McDonalds - práce hostesky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Nespletl jsi si rubriku?
Ale když už se na to ptáš…Já si kdysi v Mac Donaldu přivydělávala a musím říct,že to byla fakt hrůza,aleje to už pár let,tak se třeba něco změnilo,nevim.Ale pamatuju si,že jsme bez dovolení nesměli ani na záchod,člověk se za celou směnu nesměl ani rukou opřít o stůl,nesměli jsme nosit naušnice,prstýnky,řetízky a os.hodnocení se dělalo podle vzhledu
Pracovat už bych tam v životě nešla,je to hrozná buzerace za směšný peníze
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
VERŮNEK BEREŠ MI TO PŘÍMO Z ÚST..PŘESNÁ DEFINICE PRÁCE V TOMTO ÚSTAVU NA VYMÝVÁNÍ MOZKŮ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jejda,tak to se Ti musím omluvit - už jsem tady na tu diskuzi taky narazila a přečetla si pár názorů
Se vším co se píše v diskuzi souhlasím,barevné cedulky se jménem jsou rozlišené podle zkušeností a pracovník je podle toho taky finančně ohodnocenej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přivydělávala jsem si tam před lety a buzerace ve smyslu řetízků, prstýnků, knoflíčků apod. byla příšerná… ale já jsem asi divná, protože to víceméně chápu… oni i ti manažeři za to byli buzerováni, když jim na směně něco nejelo tak, jak mělo. Holt McD má takováto pravidla, po celém světě podobná, a na jednotlivých provozovnách s nimi moc nenadělají… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
McDonalds - dotaz pro ty kdo tam pracoval ...
Ahoj, chci se zeptat - kamaradka brigadnici u McDonalds jako hosteska a jakozto hostess musi mit kalhoty ci sukni, ruzovou kosili, u krku satek a limecek kosile (knoflicek u krku) vzdy zapnuty. Pokud jste nekdo pracovala jako hosteska, taky, mely jste podobny dress code ? A jak prisne se dodrzoval ? Diky ![]()
- Citovat
- Upravit
Sice už před dvanácti lety, ale ano, dress code byl (tehdy trošinku jiný z hlediska barev) a na dodržování se dbalo hodně přísně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
taky jsem tam pracovala, už je to teda dost dlouho, ale na dress code se tam dbalo vždycky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně, přesně… Už je to sice pár let… Jednou jsem si nafasovala sukni délky pod kolena - no paráda. Tak jsem si jí nechala trochu zkrátit, abych nevypadala jako stará mladá. Vedoucí byla v pohodě, ale to bylo, když si toho všiml regionál…
![]()
- Citovat
- Upravit
Taky jsem tam pracovala, ale je to už 11 let. Vždycky na všechno strašně dbali, když se něco nedodrželo, hned ti to strhli z platu. Byla to fakt otročina.
Dělala jsem ve Vodičkově v Praze..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, taky jsem tam pracovala, je to už 13 let, a jak holky píšou, bylo to dost přísné. Nejdřív jsme dostali uníformy domů a museli se o ně starat, pak se fasovala vždycky na určitou směnu a to byla teda síla, kolikrát co na mě zbylo za kalhoty to bylo pro ostudu.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud vím, v těchto typech restaurací to funguje opravdu tak, že se dress code dodržuje velice přísně. Např. ani neexistuje mít tetování, které by z uniformy vyčuhovalo, nejsou povolené šperky, výrazné líčení, neupravené vlasy apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano je to tak, já dělala manažerku v budějovicích a dress code platí pro všechny stejně, je to standard.. Upravený zaměstnanec působí taky dobrým dojmem ![]()
Ale tetování mít můžeš, jen ne dlouhé, nalakované nehty, jakkékoli šperky, kromě náušnic s kamínkem nebo většími než 1cm v průměru, musíš mít pevně svázané vlasy bez rozpuštěných pramínků atd.. Je to přísné, ale je to z hygienických důvodů..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak s tím tetováním je to možná rozdílné. Protože vím o holčině, která měla tetování na předloktí a musela nosit speciální náplast, aby nebylo vidět. Dělala na kase. Na servisu nebo v kuchyni by to bylo jedno..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracovala jsem tam dloooho (i v managementu). Před deseti lety opravdu platilo, že kluci se museli ostříhat, oholit; obecně žádné tetování, piercingy, náušnice (u kluků všude, dívky jen pecky, dlouhé se nesměly nosit). Oblečení dle norem byla samozřejmost. Ovšem dnes už to tak není, záleží na benevolenci vedoucího. Mluvila jsem s několika známými vedoucími a všichni se shodli - nedostatek kvalitní síly způsobuje, že klesá laťka a oni jsou nuceni přijímat a přistupovat na věci, které za „nás“ neexistovaly. Popravdě, přišlo mi to jako vojna, ale myslím si, že to mládež aspoň postaví do latě. Jako hosteska nemusíš používat naučený věty, narozdíl od servisu a kuchyně
. Já jsem pro přísný režim obecně. Kdo se nechce přizpůsobit, pracovat tam nemusí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, cetl jsem tu forum o praci v Mekaci … Ale jak moc tam „funguje“ dress code ??? Kamaradka tam treba hosteskovala a meli uniformy do zelena tusim … Mely narizeno od vedouciho, ze knoflicek u krku (pod satkem) musi byt vzdy zapnuty. Jake kdo s tim mate zkusenosti vy ? Diky