Hledání práce po mateřské

173
21.2.11 13:36

Hledání práce po mateřské

Ahoj, zajímalo by mě, jak jste si hledaly práci po mateřské a ve kterých oborech nebo firmách jste uspěly? Školky často nejsou tak dlouho otevřené, aby člověk stíhal děti vyzvedávat a přitom mít práci na plný úvazek, aspoň u nás to nějak nejde. A zkrácený úvazek se mnoha zaměstnavatelům zas tak nelíbí. Jak jste to řešily vy? Jak dlouho jste práci hledaly - pokud jste tedy měly podobný problém?
Tři roky na mateřské se zdají dlouhá doba, ale utíká to :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
21.2.11 13:48

Já jsem na mateřské nebyl, ale základní přehled o volných místech získáš na webových stránkách www.prace.cz a www.jobs.cz - všechno ostatní jsou jenom bezvýznamné doplňky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.11 13:59

Hledala jsem práci rok a něco.
Ale otěhotněla jsem přes antikoncepci na vysoké, ale s přítelem jsme se rozhodli, že to zvládneme. Vysokou jsem dodělat nemohla (nešlo dálkově, prarodiče nemohli hlídat tak často, abych chodila denně do školy, ani by nebylo fér, aby místo mě vychovávali dítě), takže jsem byla jen s neodbornou maturitou a bez praxe. Na směny jsem dělat nemohla, neměl by mi kdo hlídat děti. Nakonec jsem sehnala manuální práci ne na směny. I tu manuální práci za minimální plat jsem měla přes známého, jinak bych ji nedostala.
Bylo to hrozné období, ale každý potenciální zaměstnavatel se mnou jednal jako s onucí. Doteď, když se propouští, jsem díky dětem mezi prvními na řadě.
Nevím, jak to říct, aby to nevyznělo pitomě, ale nejsem hloupá, ale nejsem ani těžce nahraditelná, takže je to holt tak, jak to je.
Ani nebydlím v kraji, kde je nějak extrémní nezaměstnanost, mohlo by to tak vyznít.
Anonymně, protože nechci, aby někdo známý zjistil, jak jsem byla dlouho bez práce. Nejsou to opravdu hezké vzpomínky.

• Citovat
  • Upravit
18305
21.2.11 14:23

Anonymní, mám jako chlap skoro stejné zkušenosti. A myslím, že podobných se tu najde víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
21.2.11 15:23

Já práci nescháněla,ale stále mi jí někdo nabízí :lol: .Nejlepší je mít hodně přátel které tě někam vecpou,proto že pracák ti nic kloudného s dětma nenajde :wink: .
Já do práce nemusim,ale kdybych šla zvážila bych nějakou podnikatelskou činost sama na sebe.Věnovala bych se tomu co mě baví :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7862
21.2.11 15:36

Musím říct, že jsem s hledání práce neměla až takové potíže a až mě hodně a mile překvapilo, že nikomu nevadilo, že mám dvouleté dítě.
Přiznávám ale, že mám velikou výhodu právě v tom vyzvedávání ze školky - můj muž pracuje povětšinou doma a babička se vrací z práce relativně brzy, takže vždycky je někdo, kdo kluka vyzvedne ve 3h ve školce, aby tam nebyl dlouho (je prostě ještě malý), a pohlídají ho, než já dorazím - v 6h :roll: . Kdybych tuhle možnost neměla, měla bych problém - vedoucí pozice na zkrácený úvazek je prostě .....no… :roll: ..jasně že to taky jde, ale když už je to zaběhlé místo, ale ne v nové pozici.

(ikdyž teď uvažuji, že si po zkušebce zkusím říct o 90% uvazek :wink: …pracovně by to neměl být takový rozdíl a naopak pro mě - ten 1 volný půlden bude super luxus -a stejně na tom „vydělá“ i ten zaměstnavatel! - Místo abych lékaře, úřady atd. obíhala „místo práce“, tak bych na to prostě použila ten půlden…a tak :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.2.11 16:07

popravdě se netěším, až to budu řešit :-? Můžu se zeptat, cos studovala za školu? Nešlo by to třeba ještě nějak udělat? udělat si jinou ti neradím, pamatuju si, že jsem kdysi řešila podobný problém (akorát teda jsem ještě neměla ty děti) a bylo mi řečeno, že si mám vybrat školu, která je lehčí a dálkově studovat jde :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
21.2.11 16:14

Ahoj,
já chtěla po škole, VŠ, dělat něco jiného a zkoušela hledat jinde. A musím říct, že tak debilně jako na pohovorech v personálních agentůrách jsem se dlouho necítila. Vydržela jsem to pár měsíců, asi 3 nebo 4, a pak jsem to vzdala a zůstala tam, kde jsem byla.
Vůbec jsem nechápala jak vysoké chtějí požadavky na úplně nicotnou pozici, např.obsluha kopírky, a peníze mizerné.
A postoj personalistů mě taky děsil. Možná jsem moc kritická, ale aby paní při přečtení mého životopisu a pohovoru trvajícím 10min mi oznámila, že jsem nevyhovující, tak to fakt nechápu.
Jedno vím jistě, že novou práci nebudu hledat přes personální agentury…těch mám plné zuby!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.11 16:37
Amabilis77 píše:
popravdě se netěším, až to budu řešit :-? Můžu se zeptat, cos studovala za školu? Nešlo by to třeba ještě nějak udělat? udělat si jinou ti neradím, pamatuju si, že jsem kdysi řešila podobný problém (akorát teda jsem ještě neměla ty děti) a bylo mi řečeno, že si mám vybrat školu, která je lehčí a dálkově studovat jde :zed:

Jestli to byla reakce na mě-jsem ta anonymní, tak uvažuji o nějakém studiu jiné vysoké.
Byl to obor na přírodě a skladba předmětů byla taková, že by mi nikde jidne nic podstatného neuznali. Problém je, že při první rodičovské nebyly ze začátku peníze na nějaké dálkové nebo kombinované studium a teď to není zrovna praktické kvůli tomu, že dálkově toho moc vhodného není a na kombinované bych potřebovala souhlas zaměstnavatele. Říkám si, jestli by nebylo lepší otěhotnět a jít si něco udělat za tu dobu, co budu doma, protože teď už na to prostředky máme a jeden den v týdnu by bylo únosné i platit hlídání.
Ale nechci zakladatelce kazit téma svými problémy.
Není to lehké, ale záleží i na tom, co člověk dělal před tím a jak moc je průbojný. Záleží na tom, kolik ti zbývá do konce, ale zkusila bych to ze začátku v oboru, viděla bys, jak se na tebe tváří, a podle toho se zařiď. Určitě bych ale hledala i více než půl roku před tím, než skončí rodičák.

• Citovat
  • Upravit
699
21.2.11 22:18

Ahoj řeším úplně to samé a padaj z toho na mě depky. Dělala jsem před MD v restauraci, která během mého těhotenství se zavřela, tak se nemám kam vrátit a vůbec nevím, co dělat. Servírku bych stejně nemohla dělat, tzn být celý den pryč, nevyzvedávat dítě ze školky a pak ho nevidět pracovní doba min do 22 00 hod, takže bych ho 1 dní v měsíci vůbec neviděla. Ale kdyby podnik stále fungoval, mohla bych se tam vetřít a pracovat aspoň přes obědy od pondělka do pátku. Mateřská mi končí ani ne za půl roku a já nevím co dělat, občas kouknu na nějaký inzerát, ale kdo by mi držel místo půl roku dopředu? Ještě ke všemu v dnešní době, ach joooo
Přítel má neravidelnou pracovní dobu a nikdy neví den doředu do kolika bude muset v práci zůstat, tak ten taky nepřichází v úvahu vyzvedávat ze školky. A bohužel druhý příjem potřebujeme jako sůl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
22.2.11 11:24
Jura007 píše:
Já jsem na mateřské nebyl, ale základní přehled o volných místech získáš na webových stránkách www.prace.cz a www.jobs.cz - všechno ostatní jsou jenom bezvýznamné doplňky.

Ahoj Juro, jakýsi přehled mám, dívala jsem se i na stránky firem, které mám poblíž bydliště, jestli v záložce „kariéra“ nebude něco zajímavého. Ale zkrácené úvazky nabízejí většinou pro operátorky call center, obchodní zástupce nebo realitní makléře… a to není nic pro mě. Zatím se mám kam vrátit, zaměstnavatel mi místo drží, ale často se bavím s maminama, jak si měsíce nemůžou nic najít, tak jsem nadhodila tuto diskusi. Sama plánuji změnit zaměstnavatele, hodinu bych dojížděla, ale zatím jsem ráda, že mám aspoň něco. Třeba se mi podaří do konce mateřské sehnat ještě nějakou práci blíž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
22.2.11 11:33

Díky všem za příspěvky. Nedávno jsem vyslechla rozhovor dvou prodavaček v prodejně Albert, jedna si stěžovala, že po mateřské nemohla nic najít, tak vzala aspoň práci v prodejně, ale že je to práce od nevidim do nevidim, věčné víkendy, teď chřipková epidemie, tak jsou na směnách kvůli zástupu častěji, že děti skoro nevidí a nebýt babičky, byly by ve školce do půlnoci… Teď se po té smršti dětí vrací hodně mamin do práce a vhodná práce není, tak mě zajímalo, jak to řešíte.

Kamčo, podnikat v této době není jednoduché a začínat od nuly s něčím novým bych si teď vůbec netroufla. Navíc musíš mít nějaký volný kapitál do začátku a to většina lidí prostě nemá. Ale jasný - taky možnost :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
2.3.11 14:36

Ahojky, jsem na tom podobně, moji práci zrušili a já už půl roku nějakou hledám - neúspěšně. S hlídáním tedy problém nemám, manžel má volnou prac. dobu, ale stejně, jak se zaměstnavatel dozví, že mám dítě a že jsem byla 4 roky doma, tak konec. Navíc všude chtějí dlouhodobou praxi na kdejakou prkotinu, mám vystudovanou ekonomku, ale nikdy jsem nic takového nedělala, takže se nechytám. Byla už jsem na několika pohovorech a posílala životopisy všude možně, ale nic, vždycky odpověď typu, nevyhovujete našim požadavkům, v budoucnu se Vám možná ozveme… :roll:
Takže hledám už cokoliv, co by bylo v mém okolí a se slušnou prac. dobou, ale jsem z toho už celkem unavená a otrávená. Bohužel peníze potřebujeme jako sůl. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.3.11 08:42

Ahoj,
pro mě je toto téma bohužel také aktuální. RD mi končí v polovině dubna. Momentálně se dohaduji se stávajícím zaměstnavatelem, ale moc nepočítám s tím, že bych tam nastoupila. Znamenalo by to pro mě hodinové dojíždění a nutnost zkráceného úvazku, na který se zaměstnavatel moc netváří.
Tak jsem již začala s rozesíláním životopisů, odpovídáním na inzeráty a jak to vidím, bude to síla :-( Většinou se po poslání životopisu ani neozvou nebo nanejvýš napíší mail, že člověk nebyl vybrán…
Mám z toho pěkné nervy a strach, že si žádnou práci nenajdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
26.5.11 15:06

práce bez šéfa

Ahoj Holky,
vidim, ze vsechny mate podobne problemy. Ja jsem taky jeste na materske a za 3 mesice uz mi to konci a maly pujde do skolky. Vloni jsem vyuzila prilezitosti si privydelavat podnikanim z domova, muj cil byl 5-8tis, ale nejak se to prirozene zvrtlo a pod 12 nejdu nikdy a to si opravdu pracuju kdy se mi zachce a bud doma s ditetem nebo pokud je mozno, tak si sama neco zorganizuju. Podpora firmy uzasna, vse online, i skoleni, kdykoliv si vse muzu znovu poslechnout a zlepsovat se diky zkusenostem dalsich. Do prace - i kdyz hodne lukrativni- se uz nevratim, protoze vidim smysl v tomto. Navic mam moznost dat tuhle moznost dalsim, ale opravde jen tem co maji seriozni zajem a vidi do budoucna nejakou perspektivu. To jak si clovek podnika je uplne jedno, nikdo vas nehoni, ale pokud mate zajem, tak vam vzdy nekdo pomuze a toto v zadne firme jako zamestnanec nenajdete.
Pokud byste se chtely (i Jura:-)) dozvedet vice, ozvete se mi, mam moznost poslat k zapujceni materialy a po vraceni a zajmu z vasi strany vse zkonzultujeme a muzete se pridat. Nic neni zadarmo, tady to chce hlavne tu prvni odvahu, ale z vlastni zkusenosti muzu potvrdit, ze stesti preje nejvice odhodlanym.
Zatim se mejte a kdyz tak staci SZ, poslu vice, plus odkaz na muj web, at mate predstavu, jak to vypada.

J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat