Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte ![]()
potřebuji rada, na přihlášce do školky je položka:
SPOLEČNÝ ZMOCNĚNEC
Zákonná zástupci si zvolili tohoto společného zmocněnce pro doručování písemností (jeden ze zákonných zástupců dle zákona č. xxx…)
Možná hloupá otázka, ale přece..mám tam vyplnit sebe nebo manžela (otce dítěte) že?
Děkuju za odpovědi a když už jsem tady, tak se ještě zeptám, kdy vaše děti začali rozlišovat vykání a tykání? Až teď, když jsme byli pro přihlášku, má dcera tykla paní učitelce a já si uvědomila, že to vlastně nemusela nikdy rozlišovat a tudíž to neumí.
Vyber koho se to týká, komu budou doručovat výsledky přijetí, buď jednomu z vás, nebo budou informovat oba.
@LenaNell ano
tebe nebo manžela. Moje dítě pořád tyká. budou mu 4
No vyplň tam toho kdo bude přebírat písemnosti. Je to z toho důvodu, že pokud budou zasílat něco doporučeně, musí to být na jméno. Nejde napsat „rodina Novákova“.
Pokud jste žili v zahraničí a dcera nikomu v angličtině vykat nemusela, budeš jí to muset vysvětlit. Pokud tyká všem jen proto, že je ještě malá, tak neboj oni jí to ve školce vysvětlí a naučí. Dcera šla taky do školky a v té době všem tykala. Dnes už vyká i sousedce které předtím tykala.
Ja teda nevim, ale nase ucitelky o sobe mluvi jmeny. Zdrobnelymi. Mala jim tyka. Obcas rekne ahoj, obcas dobry den. Neslysela jsem, ze by ji opravovali. Je to teda trida triletaku. Mozna to zacnou resit pozdeji.
No docela se mi ulevilo, protože jsem si myslela, že jsem něco zanedbala. Znělo to divně, když se malé ta učitelka zeptala, jak se jmenuje a ona ji odpověděla:,,Já už jsem ti to dnes říkala". Protože se ji chvíli před tím ptala jiná.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.