Výpověď a úřad práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Petr-33 píše:
No a co když mi zaměstnavatel přinese papír a je tam tak nějak všechno, co bych si představoval? Proč bych mu to potom nepodepsal? Pokud je tam něco s čím nesouhlasím, třeba to, že pracovní poměr končí za dva měsíce, nebo tam není odstupné, nebo já nevím co, tak mu to přece nepodepíšu a budu s ním o tom jednat, že chci třeba skončit hned…Je to přece o tom si to přečíst, zvážit, jestli se mi to takhle vyplatí, pokud ano, podepíšu to, pokud ne, tak se ozvu, co mi nesedí a třeba se najde řešení, jak to upravit. Pokud se dohodnout nepodaří, respektive nejsem spokojený, tak nic nepodepisuju, ne?
Vy mluvíte o dohodě o ukončení pracovního poměru. S tou musí souhlasit a podepsat ji obě strany. Je to oboustranný akt a pracovní poměr končí většinou sjednaným datem. Výpověď je naopak akt jednostranný, dává ji buď zaměstnanec (i bez důvodu) nebo zaměstnavatel (ten naopak může jen ze zákonných důvodů) a druhé straně ji jen doručí. S výpovědí se většinou váže povinnost dodržet výpovědní lhůtu. V obou případech lze vyplácet tzv. odstupné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola píše:
No, škoda, že jsi podepsala tu dohodu
To nevim, proc. Chyba by to byla jedine v pripade, ze by odstupne bylo nizsi, nez podpora. Z povinnych plateb si musi hradit jen zdravotni a sve zivotni naklady, coz uhradi z toho odstupneho a jako bonus si usetri papirovani na urade.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petr-33 píše:
No a co když mi zaměstnavatel přinese papír a je tam tak nějak všechno, co bych si představoval? Proč bych mu to potom nepodepsal? .
Tak podepíšeš dohodu, což není výpověď. Když nepodepíšeš, tak ti dá výpověď, což není dohoda. Výpověď a dohoda jsou dvě různé věci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit