Výpočet práce nesouhlasí

28.1.24 10:20

Výpočet práce nesouhlasí

Ahojky všem,

Moje maminka si přivydělává úklidem v domě SVJ s 24 bytovými jednotkami.
Měsíčně dostává stále stejný fixní plat 1 936,00 Kč již od roku 2013.
Domnívám se, že by podle smlouvy měla dostávat více.

Moje výpočty:
142 Kč za hodinu
4 hodiny za den
52 týdnů má rok celkem
15% Daň

142×4 = 568×52 = 29 536 -15% = 25 105 / 12 = 2092 Kč

29 536 / 12 = 2461 / 24 = 102
Takže každý nájemník by měl platit přípěvech na úklid ve výši 102 Kč ale platí nějakých 94 zaokrouhleně 95 Kč

Zajímalo by mě když každý měsíc má jiný počet týdnu, jestli by neměla správně dostávat každý měsíc jinou částku (chápu, že je lepší to spočítat na rok) ale připadá mi, že jí to spočítali tak, že každý měsíc má 4 týdny a za rok je to 48 týdnů, ale rok má celkem 52 týdnů.

Mám pravdu, nebo něco počítám špatně?

Moc moc děkuji za pomoc :-)

https://imgur.com/a/4S2qMU2

Příspěvek upraven 28.01.24 v 10:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35645
28.1.24 10:29

Vlož ty přílohy jako fotku. Nejde to přečíst

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
28.1.24 10:33

Výpočty jsou uplne zbytecne, proste pokud drzi pusu a krok uz deset let a nerekne si o adekvátní ohodnocení, tak proc by ji davali vic?

Spis nauč matku at neni tak pasivní a vsechno za ni nemusis resit ty. Bud ji uklid za tyhle směšný penize vyhovuje nebo ne.

Misto výpočtů ji radeji porad, at se na to vyprdne a odpočine si, nez po někom uklizet a nedostat za to ani dva tisice. 8o

• Citovat
  • Upravit
28.1.24 10:38
@JancaS84 píše:
Vlož ty přílohy jako fotku. Nejde to přečíst

jj taky mě to napadlo a už jsem to změnila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.24 10:39
@Hanka1 píše:
Výpočty jsou uplne zbytecne, proste pokud drzi pusu a krok uz deset let a nerekne si o adekvátní ohodnocení, tak proc by ji davali vic?

Spis nauč matku at neni tak pasivní a vsechno za ni nemusis resit ty. Bud ji uklid za tyhle směšný penize vyhovuje nebo ne.

Misto výpočtů ji radeji porad, at se na to vyprdne a odpočine si, nez po někom uklizet a nedostat za to ani dva tisice. 8o

Děkuji za názor ale já momentálně potřebuji poradit a pak se bude jednat o zvýšení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65058
28.1.24 10:40
@Sonička13 píše:
jj taky mě to napadlo a už jsem to změnila :-)

co jsi změnila, pořád to nejde rozkliknout a zvětšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.24 10:48
@vokishka píše:
co jsi změnila, pořád to nejde rozkliknout a zvětšit.

Mě to jde, pravým a otevřít v novém panelu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65058
28.1.24 10:48
@Sonička13 píše:
Mě to jde, pravým a otevřít v novém panelu

aha, tak takhle jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65058
28.1.24 10:51
@Hanka1 píše:

Misto výpočtů ji radeji porad, at se na to vyprdne a odpočine si, nez po někom uklizet a nedostat za to ani dva tisice. 8o

tak 140 korun na hodinu není tak málo, to tu nedává ani mekáč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65058
28.1.24 10:53

A maminka nedává nějaký papír za měsíc, kdy pracovala? Jestli to byly čtyři dny nebo to vyšlo na pět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
28.1.24 11:52
@vokishka píše:
tak 140 korun na hodinu není tak málo, to tu nedává ani mekáč

Tak ale srovnávat mzdu ve firme pro studenty s jejich věkovým průměrem se mzdou pro pani v letech…

• Citovat
  • Upravit
3598
28.1.24 11:52
@vokishka píše:
tak 140 korun na hodinu není tak málo, to tu nedává ani mekáč

Za tohle bych se ani nezvedl z postele natož ještě něco dělat :lol:

Ale pokud se neozve tak bude za dekuju dělat pořád :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65058
28.1.24 11:56
@Hanka1 píše:
Tak ale srovnávat mzdu ve firme pro studenty s jejich věkovým průměrem se mzdou pro pani v letech…

Vzdyt je to prace uklizecky. Ve skolach taky uklizi zeny pred duchode, pripadne v duchodu, a tolik urcite nemaji. Platy se nedelaji podle veku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
28.1.24 11:57
@vokishka píše:
Vzdyt je to prace uklizecky. Ve skolach taky uklizi zeny pred duchode, pripadne v duchodu, a tolik urcite nemaji. Platy se nedelaji podle veku.

Tady jde o to, ze kdyz se pani deset let neozve, tak proc by ji meli sami od sebe přidat? A jsou prace kde věk v platu hraje roli, resp délka praxe, ktera souvisí s vekem - školství, zdravotnictví, státní sektor….i v tech korporatech mas juniorni a seniorni mista, tak uz nazvané v názvu pozice

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat