Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nějak tomu nerozumím
@Anonymní píše:
Holky, mám v tom guláš… Váha plodu ve 28tt 1700g, TP 20.2.2013,kdy by malej/malá měla mít 3,8kg, ale v průkajdě ke dnešku napsaný 29tt. Nějak mi to celý nesedí…![]()
O nic moc nejde, ale když se mi někdo zeptá, jaký jsem týden, tak nevím
Kdy si měla poslední MS? Byla si na sceneringu v 1 trimestru?
Asi ti počítají TP podle velikosti dítěte
![]()
Poslední MS 25.4., pak ale bylo asi za 35 dní ještě malé špinění.
Když jsi 28+5 třeba, tak to je dvacátýdevátý týden ![]()
Jinak TP už se pak nemění, TP se určuje u utz ve 13tt, pak už každé mimino roste jinak.
@Pipet píše:
Když jsi 28+5 třeba, tak to je dvacátýdevátý týden
Jinak TP už se pak nemění, TP se určuje u utz ve 13tt, pak už každé mimino roste jinak.
TP mu vypočítává UTZ a je podle velikosti plodu. Velikost 1,7kg je ale na 28tt o měsíc víc… ![]()
No a podle utz v tom 13tt by byl TP kdy? Ten se tak považuje za nejpřesnější.
Později už se termín nemění, protože to by se všechny děti musely narodit stejně velké
Takže buď máš buřta, nebo bylo měření nepřesné (a že ono je nepřesné), nebo je špatně spočítaný ten TP na začátku.
@Pipet píše:
No a podle utz v tom 13tt by byl TP kdy? Ten se tak považuje za nejpřesnější.
Později už se termín nemění, protože to by se všechny děti musely narodit stejně velkéTakže buď máš buřta, nebo bylo měření nepřesné (a že ono je nepřesné), nebo je špatně spočítaný ten TP na začátku.
No nemusely, protože ne všechny děti se rodí v termínu. No podle utz ve 13tt byl TP o dva týdny později.
Holky, mám v tom guláš… Váha plodu ve 28tt 1700g, TP 20.2.2013, kdy by malej/malá měla mít 3,8kg, ale v průkajdě ke dnešku napsaný 29tt. Nějak mi to celý nesedí…
O nic moc nejde, ale když se mi někdo zeptá, jaký jsem týden, tak nevím