Vypoveď dle flexinovely - termíny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Fazulina píše: Více
No, ze v nedeli se výpověď předává blbě, když všichni ve firmě pracují pondělí až pátek…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Livlin píše: Více
Přesně proto se ptám, jestli to nekdo neví
Jedna odpověď z AI (jen pres vyhledavac) mi dokonce hodila i stará pravidla.
Přitom je to jednoduché - zaměstnanec chce pracovat do 31. a 2 mesice předtím je 31. neděle, kdy se řekněme v praxi vypoved podat dá těžko. Dohoda mi je jasná, ze se da ten podpis dát i jiný den mi je taky jasné (pak je otázka, jestli by to někdo v případě nějakého sporu nemohl rozporovat, jak to proběhlo). Prostě mě zajímá, jaký je právně čistý postup, jestli při psaní toho zákona na to někdo myslel…I když, naposledy když jsme zkoumali třeba vyhlášku k DPH a tam zjevně zákonodárci taky nemysleli ma spoustu detailů ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
No a z jakeho duvodu by muselo byt možné ukoncit pracovni poměr výpovědí ke každému dni v roce? Drive to slo jen ke konci mesice, ted to jde k vetsine dnů, tak kde je problém? Tedy krom toho, ze ty zurive touzis po tom skoncit zrovna k tomu jednomu z tech, kdy to zrovna nevyjde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kouřící králík píše: Více
No, což je přesně ten opruz pro nekoho, komu daně jinak dělá zamestnavatel…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
Přesně proto
Protoze zuřivě potřebuji skončit zrovna k tomu jednomu z těch, kde to nevyjde
A z jistých duvodu potrebuji vědět, zda to nemůže nekdo rozporovat. Ale asi to bude fakt lepsi pres právníka.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
No, tak to mas blby, takže zo se bud dohodnete a ukoncite to k danemu datu dohodou nebo mas smulu a skoncis k jinemu dni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Však ji může předat 29.8. k 31.8. ne?
Ale nejsem odborník, jen mi přijde, že když má někdo pracovní smlouvu např. na rok od 1.9.2024 do 31.8.2025, tak taky nekončí 29.8.2025, ale smlouva mu končí k 31.8., neděle neneděle. Dá prostě výpověď ke konci měsíce, ale odevzdá ji v pátek… To nejde?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne to nejde, zakonik práce nezná žádnou výpověď k budoucímu datu, výpovědní doba začíná běžet dnem předání.
A jinak smlouva klidně v neděli skončí, ale těžko v neděli dorucis tu výpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha ok, tak to vymysleli teda pěkný paskvil…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proc, vždyť je to úplně jedno jestli to skončí přesně ke konci mesice nebo plus mínus 2 dny. Ani zacatky smluv nedava vetsina firem od 1. v měsíci, ale až od prvniho pracovniho dne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, bohužel výpovědní doba se počítá jak píšeš - začíná běžet dnem doručení a skončí dnem, který se označením shoduje. Tvou situaci vyřeší jen dohoda se zaměstnavatelem o ukončení PP. Zákon všechny tyto situace neřeší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ok, tak co tedy zakladatelka řeší? V modelové situaci dá výpověď 29.8., což je pátek, a v nové práci nastoupí buď 30.10., což je čtvrtek, nebo 3.11., což je pondělí. Má to na něco vliv? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No nemá, takže já taky nechápu co řeší, pokud to nutně potřebuje k 31. tak holt musí přesvědčit zaměstnavatele na dohodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit