Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky!
Potřebovala bych poradit a trochu povzbudit. jsem ve 14tt a před 14 dny se mi udělala těhotenská vyrážka
. Jsou to takové červené pupínky kreré mám po celém těle a hrozně to svědí. Na kožnim mi napsal michanou mastičku ze slabýma kortikoidama ale ta napomohla, naopak zhoršilo se to. Tak mi naspsal ještě jednu mastičku Beloderm a po ní to trochu pomahlo. Vzal mi i stěr jestli tam není nějaká bakterie a to vyšlo negativní.
Začalo se to lepšit na hrudi a prsou, ale nohy a ruce jsou pořád hrozný. Asi to bude tím že to pořád škrábu, ale když to pořád tak svědí. Někdy je to lepší, někdy horší, asi podle toho co sním. Vyhybám se citrusům, doktor mi řekl at vysadím i všechny vitamíny. Už mám strach něco snís abych se zase neudrbala. Holky poradte co můžu jist, když nemůžu vitamíny tak co mám poslat miminku. Mám hrozný strach i o mimi že to může mít i na něj hrozný vliv. Měl taky někdo takovou vyrážku a mimi bylo v pořádku?
Wow… No hele mně se udělala před nějakým tím týdenm na rukách taky.. Né teda takový pupeny, ale jakoby exém. Dr říkala, že to je normální a ruce mám mazat a chránit před mrazem… A teď si tak uvědomuju, žei na nohách mám takový puntíky. Né teda tak moc, ale když sedím na WC, tak mi „zavazí“, prostě je cítím.. Myslela jsem, že potničky, ale něco budu muset přečíst i o tomhle… ![]()
Mě se toto v těhu dělalo na pažích a taky to svědilo, hlavně po koupání jak ďas. Měla jsem to ale jen sem tam ojediněle pár pupínků a nijak to neřešila. Po nějaké době to samo odeznělo. Napadá mě třeba zklidňující měsíčková nebo řebříčková mast v sádlovém základu, nebo nějaký bylinný obklad, měli by poradit v lékárně.
Mne sa niečo takéto urobilo na stehnách, zaniesla som si na ne z kotníku pytiriasis versicolor, je to taká kožná pleseň, inak bežná, ale na oslabenom tele keď sa rozmnoží, tak robí opakovane neplechu. Mala som to teda omnoho horšie, pretože sa nesmie mazať krémami na báze tuku a to som ja skúšala všlijaké domáce recepty. Pomohol mi beloderm, tak vytrvaj snáď to ustúpi.
Mě se udělaly takové flíčky na krku -když jsem ještě nevěděla, že jsem těhotná- myslela jsem, že to je od visacích náušnic. Teď jsem 34.tt a flíčky zmizely samy od sebe..