Vypoved a vycitky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Myslím že duševní zdraví a rodina by měli být na prvním místě, děti ocení mít zase maminku víc pro sebe a o ně primárně jde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak když majitel udělá cokoliv, nevzal by ti třeba někoho k ruce kdo by mohl převzít část tvých pracovních povinností a tobě se tak ulevilo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Tak když majitel udělá cokoliv, nevzal by ti třeba někoho k ruce kdo by mohl převzít část tvých pracovních povinností a tobě se tak ulevilo?
Ved preto mam vycitky - spravil by to bez problemov. Aj by mi znizil uvazok na polovicu za sucasnu mzdu (to bol jeho navrh). Ale ja uz jednoducho mam dost, mam pocit, ze sa povraciam pri pohlade na firemne logo. Neviem teraz najst konstruktivne riesenie, proste chcem utiect. A to ma mrzi… je to odo mna moc podle? Zbabele? Hnusne? ![]()
- Citovat
- Upravit
Podle me toho mas moc. Nebylo by reseni si nechat co te bavi, treba nakup a logistiku, nebo jen jedno, formou pul uvazku? Dalsi oblasti at si rozeberou schopni kolegové. Zkus to predat tak, at to na firmu nema takovy dopad, pokud nezabere ani to, odejdi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ved preto mam vycitky - spravil by to bez problemov. Aj by mi znizil uvazok na polovicu za sucasnu mzdu (to bol jeho navrh). Ale ja uz jednoducho mam dost, mam pocit, ze sa povraciam pri pohlade na firemne logo. Neviem teraz najst konstruktivne riesenie, proste chcem utiect. A to ma mrzi… je to odo mna moc podle? Zbabele? Hnusne?
jsi vyhořelá, to je běžné, už to neřeš a odpočni si
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, k čemu ti bude na náhrobku nápis, že ses upracovala k smrti? Kdo myslíš, že to ve finále ocení? Nikdo. Měj ráda především sebe a své zdraví. Tvoje děti potřebují spokojenou mámu a ne úspěšnou ředitelku.
Můj příběh je velmi podobný a já to dotáhla až k vážným zdravotním problémům. A opravdu to za to nestálo. Taky jsem si myslela, že se beze mě firma položí, a víš, že ne? Jede se dál močálem černým kolem bílých skal.
Nejsi zodpovědná za ničí firmu, za jejího majitele, za jeho zaměstnance. Snaž se zklidnit svou úzkost a výčitky kohokoli si neber osobně. Nejde totiž o tebe konkrétně. Oni mají teď problém a neboj, oni si ho i vyřeší. Není to tvůj byznys!
Uvidíš, jaký balvan z tebe spadne, až tam za sebou naposled zavřeš dveře.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každej je nahraditelnej, takže si z toho nic nedělej, oni to zvládnou i bez tebe i když teď se tváří, že ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odejdi. Dala jsi výpověď a víš proč. To, že tě to mrzí vůči kolegům a šéfovi je přirozené. Tyhle výčitky časem pominou. Pominou a ty si v tu chvíli budeš užívat s rodinou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi bych neodchazela, ale vzala si treba 2 mesice volno a nechala to otevrene. Pak sla treba na pul uvazek. Prijde mi skoda si zavirat dvere. Zvlast kdyz mas dobre podminky, dobre kolegy to je opravdu vzacny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jsi priorita, už nejsme v otroctví. A jestli máš tolik našetřeno, není vůbec co řešit, jsi svobodná a můžeš se v klidu léčit, je to vlastně luxusní pozice v tom prů. eru…
Příspěvek upraven 20.09.21 v 14:59
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šarlota4 píše:
Asi bych neodchazela, ale vzala si treba 2 mesice volno a nechala to otevrene. Pak sla treba na pul uvazek. Prijde mi skoda si zavirat dvere. Zvlast kdyz mas dobre podminky, dobre kolegy to je opravdu vzacny.
Ano, aj toto mi bolo ponuknute. Len ked si uvedomim, ze pri nasej personalnej poddimenzovanosti by si to vsetko odniesli kolegovia, po navrate by to asi o moc jednoduchsie nebolo. Problem je, ze ja som vypoved dala uz pred rokom. Vtedy mi pridal sef 1000eur na mzde a zamestnal noveho asistenta. Lenze v zasade sa nic nezmenilo. Narastol obrat aj objem prace a ja som este vytazenejsia. Sef to preto berie zle, lebo mi vo vsetkom vysiel v ustrety - to je pravda. Ja som sa posledne mesiace nestazovala, nic… lebo jednoducho ja uz nevladzem. Nemam silu na boje. Chapem, ze som mohla povedat. Ale ja jednoducho nechcem
tuzila som naburat rano autom, nech si oddychnem aspon v nemocnici. Ja neviem, ako zvladnem vypovednu dobu. Chcem vsetko perfektne a hladko ukoncit, ale este sme ani nezacali hladat nahradu…
- Citovat
- Upravit
@Akve píše:
Dramatické vyhoření z přetížení mám za sebou, následky budou nejspíš nadlouho ne-li do konce života, ponaučení ale takyCesty ven jsou 2. Dokud to není ještě ruplé úplně, tak je tu ta varianta odlehčení práce, ten půlúvazek, ale musí to být realita, že část problémů bude business někoho jiného a za tebou s tím nebudou chodit, ne řešit to samé jen v kratším čase na pracovišti. Nechat tu představu na sebe nějakou dobu působit a pokud znamená úlevu, tak to lze. Pokud už ani to ne - třeba protože zaučovat někoho už je prostě absolutně nemožné - tak s tím sekni. Ty jsi priorita, už nejsme v otroctví. A jestli máš tolik našetřeno, není vůbec co řešit, jsi svobodná a můžeš se v klidu léčit, je to vlastně luxusní pozice v tom prů. eru…
Dakujem pekne za skusenost a povzbudive slova. Ty si odisla? Ci ostala za zmenenych podmienok?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ano, aj toto mi bolo ponuknute. Len ked si uvedomim, ze pri nasej personalnej poddimenzovanosti by si to vsetko odniesli kolegovia, po navrate by to asi o moc jednoduchsie nebolo. Problem je, ze ja som vypoved dala uz pred rokom. Vtedy mi pridal sef 1000eur na mzde a zamestnal noveho asistenta. Lenze v zasade sa nic nezmenilo. Narastol obrat aj objem prace a ja som este vytazenejsia. Sef to preto berie zle, lebo mi vo vsetkom vysiel v ustrety - to je pravda. Ja som sa posledne mesiace nestazovala, nic… lebo jednoducho ja uz nevladzem. Nemam silu na boje. Chapem, ze som mohla povedat. Ale ja jednoducho nechcemtuzila som naburat rano autom, nech si oddychnem aspon v nemocnici. Ja neviem, ako zvladnem vypovednu dobu. Chcem vsetko perfektne a hladko ukoncit, ale este sme ani nezacali hladat nahradu…
Ty uz vis, ze tam byt nechces - nebud. Hlavne se nenech moralne vydirat. Mas plne pravo na odchod. Urcite jsi majiteli vysvetlila proc a to mu musi stacit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli je majitel tak moc v háji, tak to znamená, že ve firmě nemá žádného dalšího člověka, který by byl schopen a ochoten tvoji práci zastat. Pokud bys zůstala i třeba jen na poloviční úvazek, stejně by to na tebe padlo, stejně bys tu zodpovědnost měla, nebo by ses dívala na nového ředitele, který si neví rady, a ty bys byla jeho podřízenou, a celé by to na psychiku bylo ještě horší.
Jestli tak moc cítíš, že je potřeba udělat radikální řez a změnu, tak to udělej a nehledej řešení na půl cesty, protože hlavou bys v tom dál jela 24h denně a úleva by nepřišla. Pokud si to můžete dovolit (a to můžete), udělej si volno, podle mě trvá několik týdnů bez práce, než se člověk mentálně odstřihne a přestane před spaním řešit pracovní věci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte,
Dala som v praci vypoved, no citim neskutocne vycitky svedomia. Vec je taka, ze to je mala firma, ktora na mne stoji - som tam riaditelka. Velmi blizky vztah s majitelom, kolegovia sa stali kamaratmi, mam vyborny plat, flexibilnu pracovnu dobu … lenze ja nevladzem. Nezvladla som uz napor zodpovednosti a vytazenost, tak som sa rozhodla odist. Majitel je nestastny, stale sa ma pyta, preco som mu to urobila. Ze nech si poviem cokolvek, tak to splni. Robil to aj doteraz, ja sa nestazujem na podmienky, len mam vsetkeho plne zuby… chcem byt doma s rodinou, venovat sa detom, nebyt v jednom kole. Penazi mam odlozenych aj na 10 rokov bez prace. Mam rano hnacku a bolest brucha pred tym, ako pridem do prace. V noci nespim, nic ma nebavi, mam plnu hlavu pracovnych problemov. Momentalne som vo vypovednej dobe a po kazde, ked stretnem majitela, pozera na mna strasne vycitavo. Je mi to hlupe, aj voci kolegom, moj odchod znamena dost velky problem pre firmu… lenze riadim vyrobu, logistiku, nakup, predaj… milion problemov, ktore sa nedaju vyriesit… je to odo mna naozaj take strasne? Uprimne priznavam, ze firma mi vyhovela v 99percentach veci, v kazdej poziadavke, lenze je chcem odist z osobnych dovodov… inak sa zblaznim