Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobré odpoledne všem.Možná je to hloupá otázka ale chtěla bych se na ní zeptat budu mít první miminko a chtěla bych si vypočítat početí dítka
jsem v 11. týdnu v pondělí 21.6 začínáme 12.týden a chtěla bych se zeptat stačí jít vlastně v kalendáři pozadu abych se dopídila kdy asi byl ten den/týden že?Nebo jak se to asi vypočítá je to blbá otázka ale byla bych ráda kdyby mě někdo poradil jestli to tak mám dobře
díky moc snad mě nebudete mít za blbce ![]()
Pokud jsi měla pravidelnou menstruaci, tak početí se bere 2 týdny po začátku poslední menstruace.
Pozor - při zjištění těhu (2 týdny po ovulaci) se bere, že jsi v podstatě už 4tt.
Pokud to chceš odpočítat zpátky, tak z těch 12týdnů odpočítej 10 a plus/mínus to bude. ![]()
Doktor vždy vypočítává stáří miminka dle poslední MS ![]()
Já jsem věděla kdy došlo k početí, takže mimčo bylo v reálu o 14 dní mladší ![]()
no právě nevím přesně kdy jsem měla menstruaci
tak že když jsem ted v 11 týdnu tak si mám ještě připočítat 10 dní ju? pochopila jsem to správně? ![]()
Renéé když jsi v 11 tt, tak musíš odpočítat 9. Ty dva týdny na začátku se počítají, ale ve skutečnosti je to miminko o 2 týdny mladší.
tak že jsem dá se říct jako by v 9 týdnu ale podle kalendáře nebo podle ultrazvuku jsem v 11 týdnu těhotenství ne?to je docela sranda to vypočítat
tak že vlastně až budu příští tejden začínat 12.týden tak budu jako v 10 týdnu jo ? ![]()
Tak že když jsem si to vypočítala tak jsem si teda odečetla - 10 dní tak že to by mělo být plus mínus teda ju ?
![]()
podle mych vypoctu jsi otehotnela nekdy asi o vikendu 17.-18.4. (teda pokud v pondeli budes 11+1 coz je zacatek 12.tydne).
jo mě to taky tak višlo co jste mi poradily
jojo v pondělí 21.6 jdu k doktorce a začínám 12 týden
a nejspíš to tak i sedí
díky moc
no Renééé jsem na tom tak nějak podobně s tím výpočtem termínu, nejdřív jsem měla termín porodu 4.12., pak 20.12. a dnes konečný (snad) 24.12. i u mě se nějak nemůžou dobrat početí
je to sranda
držím pěstičky ať vše klape jak má
já si myslím že to tak nějak sedí
ale nejspíš to asi taky vychází na ty vánoce víc budu vědět v to pondělí už se těším až mi zas řekne paní oktorka vic
a snad taky bude vše vpořádku
ale je to docela sranda to vypočítat ale snad nějak se toho dopídím jsem totiž zvědavá jestli budu mít taky termín kolem těch vánoc nebo silvestr ![]()
no já jsem dnes 12+5 takže o to si to posuneš a máš jasno
ale někdy je příroda mocnější než doktoři
http://www.tehotenskakalkulacka.cz/
Tady jsem si zadala PM a pak mi vyšlo ,kdy byla nejvyšší pravděpodobnost otěhotnění ![]()
Dobry den chci zeptat nevim moji posledni ms doktor mi podle velikosti rekl ze mam termin 30.11 a dnes jsem 21+3 mizeze mi nekdo zjistit kdy jsme mimco pocali? drkuji