Výpověď dohodou při RD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14090
22.1.14 11:03

Výpověď dohodou při RD lze?

Ahoj holky… Chtěla jsem se zeptat zda se mohu domluvit v práci na výpovědi dohodou když jsem na RD… Zaměstnání vykonávat po RD dále stejně nebudu moci s časových důvodů bych to s dítkem nedala a tak mi tam zbytečně drží místo… RD mám do července, ale v dubnu nastupuji na další RD s druhátkem, je mi jasné, že o tom musím zaměstnavatele informovat, chci tam dnes volat. Ale vlastně vůbec netuším jak a co budu potřebovat? K další RD bych stejně potřebovala nějaký papír z práce? nebo jak to je? a když se dohodneme na výpovědi jak to bude s vyřizováním další RD? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
22.1.14 11:07

@werunkaw123 v dubnu nastoupíš na MD, ni? Po ní můžeš dát výpověď, klidně i tou dohodou. Akorát netuším, jak to tam bude s dovolenou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
22.1.14 11:07

Ahoj neměl by v tom být žádný problém :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
22.1.14 11:08

Ano, můžeš ukončit pracovní poměr dohodou a další mateřskou řešíš v tom případě s bývalým zaměstnavatelem. Ale je otázka, zda je pro tebe výhodné to teď ukončovat, za dobu MD máš nárok na dovolenou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
22.1.14 11:08

Nechápu ale proč chceš dávat výpověď :nevim: není to škoda? připravíš se pak o odstupné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
22.1.14 11:10

Pokud čekáš druhé dítko, tak bych se nedomlouvala na ukončení prac. poměru. Pokud bys byla v době 6-8 týdnů před porodem nezaměstnaná, nemáš nárok na mateřskou.
Zaměstnavatele určitě informuj, že čekáš další dítě a kus se domluvit co a jak dál.
Můžeš ukončit prac. poměr dohodou i během rodičovské a mateřské, jsi chráněná zákonem pouze proti výpovědi ze strany zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
22.1.14 11:11

TYjo, ja budu resit neco podobneho, ale asi taky moc neporadim. Ja mam rodicak do dubna a na konci kvetna bych mela prejit na MD (teda, jestli bude dr hodny a napise mi 8 tydnu). Ted jsem ve 4. mesici, tak taky nenastoupim do prace. Sice 3 roky synkovi budou az pristi rok, tak bude mit zamestnavatel rok na to, aby nasel nahradu, ale stejne. Cekala jsem na vysledky ze screeningu a ted to tam taky pujdu rict. Mne teda bylo receno, ze to tam mam jit zamestnavateli jen oznamit, aby s tim pocital. Potom od gyndare dostanu papir, ktery vyplnim s nasi ucetni (je zlaticko) A ta uz to sama vyrizovala na socialce. Pak uz by mne mely zacit chodit penizky a rovnou pak prejit na RD. Snad tady jeste nekdo poradi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
22.1.14 11:13
@smudlinky píše:
Pokud čekáš druhé dítko, tak bych se nedomlouvala na ukončení prac. poměru. Pokud bys byla v době 6-8 týdnů před porodem nezaměstnaná, nemáš nárok na mateřskou.

Tohle není pravda, pokud pracovní poměr skončí v těhotenství, tak je ochranná lhůta pro nárok na mateřskou 180 dní (nebo stejně dlouho jako trvalo to zaměstnání, pokud bylo kratší).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
22.1.14 11:14

A to ma clovek narok i na dovcu, kdyz doted byl na RD a prestoupi rovnou na MD? Minule jsem ji cerpala mezi MD a RD, bylo to vyhodnejsi a tenkrat mi na ucet prislo cca 50 000 Kc, to bylo super na to, ze stat nic moc neplati a neni ani porodne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
22.1.14 11:17

@martina.se Já netuším jestli mám na ní nárok? :nevim: pochybuji… v prvním těhotenství jsem taky neměla, jelikož sotva jsem nastoupila tak jsem otěhotněla cca po 4měs :roll:

@Lejaa Odstupné kdyby on mě zaměstnat chtěl, ale já nemohla bych stejně nedostala ne? :nevim:

@j.a.n.i1 to samé, netuším zda mám na MD nárok podle mě ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.1.14 11:18

@werunkaw123 jo takhle :think: acha.. tak to Ti nepovim :think: já myslela, že právě tím, že máš práci, tak jsi měla předtím nárok a budeš mít i teď :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
22.1.14 11:19
@werunkaw123 píše:
Ahoj holky… Chtěla jsem se zeptat zda se mohu domluvit v práci na výpovědi dohodou když jsem na RD… Zaměstnání vykonávat po RD dále stejně nebudu moci s časových důvodů bych to s dítkem nedala a tak mi tam zbytečně drží místo… RD mám do července, ale v dubnu nastupuji na další RD s druhátkem, je mi jasné, že o tom musím zaměstnavatele informovat, chci tam dnes volat. Ale vlastně vůbec netuším jak a co budu potřebovat? K další RD bych stejně potřebovala nějaký papír z práce? nebo jak to je? a když se dohodneme na výpovědi jak to bude s vyřizováním další RD? díky

Můžeš ukončit PP dohodou, ale pochybuju, že je to pro tebe výhodné.

P. S.: Na výpovědi dohodou se ale fakt domluvit nemůžeš. Buď můžeš dát výpověď (což je jednostranný právní úkon - oznamuješ, že dáváš výpověď), nebo uzavřít dohodu o ukončení pracovního poměru (což je dvoustranný právní úkon - je třeba souhlasu obou smluvních stran). Výpověď dohodou právní řád nezná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
22.1.14 11:24

@martina.se Kdybych předtím ten nárok měla tak to teď vůbec neřeším a je mi to jasné, takhle mi není jasné taky vůbec nic… ani to zda budu potřebovat nějaké papíry z práce na vyřízení další RD… to samé s odstupným, na ten stejně mít nárok nebudu kdyby on mě chtěl zaměstnat, ale já nemohla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
22.1.14 11:27
@werunkaw123 píše:
@martina.se Kdybych předtím ten nárok měla tak to teď vůbec neřeším a je mi to jasné, takhle mi není jasné taky vůbec nic… ani to zda budu potřebovat nějaké papíry z práce na vyřízení další RD… to samé s odstupným, na ten stejně mít nárok nebudu kdyby on mě chtěl zaměstnat, ale já nemohla :think:

Papír z práce na vyřízení další RD bude podle mne tvoje pracovní smlouva. Rodičovskou dovolenou vyřizuješ u svého zaměstnavatele a on tam všecky „papíry z práce“ má.

Příspěvek upraven 22.01.14 v 11:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
22.1.14 11:27

@werunkaw123 Pokud si otěhotněla po 4 měsících v práci, tak si nárok na PPM mít musela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat