Vyplňování přihláška do školky

Anonymní
12.2.12 13:32

Vyplňování přihláška do školky

Dobrý den,
vyplňuji přihlášku do školky a vyskytl se problém. Na přihlášce jsou uvedeny tři odstavečky, u kterých mám zaškrknout zda souhlasím nebo nesouhlasí. A něco mi přijde až přehnané…a nechce se mi zaškrtávat že souhlasím. Jenže zase mám strach, aby to nemělo vliv na přijetí dítěte.
Může mi někdo poradit? máte to také na přihláškách? Mám raději souhlasit?

" Souhlasím - nesouhlasím s tím, aby s mým détětem mohl pracovat psycholog, speciální pedagog a další odborní pracovníci z oblasti psychologických služeb, sociálních a obdobných služeb."

Nepřijde vám to moc? Přece když budu chtít dát dítě k psychologovi, tak o tom chci vědět a v tom lepším případě být u toho :nevim:

Nevím jestli je to normální, nebo jestli to jen moc prožívám…?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5532
12.2.12 13:35

Já bych v tom neviděla problém. K nám do školky chodí každý rok logopedka a vždycky, když u nějakého dítka vidí problém, tak vyplní malý formulář, napíše doporučení, jak s dítětem pracovat, případně možnost chodit na logopedii.
Pak k nám chodí i paní z pedagogicko psychologické poradny (to jen pro předškoláky) a dělá s nimi různé testy, jestli jsou zralí na školu nebo ne - zase dá doporučení (ne povinnost).
Určitě nebudou k dětem individuálně zvát psychology :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.2.12 13:35

A není to spíš že občas do školky dochází třeba pracovník z ped-psych poradny (nebo tak), ohledně školní zralosti, někam chodí i logoped… A když on si něčeho všimne, řeší se to samozřejmě s rodiči? Budeš dávat do školky přihlášku osobně? Nechej políčko volné a zeptej se u zápisu, co tím myslí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Izz
12.2.12 13:36

A je to přihláška na jakou školu? Nesouvisí to s oborem? Často mají na školách v prvním ročníku tzv. adaptační pobyty, kde se třída druží, sbližuje…je možný, že maj přizvaný psychology a další odborníky, aby s dětmi dělali aktivity tohoto rázu.

• Citovat
  • Upravit
24798
12.2.12 13:36
tterka píše:
Já bych v tom neviděla problém. K nám do školky chodí každý rok logopedka a vždycky, když u nějakého dítka vidí problém, tak vyplní malý formulář, napíše doporučení, jak s dítětem pracovat, případně možnost chodit na logopedii.
Pak k nám chodí i paní z pedagogicko psychologické poradny (to jen pro předškoláky) a dělá s nimi různé testy, jestli jsou zralí na školu nebo ne - zase dá doporučení (ne povinnost).
Určitě nebudou k dětem individuálně zvát psychology :-)
:lol: Tak mám asi pravdu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
12.2.12 13:41

souhlasila bych..nemyslím ,že se pod tím skrývá něco nekalého či přehnaného..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
12.2.12 14:15
Anonymní píše:
Dobrý den,
vyplňuji přihlášku do školky a vyskytl se problém. Na přihlášce jsou uvedeny tři odstavečky, u kterých mám zaškrknout zda souhlasím nebo nesouhlasí. A něco mi přijde až přehnané…a nechce se mi zaškrtávat že souhlasím. Jenže zase mám strach, aby to nemělo vliv na přijetí dítěte.
Může mi někdo poradit? máte to také na přihláškách? Mám raději souhlasit?

" Souhlasím - nesouhlasím s tím, aby s mým détětem mohl pracovat psycholog, speciální pedagog a další odborní pracovníci z oblasti psychologických služeb, sociálních a obdobných služeb."

Nepřijde vám to moc? Přece když budu chtít dát dítě k psychologovi, tak o tom chci vědět a v tom lepším případě být u toho :nevim:

Nevím jestli je to normální, nebo jestli to jen moc prožívám…?

Rozumím ti, ale myslím, že to mají spíš pro případ, kdyby něco, aby se tě nemuseli pokaždé ptát (jak píšou holky, třeba jim tam někdo chodí, a tak by museli před každou návštěvou znovu žádat souhlas rodičů, takhle to mají najednou pro celou dobu školkové docházky ;) ). Moje starší dcera byla se školkou u foniatra, očního a já nevím kde a vždycky se předem podepisovalo, jestli rodiče souhlasí. Teď jsme s ní byli u zápisu do školy a tam jsme zas podepisovali, že souhlasíme s případným testem na přítomnost alkoholu nebo drog :lol: , kdyby bylo potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
12.2.12 16:06
Izz píše:
A je to přihláška na jakou školu? Nesouvisí to s oborem? Často mají na školách v prvním ročníku tzv. adaptační pobyty, kde se třída druží, sbližuje…je možný, že maj přizvaný psychology a další odborníky, aby s dětmi dělali aktivity tohoto rázu.

To je přihláška do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.12 16:29

Mockrát všem děkuji :kytka: , tak tedy souhlasím :palec:

• Citovat
  • Upravit
5345
12.2.12 20:49

my to měli v přihlášce taky a problém v tom nevidím.
je to o tom že k nám do školky chodí psycholog, a učitelky chtějí být i z obliga abys na ně pak nevlítla kdyby sis jooo nepřála aby pozoroval třeba při hře tvé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.12 08:40

Mohla bych se zeptat? Na přihlášce mám napsáno k Zápisu od......(den, měsíc, rok). Je tím myšlen nástup do školky? Od 1.9.2012 ? Omlouvám se, ale nikdo nám k tomu nic neřekl a pak jsou tam takové nejasnosti, že prostě nevím :nevim: . Mohlo by tam totiž ještě být datum zápisu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5345
13.2.12 10:21

určitě září 2012

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin