Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky.ja ms nemela nekolik mesicu a najednou jsem nasla //.kdyz jsem sla na gyndu byl tam videt jen vacek a dr mi rekl ze jsem tehotna 3- 4tydny takze jsem byla asi v 5tt. U me se to termin porodu pocita podle velikosti miminka a to je pry presnejsi.tak zachovej klid.
@Anonymní píše:
Ahojky.ja ms nemela nekolik mesicu a najednou jsem nasla //.kdyz jsem sla na gyndu byl tam videt jen vacek a dr mi rekl ze jsem tehotna 3- 4tydny takze jsem byla asi v 5tt. U me se to termin porodu pocita podle velikosti miminka a to je pry presnejsi.tak zachovej klid.
Ja jsem si pak říkala, zda nemyslel jako 3-4týdny od oplodnění, čili od ovulace. To by pak i sedělo.
Jen nad tím stále přemýšlím a trošku jsem se zalekla, zda není fazolka moc malá… Děkuji za ujištění ![]()
Ahoj, mně výpočty taky tak trošku nevychází, nikdo ti nedokáže říct v kolikátým týdnu/dni opravdu jsi. Podle velikosti to soudí podle tabulek, ale každé je jinak velké proto se tak můžou lišit.. neřešila bych ![]()
To vis ze me to taky zarazilo ale kdyz jsem se bavila pak s kamoskou tam mi rikala ze kdyby myslel 3 nebo 4tt ze by tam nevidel nic. takhle myslel ciste jen jak dlouho jsem tehotna respektive pred jakou dobou jsem otehotnela.bud v klidu a uvidisze priste uz uvidis vic.;-)
Při výpočtu podle MS se počítá s ovulací 14.den. Tys ji měla až 21. den, takže i dokonale tabulkové miminko by celé těhotenství bylo o týden „menší“. DO toho přidej odchylku měření…
Vůbec z toho nebuď nervozní.
Já měla pravidelnou MS a termín se mi liší podle utz asi o 5 dní. Podle mě myslel dr. stáří plodu jinak by tam nic ještě neviděl. Přeju ať těhotenství prospívá ![]()
Dobrý den chci se zeptat sice nečekám první dítě ale napíšu to narovinu poslední Ms jsem měla 4.9.2024 přijel mi přítel domu 18.9.2024 a já to měla dostat nedostala udělala jsem si 6.10 tehotensky test obyčejný kde vyšla druhá čárka ktera nešla vidět pak jsem si udělala 10.10 další digitální a ten mi ukázal že jsem týden až dva těhotná dneska jsem podle ms 15 týdnů proč tam mám jakoby o 2 týdny navíc a doktorka mi přitom na screeningu řekla že jsem otěhotněla 25.9 můžete mi stim někdo nějak poradit Moc děkuji za odpovědi nejlépe hned
Ahoj,
chci se zeptat jak moc se od sebe může lišit výpočet týdně těhotenství? Poslední menstruaci jsem měla od 12.7. ovulace tak měla proběhnout 2.8. S přítelem jsme se tulili jak 1.8. tak 2.8. pak 14dní jsme se míjeli a tak vlastně ani klasický pohlavní styk neproběhl. 16.8. jsem objevila // a 20.8. mi doktor potvrdil cca 3-4tt. Podle výpočtu dle menstruace jsem ale už tehdy byla 5+3tt. Je možné, že by se to mohlo až tak lišit? UTZ byl poměrně rychle hotový, řekl že je brzy na nějaké měření apod a že mám za týden dorazit i s přítelem, aby se mohl kouknout.
Asi hledám chyby tam, kde nejsou… Tak se nezlobte a ošklivé komentáře si nechte pro sebe, děkuji. Ptám se jen pro jistotu, držíme to pod pokličkou a tak se nemám koho zeptat. Děkuji.