Výpočet nemocenské

203
27.9.07 14:32

výpočet nemocenské

ahoj holky,

prosila bych o radu. Jsem na rodičovské dovolené a pracuji na Dohodu o provedení práce. Teď jsem zjistila, že jsem těhotná. Někdo mi radil, abych si nechala napsat neschopenku, že k rodičáku budu mít ještě nemocenskou. Jak se ale ta nemocenská spočítá? Já mám na výplatní pásce Průměr DNP 400,30. a za kolik dnů a tak? Jak oni třeba budou vědět, že jsem chodila do práce jenom 2 dny v týdnu?
Umíte mi někdo vypočítat, kolik bych na té nemocenské dostávala a říci, jestli to tak opravdu jde udělat?
Díky moc

Orpet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
55
28.9.07 00:42

Pokud se jedná o Dohodu o provedení práce, tak to je klasická smlouva,
u které se neodvádí pojistné ani zdravotní, ani sociální. Tzn., že z této smlouvy neplyne nárok na nemocenskou !!
Udělej si malou kontrolu. Mrkni na výplatní lístek, jestli je tam částka, kterou ti ze mzdy srazili na pojištění. Pravděpodobně tam bude 0,–kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
29.9.07 10:28

Ahoj,

omlouvám se, nemám smlouvu o provedení práce, ale o pracovní činnosti, já popleta :oops: , takže mi normálně sociální i zdravotní strhávají, i když je to menší částka tím, že jsem na rodičovské.
mě by zajímalo, jestli to takhle jde vůbec udělat a kolik by ta částka za tu nemocenskou asi představovala.

Díky moc

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
4.10.07 10:16

Holky, prosím vás, opravdu nikdo nevíte, jak to je?

Díky

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.12 17:08

Ahoj holky, od 1.11.2009 jsem doma na 3 leté rodičovské. V srpnu jsem otěhotněla a od listopadu letošního roku jsem na nemocenské. Plat jsem měla okolo 10000 hrubého. Nevíte jestli se nemocenská počítá z rodičovské nebo z platu a nevíte kolik bych tak asi měla dostat? Děkuji za odpovědi :kytka:

• Citovat
  • Upravit
10975
12.11.12 17:15

Počítá se ti z platu pokud jsi stále zaměstnaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
12.11.12 17:15

A z platu je nemocenská 60%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.12 17:18

Takže bych měla dostat něco kolem 5000?

• Citovat
  • Upravit
3372
16.5.14 12:41

Ahojky, taky právě přemšlím na tím, kolik můžu mít výši nemocenské, když mám plat 18000 hrubého :think: :), kdybyste některá z holčin tady věděla, plus mínus, tak prosím písněte, děkuji)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat