Výpočet nemocenské
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
výpočet nemocenské
ahoj holky,
prosila bych o radu. Jsem na rodičovské dovolené a pracuji na Dohodu o provedení práce. Teď jsem zjistila, že jsem těhotná. Někdo mi radil, abych si nechala napsat neschopenku, že k rodičáku budu mít ještě nemocenskou. Jak se ale ta nemocenská spočítá? Já mám na výplatní pásce Průměr DNP 400,30. a za kolik dnů a tak? Jak oni třeba budou vědět, že jsem chodila do práce jenom 2 dny v týdnu?
Umíte mi někdo vypočítat, kolik bych na té nemocenské dostávala a říci, jestli to tak opravdu jde udělat?
Díky moc
Orpet
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud se jedná o Dohodu o provedení práce, tak to je klasická smlouva,
u které se neodvádí pojistné ani zdravotní, ani sociální. Tzn., že z této smlouvy neplyne nárok na nemocenskou !!
Udělej si malou kontrolu. Mrkni na výplatní lístek, jestli je tam částka, kterou ti ze mzdy srazili na pojištění. Pravděpodobně tam bude 0,–kč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
omlouvám se, nemám smlouvu o provedení práce, ale o pracovní činnosti, já popleta
, takže mi normálně sociální i zdravotní strhávají, i když je to menší částka tím, že jsem na rodičovské.
mě by zajímalo, jestli to takhle jde vůbec udělat a kolik by ta částka za tu nemocenskou asi představovala.
Díky moc
Petra
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, prosím vás, opravdu nikdo nevíte, jak to je?
Díky
Petra
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, od 1.11.2009 jsem doma na 3 leté rodičovské. V srpnu jsem otěhotněla a od listopadu letošního roku jsem na nemocenské. Plat jsem měla okolo 10000 hrubého. Nevíte jestli se nemocenská počítá z rodičovské nebo z platu a nevíte kolik bych tak asi měla dostat? Děkuji za odpovědi ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahojky, taky právě přemšlím na tím, kolik můžu mít výši nemocenské, když mám plat 18000 hrubého
, kdybyste některá z holčin tady věděla, plus mínus, tak prosím písněte, děkuji)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit