McDonalds - práce hostesky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3234
27.1.11 15:57

Souhlasím s tím co napsaly holky přede mnou,u nás se to taky dodržovalo přísně žádné nalakované a dlouhé nehty, vždy upravené vlasy (holky sepnuté do culíku nebo drdolu) čistá vyžehlená uniforma,žádné tetování na viditeném místě ani piercing. Náušnice jen malé a bez kamínků.
Jnak to vše platilo nejen pro McD ale i pro KFC kde jsme také nějakou dobu pracovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
27.1.11 16:14

Kdysi jsem tam chvíli pracovala a pamatuju si,že jsem si na službu musela vždycky sundat prstýnek,naušnice i řetízek!Nosili jsme takový kšilty a nesměl nám z toho vykukovat ani vlásek.Přišlo mi to jako hrozná buzerace a myslím,že dneska to tak přísný neni :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adeelka
22.2.11 13:44

McDonalds - práce hostesky

Ahoj holky,

chci se zeptat - jaká je práce hostesky u McDonald´s ? Ptám se těch, kdo jste tam jako hosteska pracují / pracovaly. Náročnost, vaše zkušenosti a tak … a jak snášíte / snášely jste být celý den v uniformě a přiškrcená u krku ? Jak dlouhé jste měly směny ? Díky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.11 13:58

nemám dobré zkušenosti. Nejen že to bylo fyzicky náročné, ale šikanózní jednání nadřízených bylo šílené :poblion: nesnáším, když se ke mně někdo chová jako kdybych byla totální nicka. Možná to bylo tím, že jsem měla větší vzdělání než oni a všichni to věděli, protože jsem to blázen napsala do životopisu :zed: měla jsem to jen jako brigádu, ale ostatní na tom nebyli asi o moc lépe. Prostě makej do padnutí nebo vypadni řečeno dost nevybíravím způsobem. Dělala jsem to tři měsíce a déle jsem to psychicky nezvládla. ( a to si nemyslím, že bych byla nějaká cíťa)
snad je to jen ojeďinělé a případně přeji hodně štěstí :palec:

• Citovat
  • Upravit
16557
22.2.11 14:19

Zažila jsem úplně to samý :cert: Práci v mekáči už nikdy,berou tam svý zaměstnance jen jako stroje a ta buzerace :pocitac: :poblion: Musíš se ptát,když chceš jít na záchod,mě to dokonce kolikrát vůbec nedovolili,když není co dělat,musíš i sama najít nějakou práci,nebo ti daj nesmyslně a ponižujíce mýt hadrem nohy od židlí.Já začínala nejdřív v kuchyni,pak na kase,nakonec jsem z pytlů třídila odpadky.Před směnou sundat prstýnky,naušnice,řetízky-hrůza,děs.NIKDY VIC!!!!! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.2.11 14:29
mahdalka píše: …když není co dělat,musíš i sama najít nějakou práci,nebo ti daj nesmyslně a ponižujíce mýt hadrem nohy od židlí…

Tohle je v Americe úplně normální a nepřijde mi na tom nic divného ani ponižujícího (a tohle je americká firma, takže mě nepřekvapují americké móresy).

Dělala jsem mimo jiné v cukrárně a v restauraci a v obou zaměstnáních se netolerovalo, aby se tam někdo jenom tak rýpal v nose, protože bylo vždycky co dělat - i kdyby to mělo být mytí výlohy :lol: Nějak mi to nepřišlo divné, protože kdy jindy to udělat? Přesčas by tam asi nikdo zůstat nechtěl a když je nával, tak to dělat nebudu, že jo :lol:

Pardon, za OT, když jsem v Mekáči nedělala, ale nedalo mi to a přijde mi zvláštní, co přijde některým lidem divné :think: U švagrové v obchodě se též uklízí a umývají kachličky a spol., když není co dělat a ani to není americká firma :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
22.2.11 14:34

Tak mě to teda ponižující přišlo,za tu almužnu,co jsem tam brala a navíc jsem tam nedělala uklízečku,ale chtěli ušetřit,tak to holt musel udělat třeba někdo z kuchyně.Přijde mi teda dost divný,že by třeba prodavačka vytírala,myla kachličky nebo záchody-na to jsou snad uklízečky,ne? :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
22.2.11 14:41
Angua píše:
mahdalka píše: …když není co dělat,musíš i sama najít nějakou práci,nebo ti daj nesmyslně a ponižujíce mýt hadrem nohy od židlí…

Tohle je v Americe úplně normální a nepřijde mi na tom nic divného ani ponižujícího (a tohle je americká firma, takže mě nepřekvapují americké móresy).

Dělala jsem mimo jiné v cukrárně a v restauraci a v obou zaměstnáních se netolerovalo, aby se tam někdo jenom tak rýpal v nose, protože bylo vždycky co dělat - i kdyby to mělo být mytí výlohy :lol: Nějak mi to nepřišlo divné, protože kdy jindy to udělat? Přesčas by tam asi nikdo zůstat nechtěl a když je nával, tak to dělat nebudu, že jo :lol:

Pardon, za OT, když jsem v Mekáči nedělala, ale nedalo mi to a přijde mi zvláštní, co přijde některým lidem divné :think: U švagrové v obchodě se též uklízí a umývají kachličky a spol., když není co dělat a ani to není americká firma :lol: :lol: :lol:
:palec: souhlasim, naprosto bezna praxe :-)

ja jsem delala hostesku v McD's zhruba pred 17 lety, ale v Londyne. nikdo se na nas nepovysoval, byli jsme super parta lidi a makali jsme! nikomu neprislo divny delat praci navic, popr. ‚uklizet‘, pac to bylo v naplni prace. podle me v podobnych firmach ani uklizecky jako takove nejsou. vsechno dela personal.

obsluha, jednani se zakaznikem musela byt rychla a na urovni. o to vic jsem byla rozcarovana, kdyz jsem zabrousila do McD's po navratu v Cr :roll: .

muj nazor ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
22.2.11 14:43

Holky přijďte někdy dělat k nám do čínské firmy, to se budete teprve divit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
22.2.11 14:45
gabi.design píše:
Holky přijďte někdy dělat k nám do čínské firmy, to se budete teprve divit. :mrgreen:

Věřím tomu,že já bych se určitě divila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10222
22.2.11 14:59

ja mam brigadu v Mc, alene v CR, jsem ve Svycarsku. Jsem v restauraci v centru docela velkeho mesta. U nas jsou hostesky na kase a pak delaji odpoledne narozeninove party pro deti. Ale stane se, ze je treba poslou do kuchyne. Uklizecky neexistuji, veskery uklid zajistuje personal a chce se, aby kazdy umel vse - uklid, kuchyne, kasa… u nas je to sice peknej srumec, hodne prace, ale s vedenim se da vyjit dobre a zadnou sikanu jsem nezazila. je to o lidech, hodne zalezi do jakeho kolektivu lidi se dostanes :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
22.2.11 14:59
mahdalka píše:
gabi.design píše:
Holky přijďte někdy dělat k nám do čínské firmy, to se budete teprve divit. :mrgreen:
Věřím tomu,že já bych se určitě divila :mrgreen:

Já ze začátku taky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
22.2.11 15:00

Ja byt tebou, tak to zkusim a uvidis. Je to narocna prace, ale zalezi vzdy na lidech. Muzes narazit na dobrou partu a jako buzeraci to brat nebudes. Jsou ale lidi, kterym ta prace vubec nesedne. Je to spis pro studenty strednich skol, ti tam vice zapadnou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.11 17:33

Já bych to alespoň zkusila. :nevim:
Mám teď také brigádu, ale u oblečení.. a nepřijde mi divné, že musím vytírat, utírat prach nebo zametat.
Navíc u toho jídla je to ještě něco jiného, přece jen do špinavého bych se najíst nešla..a určitě je to běžná praxe, že „krám“ nemá uklizečku.. Takový luxus si nemůže dovolit kdekdo a navíc, když to může udělat i „někdo z kuchyně“.. co by ne… :nevim:
Jinak ta šikana.. to je určitě o lidech.. Moje kamarádka dělá také v Mc a dokonce si to tam skoro chválí.. Dokonce mi řekla, kolik si vydělá a mě se to zdá dost OK (s ohledem na to, že tu u nás se průměrný plat pohybuje někdo kolem 11000 Kč) - ona má víc.. :nevim: Mimo to - každá koruna dobrá a přestrpět si těch pár hodin v práci se dá.. :-)
Na druhou stranu, pokud se na to necítíš, nechoď tam.. Upřímně řečeno já bych do Mc dělat nešla.. Ten celodenní smrad rádoby hamburegů… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
50725
22.2.11 19:19
mahdalka píše:
Tak mě to teda ponižující přišlo,za tu almužnu,co jsem tam brala a navíc jsem tam nedělala uklízečku,ale chtěli ušetřit,tak to holt musel udělat třeba někdo z kuchyně.Přijde mi teda dost divný,že by třeba prodavačka vytírala,myla kachličky nebo záchody-na to jsou snad uklízečky,ne? :nevim: :zed:

Vidíš a přece se to děje :lol: A v Americe obzvlášť. Třeba v té restauraci - přišli jsme hodinu před otevíračkou (otevíralo se až v 5 odpoledne - vyloženě jakože na večeři), hosteska třeba vysávala, já jsem byla taková pomocná servírka nebo jak by se to u nás řeklo, tak jsem dala prát ubrusy, pak přehodit do sušičky, vyžehlit, co jsem měla od včerejška… Žádný prádelní servis. Někdy jsem žehlila i šéfovi košili, když měl večer rande (a on si mě za to vážil, bo Američanky neumí žehlit :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat