Výpověd DPP a problémy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.6.20 19:27

Výpověd DPP, problémy

Ahoj, mám brigádu na DPP kde jsem 2měsíc.. Bohužel tam nejsou uplně dobré podmínky, majitelé vyhazují lidi když jim zaměstnanec nesedne lidsky a z každého dělají zloděje ale neřešila jsem to a poctivě docházela jenže mi nastala situace kdy manžel po 3 měsících hledání práce, konečně našel ale mimo město kde má nepravidelnou pracovní dobu a já nedokážu na tu brigádu docházet jelikož jsme na mateřské a nemám hlídání.
Jde o brigádu která funguje jen na léto a otevřeli to před dvěma měsíci, kolegyně nastupovala se mnou a dali jí ze dne na den výpověd a k tomu ji řekli že jim jako člověk nesedla.. Žádná výpovední lhůta, upozornění pro ni aby si hledala novou brigádu.. A ted to tak chtějí udělat s další slečnou která nastoupila a zase jim prýlidsky nesedí…
Já výpověd neplánovala ale bohužel situace mě nutí ukončit spolupráci.
Oznámila jsem to hned s tím, že se budu snažit dochdit tenhle měsíc ale že nebudu moc vzít všechny směny a na to mi majitel řekl, že mi vznikne mínus na výplatě atd.. To mě zarazilo jelikož slečně kterou vyhodili taky nedali žádné + aby odešla ze nde na den přes to že výpovědní dobu má podle smlouvy dodržet zaměstnavatel i zaměstnanec.. Každopádně já chtěla tento měsíc dochodit ale tohle mne naštavlo.. Oni vyhazují lidi jak se jim zachce a mě pak chtějí dávat nějaké mínus..
Prosím je možné se nějak bránit? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1049
12.6.20 19:32

Musí být ve smlouvě uvedeno za jakých okolností vznikají sankce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.20 19:37

No o tom tam není ani písmenko.. Je tam jen čistě to, že zaměstnanec i zaměstnavatel dodrží výpovědní dobu 15 dní..

• Citovat
  • Upravit
377
12.6.20 20:55
  1. podejte písemnou vypověď, ze zákona je u DPP 15denní
  2. sankce jsou v pracovněprávních vztazích nezákonné. Zaměstnavatel smí požadovat jen náhradu škody, která mu vznikla porušením povinnosti ze strany zaměstnance, apod. Ale za podání výpovědi vás trestat besmí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
12.6.20 21:53
@Celeana píše:
  1. podejte písemnou vypověď, ze zákona je u DPP 15denní
  2. sankce jsou v pracovněprávních vztazích nezákonné. Zaměstnavatel smí požadovat jen náhradu škody, která mu vznikla porušením povinnosti ze strany zaměstnance, apod. Ale za podání výpovědi vás trestat besmí.

A ještě bych dodala, když náhodou nějaké mínus udělají, tak dát podnět na inspektorát práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.20 11:57
@janickaIII píše:
A ještě bych dodala, když náhodou nějaké mínus udělají, tak dát podnět na inspektorát práce.

Zrovna jsem to s nimi řešila, poslala jsem mu směny jak mohu dochodit tento měsíc a na to mi bylo odpovězeno že všechny dny které nepřijdu tak uhradím já jinému zaměstanci (strhnou mi to z výplaty).. To mi nepřijde moc v pohodě..

• Citovat
  • Upravit
10651
15.6.20 13:08
@Anonymní píše:
Zrovna jsem to s nimi řešila, poslala jsem mu směny jak mohu dochodit tento měsíc a na to mi bylo odpovězeno že všechny dny které nepřijdu tak uhradím já jinému zaměstanci (strhnou mi to z výplaty).. To mi nepřijde moc v pohodě..
:lol: aha, hele tak pokud to tak udělají, tak dej podnět na IP.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.6.20 14:40
@janickaIII píše: :lol: aha, hele tak pokud to tak udělají, tak dej podnět na IP.

Fakt se s nimi snažím domluvit aby jsme si vyhověli obě strany vzhledem k situaci na obou stranách ale oni jen stále vyhrožují.. A dokonce řekl že mi nezaplatí nic ani za minulý měsíc za ten přístup, že chci dát výpoved.. To je radost mát takového šéfa :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
15.6.20 14:44
@kristyna1122 píše:
Fakt se s nimi snažím domluvit aby jsme si vyhověli obě strany vzhledem k situaci na obou stranách ale oni jen stále vyhrožují.. A dokonce řekl že mi nezaplatí nic ani za minulý měsíc za ten přístup, že chci dát výpoved.. To je radost mát takového šéfa :zed:

Jednala bych na základě faktů. Snažíš se jim vyjít vstříc, oni to neakceptují a ještě vyhrožují. Tak na základě tohoto jednání si schovávej veškerou komunikaci a když do do data splatnosti mzdu neuhradí nebo uhradí se sankcí, tak dej podnět na IP. Jinak ty peníze nikdy neuvidíš. Ten podnět na IP není žádná svinarna, jen se domahas svých práv zakonou cestou, když to nejde domluvou. A neboj on jim IP nic zlého neudělá, pokud najde nesrovnalosti výzvě je k nápravě a pokud věc nenapraví pak možná přijde nějaká směšná pokuta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat