Výpověď dohodou v praxi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
377
7.11.18 19:39

@Elkka A proč neskončit legálně, třeba k 30.11., tedy pokud zaměstnavatel bude souhlasit (na to se musíte zeptat přímo jeho). Vysvětlovala jsem,proč k 31.10.nejde, výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
7.11.18 19:41

@Hanula1212 no mě se zdá že ta paní, co takto končila u nás naposledy, tak to oznámila a za 14 dní skončila. Takže asi se lze domluvit i takto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
7.11.18 19:43

@Celeana chtěla bych se s ním právě domluvit. Že by jsme se dohodli, že třeba 30.11 skončím. Samozřejmě legálně, nelegálně to snad ani nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
7.11.18 20:01
@Elkka píše:
@Hanula1212 no mě se zdá že ta paní, co takto končila u nás naposledy, tak to oznámila a za 14 dní skončila. Takže asi se lze domluvit i takto

Tak pokud zaměstnavatel souhlasí, tak s ukončením za 14 dnů nemusí být problém. Ale těžko to půjde ZPĚTNĚ k 31.10. Už kvůli odhláškám OSSZ a ZP. Ujasni si datumy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
7.11.18 20:11

@Hanula1212 já někde uvedla 31.10 ? Pokud ano, tak se omlouvám, mělo to být 30.11
Jsem sakra zblbla ze závěrky v práci, kde uvádíme datum 31.10 :lol: :lol: pardon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
8.11.18 05:28

Elkka Nejsi troll? Na co se ptáš? Chceš odejít k určitému datu, tak to zaměstnavateli navrhneš a on na to buď přistoupí, nebo nepřistoupí. Na to bys sama nepřišla? A k čemu ti bude, když ti tady někdo napíše, že se se zaměstnavatelem dohodl a jiný, že se nedohodl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
8.11.18 09:52
@Elkka píše:
Je mi jasné že přistoupit nemusí :) ale nedavno tak u nás jedna paní skončila a to za ní neměli náhradu, tak mám určitou naději. Chtěla jsem jen vědět, jestli s tím má někdo zkušenosti ;)

Ano, ta paní, co u vašeho zaměstnavatele nedávno skončila dohodou, s tím má jistě zkušenost. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
8.11.18 12:23

Jasně, že to lze. Buď je to „ukončení pracovního poměru dohodou“ nebo výpověď, která má většinou dvouměsíční výpovědní lhůtu. A potom další možnost, ale určitě ne ta nejlepší, je skončit na áčka (absenci). Po skončení zkušební doby v nové práci by se měla absence smazat. (je to klasický paragraf, nejsem si jistá, ale asi 55). Pokud ale na áčka skončis a nemáš už dohodnutou novou práci, je možné, že tě do další nevezmou. Protože mas proste „pracovní záznam“.
V našem oboru (je náš málo a zaměstnavatelé se o nás perou) je normální, že se člověk domluví s novým zaměstnavatelem, jestli mu nebude vadit, že ve staré práci skončí na absenci, aby u něj mohl nastoupit dřív. Když souhlasí, proste do staré nepřijdes, a nastoupis rovnou do nové. Ale je tam prostě to riziko, že skončis se zápisem, v nové práci tě vyrazí ve zkušebce a další práci budeš hledat horkotezko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
8.11.18 12:37

@Luboš P chtěla jsem jen vědět jestli s tím má někdo zkušenost. Nejsem trol, proč mě urazite? Dotklo se Vás to téma nějak? Nebo tím jen ventilujete svoje komplexi ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
8.11.18 13:05
@Elkka píše:
@Luboš P chtěla jsem jen vědět jestli s tím má někdo zkušenost.

S tím má zkušenost úplně každý zaměstnanec (každý někdy končil). Většina opakovaně. Jakou zkušenost hledáte? To vás opravdu nenapadlo, se zeptat svého vedoucího: „chtěla bych k poslednímu skončit, co vy na to?“ Co čekáte tady za radu? Píšete: „chtěla bych se s ním právě domluvit“, no tak se domluvte. Opravdu nechápu o co vám jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat