to zjištěno správně, buď nastoupíš na ty 2 měsíce do práce a odstupné budou 3 platy, nebo se můžeš dohodnout na těch 5 platech, tam bych doporučovala stejně chtít na týden nastoupit do práce a dát dohodu až pak, aby se ti podpora počítala z platu a ne ta malá částka po rodičáku.

Takze kdyz ma dite narozeniny 4.kvetna, ja mam 5.kvetna nastoupit (mmch-jakou roli hraje statni svatek?),tak doporucujes mit vypoved datovanou treba 10.kvetna?To snad lze se zamestnavateli domluvit, predpokladam,ze kdyz uz nas nechteji a nemame si tam ani kde sednout,tak by nam mohli vyhovet aspon v tom,jaky datum nam daji na vypoved.Doufam,ehm.

Jinak diky j.a.n.i1 - jsi super! :kytka:
V principu jo, jen by to nebyla výpověď, ale ukončení dohodou.
Kdybyste se nedohodli, tak ti po nástupu dají výpověď a výpovědní doba začíná běžet 1.6. a končí 31.7.
no jo ,ale kdyz dam vypoved dohodou, tak se pak znevyhodnim na UP ne? Ja myslela, ze kdyz vypoved dostanu, tak mam narok na nejakou podporu (tedy porad doufam, ze to nenastane a nejakou praci najdu, ale clovek v dnesni dobe nevi :-( ) A kdyz dam vypoved dohodou, tak snad na podporu narok nemam ne? Nebo se mylim. Me to tedy ceka az pristi rok takze je mozne, ze se to jeste 100× zmeni, ale stejne me docela zajima na cem jsem.
A tedy kdyz dostanu vypoved ke dni nastupu do prace takze pak by sem i podporad vypocitavala z RD?
A jeste jeden dotaz kdyby mi zamestnavatel teoreticky rekl, ze tedy ty dva mesice nemam chodit do prace, ale ze mi je bude platit to bych tedy musela rozvazat pracovni pomer dohodou nebo bych mohla dostat normalne vypoved od nich? Ale to by pak aischtelo, aby mi potvrdili, ze nemusim chodit do prace, abych pak nakonec nedostala vypoved z duvodu hrubeho poruceni zakoniku prace :-)
V.

I při dohodě je nárok na podporu, jen je menší, ale péče o dítě do 4 let se bere jako vážný důvod, tj. i v případě dohody máš tu vyšší podporu.
Jinak je možné aby ti dali výpověď a řekli (no spíš dali písemně) že po ty 2 měsíce nemáš chodit, ale moc zaměstnavatelů to nedělá… buď chtějí dohodu nebo abys ty 2 měsíce normálně chodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
25.2.11 12:45
j.a.n.i1 píše:
nakukovatelka píše:
j.a.n.i1 píše:
Máš to zjištěno správně, buď nastoupíš na ty 2 měsíce do práce a odstupné budou 3 platy, nebo se můžeš dohodnout na těch 5 platech, tam bych doporučovala stejně chtít na týden nastoupit do práce a dát dohodu až pak, aby se ti podpora počítala z platu a ne ta malá částka po rodičáku.

Takze kdyz ma dite narozeniny 4.kvetna, ja mam 5.kvetna nastoupit (mmch-jakou roli hraje statni svatek?),tak doporucujes mit vypoved datovanou treba 10.kvetna?To snad lze se zamestnavateli domluvit, predpokladam,ze kdyz uz nas nechteji a nemame si tam ani kde sednout,tak by nam mohli vyhovet aspon v tom,jaky datum nam daji na vypoved.Doufam,ehm.

Jinak diky j.a.n.i1 - jsi super! :kytka:
V principu jo, jen by to nebyla výpověď, ale ukončení dohodou.
Kdybyste se nedohodli, tak ti po nástupu dají výpověď a výpovědní doba začíná běžet 1.6. a končí 31.7.

Ja jsem z toho slusne zblbla, ted jsem si vsimla te vypovedni doby od 1.6.do 31.7. - takze ja jim tam musim 5. resp. 6.5. prijit,to je jasny,a pak mi tedy daji vypoved s touto vypovedni dobou - takze bych tam mela chodit kveten,cerven,cervenec.Za ten kveten uz mi maji dat plat,nebo to budu mit jeste RP? :think: Potom odstupne …tomu rozumim.
Tem datumum ve vypovedich nejak nerozumim, vypoved z jejich strany by tedy mela byt k 5.5. ? A kdyz bych chtela jiny datum (kvuli vysi podpory), uz to neni klasicka vypoved,ale dohoda? Aby me pak netlacili se dohadovat i na jinych vecech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
25.2.11 14:35

No, 6.5. nastoupíš a i když by ti hned dali výpověď, tak dle ZP začíná výpovědní doba běžet až od 1. dne následujícího měsíce. Za květen bys dostala jak RP, tak plat. A buď budeš chodit do práce, nebo tě nechají doma. A v případě výpovědi je fuk kdy ti ji dají, podpora se bude počítat z platu, tím, že budeš ještě tu výpovědní dobu pracovat.
Ten datum je třeba pohlídat je u dohody, tj. v případě, že byste se dohodli třeba že budeš chodit jen třeba do 15.5. a k tomu datu to ukončíte dohodou a dostaneš vyšší odstupné než ty 3 platy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
25.2.11 19:50

Dekuju ! Tuhle diskusi si asi vytisknu :-) , a za rok znova nastuduju - pokud se neco do te doby nezmeni.
 Dik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat