Vypoveď dle flexinovely - termíny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1995
24.9.25 16:46
@kouřící králík píše: Více

Mluvím o odpracované době na důchod. Pro některé sesmolit ty roky je problém. Párkrát úřady práce, pak nenavazující zaměstnáni o kousek. A jestli to budou ještě navyšovat (snad ne), tak to bude čím dál náročnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.25 16:48

@Livlin
já taky píšu o 2 dnech na důchod, :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
24.9.25 16:54

No ale stejně nevíme, co zakladatelku trápí na těch třeba dvou dnech 🙂 Třeba kdyby své obavy napsala, dozvěděla by se, zda jsou opodstatněné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.25 17:04

@Livlin : nemam zadne obavy o důchod ani pojištění, proste bych chtela byt v praci az do 31. Ale kdyz to papírove bude komplikovane, tak se na to vykaslu :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.25 17:10
@Livlin píše: Více

Jenže jsem našla výklad, že pokud je 31 neděle, tak to běží až od dalšího pracovního dne. A nekdy se ty mesice sejdou blbe :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.25 17:19

Nedostávám, dávám :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
11176
24.9.25 18:12
@Anonymní píše: Více

Já tomu nerozumím, co se řeší. Dám výpověď 31.8., skončím 31.10 a nastoupim 1.11., ne? Pokud je 1.11. sobota, nastoupim 3.11., ale smlouva je logicky už od 1
11., ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.25 18:28
@Fazulina píše: Více

31.8. je neděle.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.25 18:40

Jinak teda vtipne je, ze Google na kompu mi nasel ten výklad, ze v případě neděle to běží od dalšího dne a Google na telefonu mi to nejak najít nechce :mrgreen: Tak ted uz jsem zblbla uplne. Nicmene…obecn :mrgreen: e doručovat vypoved v neděli neni uplne jednoduché, tak by to asi dávalo smysl :think: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
20901
24.9.25 19:53

To jo. Ale že ti pracovní poměr končí 29. A další začíná 1. následujícího měsíce. Že to nemá žádný vliv na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
24.9.25 20:08

Tak to jsi našla špatně. Zkus správně napsat dotaz do chatgpt třeba a napíše ti oficiální výklad dle flexinovely. A ne. Nemám to jen od AI, ale i z několika školení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.25 20:22
@Cenarius píše: Více

Ma to vliv na to, ze bych radeji ty 2 dny odpracovala :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.25 20:23
@Livlin píše: Více

Takze teda platí normalne od 31., nedele neneděle? ChatGPT nepoužívám a nevěřím mu, pise kraviny.

• Citovat
  • Upravit
16219
24.9.25 21:49

A co je to za firmu a za pozici, jsi nahraditelná? Řešení vychází z toho, co chce zamestnavatel. Umím si představit, že potřeby zaměstnavatele jsou různé, někomu bude vyhovovat, že budeš pracovat až do konce měsíce, někdo už ti naopak ty dva dny navíc platit nechce. V některých firmách HR rádo místo výpovědi k 29. přinese tiskopis dohody k 31., protože po nich pak nedupe vedení, že jim odchází lidi (u dohody vždycky můžou říct, že tam nebyla výkonnost a byla to dohoda, která přišla vhod, vypadá to líp, než výpovědi). A konkrétně v tom srpnu jsem zažila i případ, kdy to v pátek dovalil podřízený nadřízenému, a ten tam prostě napsal „převzal 31.8.“ a podepsal, protože toho zaměstnance v říjnu ještě po tom státním svátku potřebuje. Takže i takto jednoduše, zfalšováním data převzetí, se to dá řešit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
24.9.25 22:10

To máš pravdu, někdy píše kraviny. Když nezná člověk správnou odpověď u tématu, ve kterém se neorientuje, tak musí být obezřetný 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat