Výpověď a úřad práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Nemusíš se hlásit vůbec. Není to povinný. Ale jinak bez na tom začátku května a s tou podporu je to jak píšeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na UP se bez nahlásit do 3 prac.dni od ukončení pracovního poměru. S tím odstupnym to chápeš správně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odstupné ok, na ÚP se hlas po ukončení poměru. Jde hlavně o to, ať máš placené povinné odvody, pokud bys v květnu nenašla práci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola píše:
No, škoda, že jsi podepsala tu dohodu
Proc?
Vypovedni doba je stejna, odstupne dostane taky, a duvod ukonceni PP v dohode uvedeny ma.
V cem by byl rozdil?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč škoda? Odstupné zahrnuté mám i důvod v dohodě a výpovědí by se nás zbavili taky s 2. měs výpovědní lhůtou tak či tak k 30.4.. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ja dostala vypoved pro nadbytecnost. Leden a unor jsem byla na prekazkach. Iniciativne jsem letela na urad prace a tam se se mnou pomalu nebavili, co jako po nich chci. Ze mam prijit az budu nezamestnana. Dnes je prace vsude dost. Budu nezamestnana jeden den a jdu do nove prace. ![]()
- Citovat
- Upravit
@pikola píše:
V tomto konkrétním případě nechápu. S klasickou výpovědí by dostala 2+3, ona dostala dohodou 2+4, vážné důvody tam jsou uvedeny, případná podpora na ÚP bude nekrácená, pracovní poměr skončí ke stejnému dni, jako by končila výpověď. Proč škoda?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Na UP se bez nahlásit do 3 prac.dni od ukončení pracovního poměru. S tím odstupnym to chápeš správně.
Je to úplně fuk, když se přihlásí posledního května, tak je efekt stejný, tedy krom toho, že bude mí měsíc klid od návštěv na UP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola píše:
Nástup do pracovního poměru je dohoda dvou stran. Výpověď z pracovního poměru je taky dohoda dvou stran. Jinak by to jedna strana nepodepsala. A teď záleží, co je součástí té dohody… Pokud tam je, že se strany dohodli na ukončení poměru pro nadbytečnost se čtyřměsíčním odstupným, tak je to tak, že skončí pro nabytečnost se čtyřměsíčním odstupným. Pokud se dohodli, že ukončení pracovního poměru je ze strany zaměstnance, tak je to ze strany zaměstnance a není tam žádné odstupné.
Takže vždycky to je dohoda. Důležité je, co je součástí a z jakého důvodu, protože tohle bude zajímat pracák a má to rozhodující vliv na další dění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petr-33 Ale houby, dohoda je dohoda a výpověď je jednostranný akt, u kterého fakt nepotřebuješ, aby ti ho druhy podepsal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Petr-33 Ale houby, dohoda je dohoda a výpověď je jednostranný akt, u kterého fakt nepotřebuješ, aby ti ho druhy podepsal.
No a co když mi zaměstnavatel přinese papír a je tam tak nějak všechno, co bych si představoval? Proč bych mu to potom nepodepsal? Pokud je tam něco s čím nesouhlasím, třeba to, že pracovní poměr končí za dva měsíce, nebo tam není odstupné, nebo já nevím co, tak mu to přece nepodepíšu a budu s ním o tom jednat, že chci třeba skončit hned…
Je to přece o tom si to přečíst, zvážit, jestli se mi to takhle vyplatí, pokud ano, podepíšu to, pokud ne, tak se ozvu, co mi nesedí a třeba se najde řešení, jak to upravit. Pokud se dohodnout nepodaří, respektive nejsem spokojený, tak nic nepodepisuju, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petr-33 píše:
No a co když mi zaměstnavatel přinese papír a je tam tak nějak všechno, co bych si představoval? Proč bych mu to potom nepodepsal? Pokud je tam něco s čím nesouhlasím, třeba to, že pracovní poměr končí za dva měsíce, nebo tam není odstupné, nebo já nevím co, tak mu to přece nepodepíšu a budu s ním o tom jednat, že chci třeba skončit hned…Je to přece o tom si to přečíst, zvážit, jestli se mi to takhle vyplatí, pokud ano, podepíšu to, pokud ne, tak se ozvu, co mi nesedí a třeba se najde řešení, jak to upravit. Pokud se dohodnout nepodaří, respektive nejsem spokojený, tak nic nepodepisuju, ne?
vypoved nemusi druha strana podepsat, spokojeny/nespokojeny je fuk
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petr-33 píše:
No a co když mi zaměstnavatel přinese papír a je tam tak nějak všechno, co bych si představoval? Proč bych mu to potom nepodepsal? Pokud je tam něco s čím nesouhlasím, třeba to, že pracovní poměr končí za dva měsíce, nebo tam není odstupné, nebo já nevím co, tak mu to přece nepodepíšu a budu s ním o tom jednat, že chci třeba skončit hned…Je to přece o tom si to přečíst, zvážit, jestli se mi to takhle vyplatí, pokud ano, podepíšu to, pokud ne, tak se ozvu, co mi nesedí a třeba se najde řešení, jak to upravit. Pokud se dohodnout nepodaří, respektive nejsem spokojený, tak nic nepodepisuju, ne?
Ale pokud zamestnavatel splni zakonne podminky pro vypoved, tak je mu úplně fuk, ze tobe se neco nelibi, on ji od tebe podepsat nepotrebuje a platna je i tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
dnes jsem podepsala Dohodu o rozvázání pracovního poměru, protože ruší moje místo, snižují stav (v dohodě zaznamenáno). Pracovní poměr mi skončí touto dohodou 30.4. Jak je to s úřadem práce? Mám jít už nyní nebo 1.5? Dle dohody mi náleží odstupné, které mi bude vyplaceno. Pokud tomu dobře rozumím, tak čtyřnásobek platu znamená, že na podporu nemám nárok po dobu následujících 4 měsíců, že? Takže květen, červen, červenec, srpen?
Já doufám, že najdu práci snad ještě do května, už jsem dnes rozeslala pár životopisů, ale zajímá mě to, jak to jinak chodí v případě odstupného a hlášení na úřadu práce.
Moc děkuji za pomoc a hezký den